За ЮНСКАТА дружина нова тема- догодина- 23

• 53 724
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
МартеаHug
дано да преборите гадината и това да ви остане само един лош спомен, който никога да не се повтаря Praynig

Марчелка, ние имаме дъска, която от едната страна е за рисуване с маркери, от другата се тебешир, в средата има ролка хартия, която се изтегля и покрива частта за рисуване с тебешир. Няма магнит, ама пак си върши работа и моите момчета много я ползват и като цяло не заема кой знае колко място. Ние даже напоследък и на много приятелчета подарявахме такива дъски, досега все добри отзиви за тях сме имали.

# 106
  • Варна
Деси,  Hug от къде е купена дъската с ролката? Не съм срещала тук по магазините такива, но не съм и търсила обстойно де. Стабилна ли е? дали може отдолу да се измайсторят нещо като рафтчета? Например по 2 пръчки от двете страни и да се сложат кутии като на показаните от мен?

# 107
Марчелка, от икеа сме я купували, според мен си е стабилна и би могло да се приспособи нещо да се слагат нещата. Снимката, която пуснах е точно от сайта на икеа, там можеш да видиш, че зад поставката за маркерите/тебеширите има една пръчка, на която се слага ролката. Като недостатък само виждам, че изрисуваната ролка няма къде да се слага (понеже аз искам като се изрисува от едната страна да я обърна от другата и там да се рисува), но сме си намерили вариант и за това.

# 108
  • Варна
Мерси, Дес! Тъкмо я намерих в Икеа.
Ето още малко предложения за настолни игри, които ми препоръчаха за тази възраст:
Colorama:клик
HABA Obstgarten - клик
Selecta Memo Primo: клик (тренира паметта), нашата е подобна, но с други картинки на животни и в дървена кутия - много я харесва.
Сетих се за още нещо, което е голяма забава и за батко му даже - тунела. Препоръчвам го и за двора и за дома. Ей такъв тип е нашия http://www.imaginarium.bg/48173/ecommerce_1/48173/8186

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 14:22 от mar4ela5

# 109
HABA Obstgarten (моите деца и викат гаргата Laughing) - ей за тази говорих и аз, ние я имаме и много сме играли с баткото, сега и Дамян играе с него, това е първата игра, която имаше толкова голям успех при нас. Играта е хубава и от друга гледна точка - печелят играчите или гаргата, т.е. няма съревнование между самите играчи, а те са един отбор. При баткото имахме доста голям период, в който се научи, че не може само той да печели ... ако не спечелеше наставаше драма, обяснявахме, че игрите са за забавление, не е важно кой е спечелил, ама ... но тази беше ок и с нея не сме имали драми Mr. Green

Колорамата също е хубава, Дамян играе с нея от време на време (също я имаме от баткото)

# 110
  • Обетованата земя
А тази "гарга"  Laughing само от този сайт ли може да се купи, има ли я в БГ? Или в някой друг сайт?

# 111
Диди, аз от там съм я купувала, но съм я виждала и в амазона. В БГ май не съм я срещала, но не съм и търсила, понеже обикновено и цените тук са .... Confused

# 112
  • Обетованата земя
Мерси, Деси! Simple Smile
Иво от вчера е на ясла (за лятото) за по един час за сега. Оставям го с усмивка и желание и като се върна не мога да повярвам на очите си. Вчера беше само на двора и през оградата гледам едната госпожа го укротява, дърпа го за ръката а той реве, тръшка се.  Mr. Green Питам защо, той искал мама. И ми вика ти тута тоиш, а лелите а махат.  hahaha После се качихме да вземем храната и искаше да влиза вътре да играе. Днес направо бяха вътре, че валеше, пак го оставих с желание, връщам се той пак реве. Искал мама и ми разказва как играл малко, после почнал да плаче щото искал мама. Всичко ми разказа-слагали го на гърне, той плакал, нямало пиш и т.н. Дано свикне бързо.  Grinning

# 113
Диди, бързо свикване на Ивко желая, нормално е в началото да се притеснява  Hug

Мартеа, стискам палци бързо да преборите бактерията, доста ви се насъбра Hug

Моят юнак вчера как ми беше изкарал акъла - не иска да пишка. Казва, че му сепишка, отива в банята и  като го сложа на тоалетната, вика Не още и слиза. А той пишкаше прав, стъпил върху тоалетната чиния. И така му се събра от единия ден следобед до на другия на обяд да не е пишкал. Звъня на лекарката- тя вика, ако още два часа не успееш да го излъжеш, води го в Пирогов.
Какво се оказа накрая? Ами пишка седнал на гърнето (напълни го до половината ooooh!) и в последствие установих, че проблемът е, че този начин на пишкане вече не го устройва. Обаче вместо да си каже, стиска до откат ooooh! Слава богу, оказа се безобидно, но вкакви филми ме вкара...

# 114
Lulu, не можах да разбера - защо не е искал да пишка? Да няма нещо, което да го дразни? Ако решиш, ще ти дам координатите на лекарката, при която ходим, много съм доволна, освен в Пирогов, преглежда в понеделник в Детско здраве, с час, с направление.
Нас на първия преглед ни стреснаха с това, че след изпишкване на ехографа се видя, че задържа урина и ако и на следващия път било така, лекарката беше казала, че задължително трябва да се направи някакво изследване на уретрата (то вече задължително с упойка), за съжаление не запомних термина, но доколкото разбрах - един вид да се провери отворите и в двата края ли са с нормална големина, да няма някаква механична причина да задържа урина. Слава Богу, на следващия път мехурът си беше празен след изпишкване, явно първият път не се е доизпишквала заради дискомфорта от срастването. Тогва лекарката каза, че трябва да възпитаме "култура на ходене до тоалетна" - на 2ч. и половина максимум, да подканяме, докато тя не свикне сама да се сеща. Защото много често стиска до откат и на практика пишка по 3 пъти на ден, което е крайно недостатъчно.

# 115
Бях се много стреснала за нещо подобно.
Засега се оказа,че внезапно е решил, че вече не иска да пишка прав на тоалетната чиния, по неизвестни за мен причини. Навън пишка, като му сложа някаква поставка пред тоалетната чиния, за да се качи достатъчно високо - също, в гърнето -също. Но ми отне известно време, за да разбера къде е проблемът.
И той много стиска и все се опитвам да го накарам по-често да ходи в тоалетната Confused Засега нямаме нужда от лекарите в Пирогов, но благодаря много, в случай на нужда ще те питам (аз още съм леко на тръни дали все пак не е имало някаква причина за това - нещо да го е боляло, притискало или каквото там).

# 116
  • Пловдив
Привет, момичета!
Не съм се разписвала и аз скоро... Но ми беше много притеснено за тези градини. Вчера беше класирането в Пловдив, за първа година по електронен път. Но ми олекна, приета е на първо желание, много съм доволна. Знам, че и на други места предстои тази тръпка. Дано повече юнчета се похвалят с такава новина.  Peace

Иначе при нас нищо ново - Гергана вече  е "голяма кака", тя така си казва - "кака Ганче"   Joy  Приказва много, почти винаги като иска нещо казва "Може ли?", но като получи отказ го повтаря хиляди пъти докато накрая не получи желания отговор. Хитруша от сега. Гальвница голяма е. Може да те разтопи с усмивка или "Обичам те". Като се присети и току го казва я на мен, я на баща си, на кака си - най-редовно. За нея е и "Какоооо, гуши..." Еееее, много са ми сладки в такива моменти и двете. Най-новото от няколко дена е "Мамо, ти си хубава" и като и кажа "Да, маме", тя продължава "И аз съм хубава, и кака е хубава" . Баща й го няма в тази класация, защото той е момченце  Joy  Падам от смях с нейните обяснения.
Рожденият й ден е другата седмица, ще гопразнуваме в детски център, не смея да е навън, че времето е непредвидимо. Ще е с приятелчета, с които е израстнала. Тъжно ми е, че сега с тези нови правила с градините, ще ги разделят, иначе на яслите са заедно. С подаръците съм силно затруднено, от кака си имаме доста нещо, всъщност трудно мога да се сетя какво нямаме, което всъщност съвсем не е лошо  Laughing  В този ред на мисли благодаря ви за споделените идеи, конструкторите ги имаме от преди, здрави са вече толкова години, така че наистина си заслужават. Може би ще се спра на по-малка тротинетка, че точно за такава възраст нямаме, иначе с колелета сме пълни. Ще попълваме някои дреболийки, тя на всичко се радва. Душичката ми тя.   Heart Eyes
Иначе кака Креми завършва втори клас, добре се справя детето, не мога да се оплача. Дано и Гергана да е така изпълнителна и ученолюбива.  Peace  Поне юни месец ще ходи на частна занималня, ще имат занимателни уроци сутрин 2 часа, а следобед танци хип-хоп, аеробика, шах, рисуване, арт работилница. Дано й хареса, че иначе трябва или сама да седи по цял ден у дома, или по цял ден с мен в офиса. Ще видим как ще тръгне.

Това е за сега, извинете за тългия пост. Hug

# 117
Честито на всички приети пловдивски юнчета на градина и успех на резервите  Peace Ние сме приети на първо желание, нямаме много точки, но градината за която кандидатсвахме е по-встрани от оживената част на квартала и може би не е била първо желание на много дечица. За сметка на това е нова и широка, дано да е наред и всичко останало  Praynig Ввсеки ден като се разхождаме минаваме оттам и обяснявам че като свърши лятото мама ще тръгва вече на работа а малчо на градинка където е хубаво и интересно. Ззасега напира да влиза вътре, дано и нататък да му е толкова голям мерака  Laughing
По този повод исках да попитам докъде сте с уменията за самостоятелно обличане/събличане, хранене, ходене до тоалетна  newsm78 Моят пораснал юнак пресича всички мои опити да направи нещо без помощ с "Мама", демек мама е тука за какво да се напъвам сам  ooooh!, май изпуснахме момента и вече си имам готованчо в къщи... Ще се мъчим лятото та да не му е много нанагорно в градината ...

Сетих се и още нещо - преместихте ли вече децата на голямо легло без прегради? Малкият спи в кошарата от бебе, но напоследък нещо не ще. Иначе още е при нас в спалнята и все се пазараи, искам близо до мама, искам на високото легло. Дадохме малко назад като няколко дни дръпахме кошарата до леглото, но това не е решение. Чудя се дали да купим по-голямо легло и без това в градината няма да са в кошари и да свиква отсега. Препоръчайте моля ако имате хубаво такова ...

Весели празници от мен и се разписвайте по-честичко  Hug

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 15:41 от Анонимен

# 118
  • Варна
Ванюшка,  Cecile, честито за градината! Дано всички имаме този късмет!  Hug

Cecile, Павел е на приливи и отливи като сме заедно - един път иска всичко сам, друг път всичко мама. В яслата няма грижи изобщо - храни се, облича, съблича, къде с помощ на госпожите къде не. Те го глезят де, разказва, че му помагат с храненето, защото се храни бавно, но като  го оставят се справя. Събличането и обличането са му трудни само за нагоре - тениски и блузи. Панталони/гащи сваля и вдига много бързо:)))
Голямо легло не сме взели, но 2-3 вечери спа в кошарката си 140/70 и ставах посред нощ да му слагам преградата, защото висеше.

Мен пък този нощен памперс ми е голям дерт, но явно още не му е дошло времето...

# 119
[
Мен пък този нощен памперс ми е голям дерт, но явно още не му е дошло времето...

Марчелка и ние сме още с нощен, че и с дневен, като не сложих дневен онзи ден и се събуди, питам има ли пиш и той най-невъзмутимо се изпишка в леглото; преди да заспи си искаше упорито памперса и сигурно е било напук. Иначе от доста време са предимно сухи - и денем и нощем, ноднес например се въргаля много преди да стане и си беше пишкал в памперса ... Не знам и аз какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт