За ЮНСКАТА дружина нова тема- догодина- 23

• 53 734
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Cecile, админисраторът на групата трябва да те добави, но не помня кой е.
Стилиян също не е ходил на ясла и ще е зор с градината, но в момента имаме друг голям проблем- вече 5-ти ден е с Т, и то висока, уж от червено гърло. И уж го лекуваме с антибиотик, а пък вдига Т, плюс разни други екстри... направо се побърках! Пък в градината все ще свикне- ще се реве в началото-няма как, но поне да е здрав!  Praynig

# 166
Може би не педиатърът не е уцелил антибиотика, би трябвало да е подействал вече ..., не знам дали е уместно да дадете гърлен секрет при положение че пие вече нещо ... Дано бързо се оправи детето  Praynig

# 167
  • Пловдив
Вече е по-добре, прави и опити да беснее, обаче си изморява лесно.
Май само ние двете си пишем в темата  Embarassed

# 168
Лятно време, хората са май по почивки Simple Smile (не че през другото време темата е особено активна)
Танче, бързо оправяне на Стилиян!

Аз и от тази есен не смятам да го давам на градина, надявам се поне да сме по-сериозни със забавчката. Сега през лятото идва с мен в занималнята в школата и много му харесва, идва с желание, всеки ден 9.00-12.00. Надявам се така да продължи и през годината с неговата забавачка, защото миналата година ходеше с нежелание. Поне при него забелязвам обаче промяна в социалността от съвсем скоро - едва сега почна истински да търси други деца, за да играе с тях. Досега по-скоро търпеше присъствието им, но като че ли не е изпитвал истинска нужда да играе с други деца.

# 169
Танче, радвам се, дано да минава вече, много странни вируси се навъдиха, и все различно протичат ...
Лулу за децата и аз отскоро установявам същото, направо се залепва за групички с деца и ме забравя   Laughing Когато сме били на пързалки или друго място с деца едва го изкарвам ако е време да си ходим. Върнахме се от море, там ходеше на гости по чадърите с деца, чак ни доскуча с баща му без него. Имам чувството че като го оставя на градина няма и да се сети за мен като се заиграе, той и сега напира да влиза, затова не се притеснявам като че ли толкова за адаптацията в среда без мен, колкото дали ще е здравичък. И за себе си се чудя как ще свикна с това да не знам какво прави всяка минута  Blush
А да попитам за дрехи за градина - откъде ще купувате екипчета - леки и удобни, памучни и дали ще слагате някакви етикетчета по дрхеите?

# 170
Да раздвижим малко темата през септември  jump Дребосъчко трябва да е на градина от 16ти септември, проблемът е, че в яслата много боледуваше и не успя да направи дори една цяла седмица подред ходене без да се разболее. отгоре на това, като се разболее и е с цяла програма - 2 антибиотика + сума ти допълнителни лекарства. Сега ни препоръчват Бронховаксом. Вие давали ле сте досега и какво ви е мнението за него? аз кажи речи само това не съм давала - като се почне хомеопатия, билколечение, имунобор и какво ли не още Rolling Eyes

# 171
  • Варна
Sisina,  и аз се включвам в раздвижването  Laughing

И аз съм преминала през всякакви хомеопатии - клеева тинктура, ехинацея, бъзов сироп, цинапсин, тонзилотрен, инфлуцид, сребърна вода, хапченца на боарон, коризалия и т.н.  Те даваха временен ефект при леките заболявания, а понякога отлагаха заболяването и пак се стигаше до антибиотици. Миналата година видях по-траен ефект от ехинацеята, докато я давах бяха добре, но като правихме почивката - от 1,2 седмици пак лепваха сополи и понякога се продължаваше с кашлица и отит. Така че и аз живо се интересувам от нещо, което да ги предпази и засили имунитета на децата - Давайте идеи какво действа!  Hug
Бронховаксом не съм давала, въпреки, че в началото на миналата зима нашата педиатърка ни каза да давам. Но аз прочетох противоречиви мнения и не посмях. Най-вече, че в периода на почивката,  майките съобщаваха, че децата се разболяват тежко.  #2gunfire
Нека и други мами да споделят мнение, ако са давали бронховаксом. Признавам, че нямам близък опит.
Ние сме с диагностицирана уголемена 3та сливица от УНГ-доктор, но те не препоръчват вадене, освен ако детете не е постоянно на антибиотици от заболяванията. Е ние стигаме и до антибиотици, но да речем умерено. Но пък много често сме с тези така досадни сополи. Ето децата тръгнаха след двумесечено прекъсване пак на ясла миналия вторник и още на втория ден тръгнаха сополите  #Cussing out

Надявам се мамите да споделят за ефикасни методи за спряване с болестите и засилване на защитните сили на децата  Peace

# 172
japanese, при моето момче няма сополи - както го взимам здрав от яслата и след 2-3 часа вече е с 39 - 40 градуса, без да е кихал, каквото и да е друго. На сутринта отиваме на лекар и той изписва антибиотик /ангина/ или изписват какво ли не и на 2-3 ден пак антибиотик около 10 дни или път 2 антибиотика по 7 дни, тъй като с един не минава.  ooooh!По отношение на бронховаксома в нета като че ли са повечето положителни коментари, отколкото отрицателни. Аз имам мнение от 2 приятелки - първата не е доволна - детето й се е разболяло от синузит /от какъвто често е боледувало и преди това/ и при двата приема, а втората приятелка е много доволна и тази година ще дава за втори път - няма странични ефекти и болестите са по-нарядко и минават по-леко. Аз почти съм решила да пробвам - ако всичко е наред първият прием ще е в неделя. А лекарите, които питах /май около четирима/ са само с положителни мнения, което сигурно е естествено. Rolling Eyes

# 173
Аз твърдо реших да отидем най-накрая на хомеопат. Рая не боледува често (засега, защото не ходи на градина), но пък като се разболее ме хвърля в див ужас. В петък през нощта ни приеха в болница, започна се от едно подкашляне сутринта, на обяд вдигна температура, в 9 вечерта направи пристъп, отидохме в Педиатрията и директно ни приеха с диагноза бронхиолит. Това за 12 часа.  Толкова бързо й се случват нещата, че се плаша. Минахме без АБ (засега), защото всичко това е предизвикано от вирусна инфекция, но пък за сметка на това я надрусаха с такова количество вентолин, че в неделя сутринта се събуди цялата трепереща, не можеше да се държи на крачетата. От единствения АБ, който пи пък преди 4 месеца получи страстване на дудката заради гъбичките, които й причини въпросният АБ.
Така че мисля да идем при хомеопат, дано има някакво решение за нас.

Иначе, ние отново видяхме детска градина през крив макарон. Като гледам, Рая е една от малкото неприети тук. Такъв ни бил късметът, буквално, може пък да е за добро. В частна градина групите са по-малки. Ако намерим и място в частна градина, де, че се оказа, че и там това е проблем.
.

# 174
  • Варна
Ето така остаряват бързо майките - като боледуват децата им.  Sad
Мартеа, дано хомеопата помогне при вас, много хора намират решение с хомеопати, аз сякаш не успях, въпреки, че много ми се искаше. А щом и боледува по-рядко, сигурно ще се справи с хомеопатия. А ако искаш Рая да тръгне на градина, не спирай да й подаваш документите, може пък й да се освободи една бройка  Hug
Sisina, ако почнеш бронховаксом, задължително пиши мнението си за препарата.  Peace

Аз вчера се порових и открих един билков препарат, който бях ползвала и честно да си призная бях позабравила - Ad liquid for kids. Помня, че им го давах миналата година и бях доволна. Пак ще го пробвам. Една майка споделя, че го давала по препоръка на лекар-хомеопат 3 месеца, след което от януари до май продължавала на Саменто (това е котешки нокът). В Ad liquid for kids също има котешки нокът + други билки. Все се каня да взема и пчелен прашец, защото това е супер храна, характерна за нашата географска ширина.
Някой ползвал ли е пч.прашец? Отзиви?

# 175
мартеа, аз мислех че ние сме препатили, но като гледам и твоята не е лесна Sad По въпроса за хомеопатите - опитай и дано имаш повече късмет от мен. Аз ходих и при класически и при боаронски и при какви ли не - само си дадох парите. Май трябва да има и черен списък на хомеопатите #2gunfire Спазвах стриктно указанията им, оставях детето да вдига температура до 39.9 градуса и дори след това изчаквах известно време преди да дам нурофен или по-скоро хексалгин и в крайна сметка пак бяхме на антибиотик #Cussing out Последната реши да лекува и мен освен малкия, което е добре, защото имам повече смелост да издържа, докато ме излекува или вкара в болница. та лекува ме, лекува ме - 3-5 дни /не си спомням точно/, докато направих остър отит и на двете уши и болката не се издържаше - резултат 10 дни антибиотик, но поне за една бройка отървах пункцията. Въпреки това вярвам, че се намират и добри хомеопати, но как да прецениш?! Rolling Eyes Дано ти случиш на добър хомеопат Peace
japanese, аз не съм пробвала тези два препарата, но може би на по-късен етап ще опитам и тях, но засега съм изгубила вяра и в билки и хомеопатия, залагам на химическата промишленост, пък дано за нас това да е пътят Praynig Пчелен прашец не съм ползвала, но не съм доволна от пчелния клей - не съм отчела положителни резултати при моето дете.

# 176
  • Обетованата земя
Привет дружина!  Hug
Ивайло тръгва на ДГ от 09.09. Не знам дали бях писала тук, лятото го бях пуснала на ясла за кратко, събраха му се 10тина дни ходене, и в момента в който трябваше да остане да спи и стана много агресивен и започна да заеква. Като го спряхме от яслата до седмица нещата се нормализираха. Дано сега не се повтори същата история.  Praynig
Мартеа, тъй като Ивайло прави спазми при всяка среща с вирус и се води с астма с алергичен компонент, поради тази причина, знам колко е гадно. Sad Ние от началото на лятото сме на класически хомеопат и чистихме цяло лято организма от пити преди това лекарства-противоалергични, Изопринозин и т.н. И сега преди два-три дни хвана вирус от сестра си и пак направи спазъм, и то силен, и за мое изумление го овладяхме с хомеопатия, без да включвам дори Вентолин. Все още не е напълно минал, но е видимо по-добре. Така че пробвай, дано да попаднеш на читав хомеопат, то това е най-важното, но и доста трудно.
И Ивайло е пил само веднъж АБ и то в болницата, при първия му спазъм, даже беше излишно, и имаше разстройство от него.
За имунната система мога да препоръчам коластрата на LR. Тя се води единствената одобрена от някакъв френски институт. На мен ми бяха дали една мостричка на перлички миналия месец и децата я пиха 10 дни преди РД на малката. На РД всички гостенчета се заразиха с летния вирус от едно момченце, което повърна на самия РД, и говорейки с майките, моите деца са го изкарали най-леко. Матеа само веднъж повърна, и имаше лошо ако, а Ивайло имаше само едно кашаво ако.  Другите деца стигали чак гдо Дегани и повръщали по 2 дни. Та явно тази коластра е помогнала, поне така си мисля.
Успешно тръгване на градина на всички и дано тази зима няма много болести!  Hug Hug Hug

# 177
  • Варна
Привет и от мен!
Много се радвам като някой пише тук!  Hug
Аз на хомеопат така и не се наканих да го заведа Павел... Нашия педиатър изписва хомеопатия, боаронска, да не казвам голяма дума - доволна съм.
И Павел тръгва в новата градина на 9.9. ама хич не му се чува, искал си неговите госпожи от яслата и приятелите. Сега е ваканция, защото от яслата го изписаха на 29.8. За късмет аз се налага да поработя повечко тази седмица, та майчето ми е на гости да удари едно рамо. Добре се разбират с нея. Вчера го води на цирк Балкански. Много впечатлен се завърна, разиграва ни представлението, обяснява... Сега след паузата сигурно зора ще е още по-голям с ДГ. Съдя по това как реагира първия ден след отсъствието заради планинската ни почивка. Да ви кажа - това беше най-бързата почивка в живота ми! 10 нощувки минаха неусетно, но съм доволна де!
Трябва тези дни да запазя час за кардиолог, за годишния преглед за шума. И като говоря за лекари да попитам - вие водихте ли ги на преглед при ортопед за плоскостъпие, който се прави на 3г. възраст? Аз не съм.
Имуностимулатори и модулатори не давам, дори и рибеното масло зарязахме. Летния вирус не ни подмина, но беше много лек и кратък. Павел повръща от 3 сутринта до обяд на другия ден и това беше. Мина само с хомеопатични свещички 2-3 броя. Това беше първото му повръщане, откакто се е родил и аз се притесних да не се изплащи, а той само вика: мамо, пак! дай легена! връща, казва лека нощ, ляга и заспива и след няколко минути пак същото.
За подсилване нашата лекарка изписа Бронховаксом миналата година, ама и аз като japanese четох и не го дадох. Тази ще се пробвам пак само с рибеното, че какво ли ни чака като смени сега микросредата... Над 30 деца ще са в групата - сополи, гърла... При вас по колко деца са в група? На мен 33 ми се вижда ужасно много, но поне е приет, че и другото не е работа...
Мартеа, стискам палци и ти да се похвалиш с градина и здраво дете! Hug
Нека всички дечица са здрави и да ходят с радост на детска градина! Прегръдки от нас!  Hug

# 178
вие водихте ли ги на преглед при ортопед за плоскостъпие, който се прави на 3г. възраст?
Ние ходихме, не знаех че се полага или е необходим преглед на 3 години, но забелязах че стъпва на вътрешната част на ходилцето и изнася петичките навън и отидох при педиатъра, тя каза плоскостъпие, поисках направление за ортопед, той каза да ходим боси до края на лятото и после пак да отидем за да вземат отпечатък за стелки. Вторият път се сдобихме  с протокол за ортопедични обувки и сега се чудя дали да ги правим  Thinking Според западната литература гъвкавото плоскостъпие при децата в резултат на халтави стави може да продължи до предучилишна възраст, даже до 10 години и или се оправя спонтанно или не. Уж стелките не можели да повлияят на това какво ще стане, те се предписвали за облекчаване на оплакванията, които обикновено с еполучават по-късно. И сега се чудя  newsm78 Как са крачетата на Вашите деца погледнати босички отзад, има ли подобно изнасяне на петичките в стоеж? Какви обувки ще купувате за градината?

# 179

Ивайло ... се води с астма с алергичен компонент,

уф, след болницата сега и Рая я заведоха със същото... Гадост.
Понеже продължава да свири (а вече 7ми ден е на Вентолин), вдига 37 следобед и е отпаднала, днес бяхме на рентген. Не зная дали не сгреших, че предложих, но педиатърката също каза, че е добре да направим при тези обстоятелства, защото вирусна пневмония не се чува на слушалка. Слава Богу, пневмония няма. Свиренето обаче продължава и още седмица поне ще е на Вентолин. Побърква ме тази мисъл, че още цяла седмица ще го тровя детето, но минахме на прегледи при трима педиатри (вчера и днес) и тримата назначиха едно и също, без да съм обяснявала предишният какво е казал. Още седмица ще сме на Вентолин, 3х0,20.

На ортопед съм я водила като бебе, от тогава не съм.

Общи условия

Активация на акаунт