За ЮНСКАТА дружина нова тема- догодина- 23

• 53 730
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • Обетованата земя
Съжалявам, че и вие сте с тази диагноза, дано го израстат децата бързо. Температура понякога се поддържа от насъбраните секретчета. Ивайло вече четвърти ден е на хомеопатия само, видимо по-добре е, обаче днес педи каза, че нямал промяна и още имал силен спазъм. Тя малко се ядосва, че не спазвам предписанията й точно, и според мен преувеличи. Ивайло определено беше доста по-зле, а спазъма никога не минава от раз. Неговата спастична кашлица винаги минава чак след 2 седмици. Спазъма различно. Да знаеш, че Вентолина на инхалации е по-безвреден, отколкото на сироп. А ще пиете ли Сингулер или Флексотид?

И ние не сме ходили на ортопед, даже не знаех, че се полага.

# 181
  • Пловдив
Мартеа, ДидиHug Племенникът ми като малък беше с нещо подобно, но го израстна, надявам се, че и при вас ще мине като поотраснат.
Стилиян не съм го водила на  преглед при ортопед. Другият ми племенник има плоскстъпие та знам как изглежда, а и виждам при Стилиян, че всичко е ок.
Досега е пил само витамини, нито имуностимулатори, нито нищо подобно, но със започването на градината ще трябва да го подсиля с нещо. Лекаря ни изписа Респивакс- аз лично съм го взимала, но за Стили се чудя още.  Той това лято също повърна за първи път в живота си и беше много разстроен милия  Sad Беше само веднъж, но пък имаше температура и то висока,  цели 5 дни и направо се побърках. Оказа се ангина.
Cecile , за градината днес купих тези дишащи пантофки. Ще ги видим колко са дишащи  Wink
Скрит текст:
В групата ще са 26 деца.

# 182
Cecile , за градината днес купих тези дишащи пантофки. Ще ги видим колко са дишащи  Wink
Скрит текст:
[/quote]
Много са хубави, от Хиполенд ли са, мисля че ги бях харесала при предното си ходене, петичката изглежда подсилена отзад с повдигнат кант гума, така ли е? Аз днес купих едни унгарски и веднага ги пробвахме на разходката, еми бяха му се понавалжнили чорапките и някак не ми изглежда много фиксиращо крачето гуменката  newsm78 но как да го затворя цял ден в специална обувка  висока на глезена ... ортопедичните ще ги поръчаме за навън но като че ли се обезсмислят така като с еползват толкова кратко. Твоят племенник колко е голям, казват ли че може да се израсте, носи ли стелки, супинатори или специални обувки, знаеш ли кой е го консултирал, ще съм ти балгодарна за повече информация, може и на лични   bouquet

И аз се чудя да се подсилваме ли предварително нещо, педаитърката каза да видим как ще тръгне и ще преценим.. Дано са ни здрави на всички дечицата, нали уж са по-големи вече  Praynig

# 183
  • Пловдив
Да, подсилена е петата отзад с гума, но пък са много леки. Полско производство, разни сертифицирани материали и т.н., но само практиката ще покаже дали са добри  Sunglasses От Хиполенд са.  За другото ще ти пиша на лични.

# 184
  • Варна
Такива пантофки като на Стили, подариха на Павел миналата година, ползваше ги у дома, доволна съм.  Peace Сега съм купила Беко за градината.

Мартеа, Диди, дано го израстат душичките възможно най-скоро!  Hug

Аз вчера занесох всички документи в ДГ и в понеделник живот и здраве тръгва. Едната госпожа, която е титуляр с 25 г. стаж, й се налага операция и на нейно място има назначено едно момиче 90 набор... дано успее да се справи!

# 185
Успешен старт на всички, които утре тръгват на детска градина! Здрави и весели дечица и спокойни и доволни мами Hug Аз от утре почвам да давам бронховаксом, макар че още се притеснявам, а освен това се оказа ,че ще ми трябва добър детски хирург в пловдив / или пък да знам при кой в никакъв случай да не ходя ooooh! Хайде лека вечер и успешен утрешен ден smile3524

# 186
Мартеа, Диди, дано да го израстат децата това и да остане зад гърба ви Praynig Hug

За съжаление и моите деца не ги подмина летният вирус - Дамян стигна до болница и венозен АБ Cry, батко му се пребори за половин ден.
Аз лично харесвам хомеопатията и на моите деца много пъти е помагала.

Мартеа, както и Диди ти е казала вентолина на инхалации е много по-добрия и ефикасен вариант, но ти сигурно знаеш де.

japanese, следете я сливицата, че за съжаление през зимния период може да създава проблеми и при всяка среща с вирус да се влошава.

Бронхо-ваксом аз не съм давала, макар че много ме убеждаваха да давам, но аз така и не се реших, купих го, но така и не го дадох ... и не мисля да го давам. Имуностимулатори не давам, само клеева тинктура давам през зимния период. Моето мнение е, че детето само трябва да си изгради имунитета, имуностимулатори не помагат. Другото, което според мен е от съществено значение - храненето на детето. Големият ми син имаше един период около година, през който все се пазареше за яденето, все не беше гладен, все с убеждаване от моя страна ядеше и тогава много боледуваше, а преди това беше супер здраво дете, в ДГ по цяла година не боледуваше, нямаше хреми, нямаше кашлици, ... В момента, в който започна отново да яде с апетит и да се храни нормално и цялата одисея с болестите спря.

На ортопед и аз не съм водила Дамян на 3 г.

Тръгването на ДГ на Дамян се отложи заради гъбички в изпражненията, с които се обзаведе от АБ, който му вливаха Cry Сега чакам да излезе чиста микробиология, за да може да тръгне на ДГ. Много се надявам последните, които пуснахме да са наред и от понеделник да е на ДГ.

Мен и други емоции са ме обзели, че баткото ни е първокласник тази година и в понеделник ще поеме към новото стъпало Wink

Имам и питане - вашите деца изговарят ли вече всички звуци правилно? Дамян не може да казва Р и Л и се чудя дали да се притеснявам вече, тъй като той от много рано проговори много правилно, с изключение на някои звуци и от година-две все така си говори ... Иначе просизнася думите правилно, говори много, само дето Р и Л замества с И.

# 187
Темичката ни прилича на медицински форум Sad Стискам палци да израстат по-бързо дечицата периода на многото болести. Ние, да чукна на дърво, нямаме много оплаквания, не давам нищо, но и не ходи на детска градина. Сега евентуално ще го пусна пак на забавачка, но ще преценя в движение дали ще успявам да се справям да го водя, като се роди бебето (аз миналата година без бебе не успявах да съм особено редовна).

Имам и питане - вашите деца изговарят ли вече всички звуци правилно? Дамян не може да казва Р и Л и се чудя дали да се притеснявам вече, тъй като той от много рано проговори много правилно, с изключение на някои звуци и от година-две все така си говори ... Иначе просизнася думите правилно, говори много, само дето Р и Л замества с И.

Боил има много звуци, които не произнася, дори повечето му думи са още неправилно произнесени и чужди хора често имат нужда от "превод". Отделно, че самият му речник е много кодиран. "Р"-то точно е на ръба да успее да го кажа, произнася го с гърленото английско Р, но примерно З и С са му много трудни. С-то се опитва да го каже, става едно дълго и натъртено, а З-то го замества с Н най-често.
Той обаче като цяло късно проговори и аз засега не се притеснявам - виждам непрекъснато подобрение както в речта като цяло, така и в произношението, така че докато има прогрес не ме притеснява.

# 188
  • Пловдив
Той обаче като цяло късно проговори и аз засега не се притеснявам - виждам непрекъснато подобрение както в речта като цяло, така и в произношението, така че докато има прогрес не ме притеснява.
И за Стилиян се отнася същото. Той казва Р в някои думи. Много говори, все по-завъртяни ги казва и измисля, обаче не му се разбира много много.

# 189
  • Обетованата земя
Ивайло замества К с Т, и Р не може да казва, но не се притеснявам.  Grinning
Деси, как борите гъбичките в акото?
Ивайло тръгна вече на ДГ и няма нищо общо с яслата.(той ходи 10 дни лятото на ясла за по няколко часа) Плаче сутрин, докато ставаме и се оправяме вкъщи, но като цяло много му харесва, интересно му е, и аз взех да се поуспокоявам. Всяка вечер ни разказва какво са правили, кое дете какво е направило или казало, кой плаче за майка си, кой има температура и т.н. ЗНае имената на всички деца, те засега са 8, приемат ги постепенно всяка седмица. Даже вече и награда получи вчера, наредил някакъв сложен пъзел, и госпожата беше изумена, че се е справил сам, било нетипично за възрастта му, май й е любимец  Mr. Green. Мисля да ходи до четвъртък и да му осигурявам три почивни дни, докато съм в майчинство. Дано всички дечица свикнат бързо и лесно на градина и да се социализират без проблеми.  Hug

# 190
Рая започна да произнася Р изведнъж. Започна с конкретна дума и оттам го пренесе върху останалите. Интересно защо, обаче, в момента, в който започна с Р-то, започна да съска. Ш, С, все е едно такова видоизменено Т.

# 191
Деси, как борите гъбичките в акото?
Ами с някакъв пробиотик - Infants Dophilus Plus

# 192
  • Обетованата земя
Бързо да преборвате гъбичките!  Hug
Ивайло днес е много щастлив, че е в почивка, всяка вечер преди градина и сутринта, все повтаря Нитам а дета анина( не искам на детска градина), някои вечери се буди с рев. Вярвам, че до една седмица и това ще мине. Снощи обаче спа спокойно, тъй като знае че ще почива. А вчера прави уговорки, не искал 3 дни да почива, а 3 годинки.  Joy Викам маме, след три годинки на училище ще ходиш, не на градина.  hahaha

# 193
  • Варна
За прозношението: Ивето и Визо говорят разбрано и си увеличават речника. Но понякога не са запомнили точното наименувание на нещата и се получава комична ситуация. Визо гледа онзи ден един бус с много прашни и изцапани чистачки и ми вика: Мамо, този бус е с мръсни стопове. Аз започнах да го убеждавам, че стоповете са отзад на буса (като си мисля, че детето говори за фарове), а той ме убеждава, че са отпред. Е разбрахме се де Simple Smile
Ивето казва Р, Визо не. Но забелязвам, че Ивето слага Р в думи, в който има Л. Например "нари",вместо "нали", "ваРи", вместо "вали" и т.н. Естествено е според мен да не се справят с някой звуци или думи. Така че не се притеснявам.
didi24, и моите разказват (не винаги толкова подробно де), но ме изумиха, когато вчера Ивето каза: Мамо, Т.... ме биеше и щипеше и затова аз и Визо го тупалкахме  Shocked Представяте ли си какъв бой се сформира от време на време ooooh!

# 194
japanese, това със замяната на Л с Р май го има при повечето деца, които са започнали да казват Р. Големият ми син беше така, едно приятелско детенце сега е така, а и от други майки съм чувала, че и при техните деца е било така.
Аз да се похваля, че сме се справили с гъбичките, днес си взехме резултатите и всичко се оказа чисто и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт