За ЮНСКАТА дружина нова тема- догодина- 23

• 53 725
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,реших да се включа понеже сте повдигнали темата за бронховаксома.
Аз съм много доволна .Преди да го започна да го давам беше много зле положението всеки месец по 2 седмици Вероника беше болна и с червено гърло и висока температура.
Но един ден предложих на нашата лекарка да я изследваме за бактерия и й откриха плеомоне или нещо подобно не си спомням точно как беше.
Назначиха ни бронхо ваксома три месеца да го давам като давам 10 дена почивам 20 и така 3 меца .През периода на 10 дни в който го давам й се появява нещо като хрема но не е нищо особено нито я задънва нито кашля просто като синузит .за 5 ,6 дена може би.Малко си намаля храненето но това е само докато го давам.След като изтекоха тези 3 месеца почивахме 3 месеца .Та това дете не ми е вдигало температура цяло лято .Вече 6 месеца е всеки ден на ясла с изключение на почивките които ходихме.От днес 1 октомври почвам отново да го давам нови 3 месеца да видим как ще й се отрази следващият прием .

# 196
Здравейте, търся аниматор за детски рожден ден. Рожденникът става на 3 години и е луд по "Колите" на Дисни. Някой да има препоръки? Партито ще е у дома и в София.

Благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 197
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Какво става с нашата тема? От доста време никой не пише. Надявам се, че всички сте добре.   Hug

Накратко да разкажа за нас - Гери тръгна на градина от 16.09. И макар че ходеше от предния септември на ясла/ с малка почивка от август и септември/, свикна трудничко. Сутрин плачеше до входа, вътре трудно се разделяхме, но с радост споделям, че този период мина. Сега според нея е голямо момиче и може и сама да се качва до горе и госпожите да и казват "Браво!". Голям стимул е за нея това. Записахме я на народни танци в градината, два пъти в седмицата, забавлява се доста, в къщи показва какво са учили. Госпожата им пише по ръчичките шестици и сърчица, които после не дава да трием. Плуването им е безплатно в градината, но не я пускам. Споделете във вашите градини има ли  и дали пускате дечицата. Може би догодина ще е. Учат много песни, стихчета, за сега съм доволна.
Каката ни и тя е добре. Вече е третокласничка, времето си лети неусетно. Справя се перфектно в училище, и тя ходи на танци - хип-хоп. Януари ще ходят на бяло училище, та от сега я мисля...

Хубав ден от нас, макар и дъждовен!

# 198
vany6a, Дамян в градината имат плуване (плаща се), той ходи и много се кефи. За мен плуването е много хубав спорт. Отделно ходи в градианта на йога, модерни танци, приложно изкуство и английски Crazy по собствено желание на всичко ходи, аз исках да ги ограничим до 2-3, но той си държи на всичките и го оставихме да ходи ...

# 199
  • Варна
Привет!
Ваничка,  Hug много се раздвам, че повдигна темичката! Как сте, момичета? Пишете 2-3 реда!
Дес,  Hug . Опасен този Дамян  Heart Eyes

По въпроса за плуването съм за, но в нашата градина няма. Лятото ще го запиша обезателно.
Павел ходи на английски и народни танци - много му харесват и двете.

Така и така се разписах, да ви споделя моите притеснения - Павел започна да се напикава, първо вечер, после и през деня от време на време. Пуснах му урина и излезе, че има кристали калциеви оксалати. Според личната ще се оправи с повечеко вода, но все пак е хубаво да го види нефролог - и заради кристалите и заради напишкването. Имаме час за 28.11., а до тогава ще гледам да увеличи количеството изпита вода и преди прегледа ще му пусна урина отново, в друга лаборатория. Все трябва да има човек за какво да се тревожи...

Вече започна очакването на Дядо Коледа. Пожелал си е кон, крава и бик за куклен театър(не съм открила и се опитам да го склоня да измисли друго, плюс това имаме мноооого такива животни). Другото, което иска е замък. Купих му и книжката за Таласъмчето http://prikazka-igra.com/ . Четем я онлайн и много я харесва. За ДГ още нищо не са казали как ще протече там празника и как процедират с подаръците.  

Надявам се, че всички сте добре!  Hug

# 200
Привет,
не съм се разписвала, защото няма с какво да се похваля. Ние сме нещо в кофти филм, миналия понеделник Рая пак направи бронхоспазъм, пак беше десет дни на Вентолин, не попаднахме на добър пулмолог - караше да ни влезем в болница, "за инхалации и Урбазон на 4 часа" (!), и след като отказах категорично и ми обясни какъв риск поемам, предписа кортикостероиди, които не дадох и АБ, който в крайна сметка дадох. Без никакво изследване и буквално с една слушалка за 2 секунди от двете страни и след като разбра, че имам астма, отсече, че и Рая е с астма. Трябва да кажа, че съм потресена от нашето здравеопазване. Лекарите просто нямат морал. Само гледат да си усвоят прословутите пътеки, никакво внимание, нищо.
Иначе, Рая, след влизането ни в болница на 30 август досега, не е кашляла само седмица. Не я доизлекувахме ли тогава, какво стана, не зная.
Сега започнах Имунобор, Осцилококцинум, Шуслерова сол №3, хомеопатична опашка след АБ, пробиотици, абе общо взето през час й давам по нещо....
Днес бях записала час при Мариан Иванов (хомеопат) по препоръка на позната. Но след като прочетох страшно много негативни мнения за него, се отказах. Умувам сега при Енчо Николов или при д-р Михайлов да я заведа, не държа да е класически хомеопат, просто нещо алтернативно, което да помогне. И съм доста объркана, не зная още съвсем точно какво да предприема.

# 201
  • Варна
Ох, мартеа, дано бързо да излизате от тази кофти серия!  Hug Успех в избора на лекар! Дано попаднете на "вашия" от първия път!  Hug

# 202
МартеаHug
дано да излизате от този филм и да си намерите добър лекар Praynig

Марчелка, дано да няма нищо притеснително и да се оправите само с повече водичка ...
По повод водата, Дамян пие много малко течности и аз все се притеснявам за това Sad давайте идеи как да го карам да пие повече ...
Кукли за куклен театър голям избор съм виждала в mytoys-а, но тези дето казваш не знам дали ги има, но ..  Wink там продават бели кукли, които можете да направите на каквото искате с маркери или бои за текстил. Другият вариант е сами да си направите от филц, нещо като това. Според мен това е най-добрият вариант, даже може да му подариш материалите предварително подготвени от теб и заедно да ги направите, така имаш 2 в 1 Wink

# 203
  • Пловдив
Мартеа, стискам палци да излезете от този омагьосан кръг по-скоро.   Peace

Марчелка, дано Павчо се оправи като пие повечко вода.   Peace

Благодаря за отговорите за плуването. Това лято ходихме в Хисар, там на басейните й харесваше. После на морето юли месец беше бурно, и тя се изплаши от големите вълни и не ескаше да влиза хич. В края на август отново на морето се престраши и много й харесваше. Та си мислех, че ще й хареса на плуването. Но пък почна да не дава да и мия косата и да се дърпа. сега от около 2-3 седмици всичко влезна в релси, къпането вече не е проблем, та си мисля, че евнтуално след нова година ще мога да я пускам. Дано й хареса. С Креми не съм имала такава възможност в градината. Тя ходеше на плуване на частно, но тръгна по-големичка. Смениха правилата при нас за кандидатстване и затова ни се разминаха градините, дано да е за добро. Ще го мисля пак след нова година.  Simple Smile

# 204
Познавам една наистина добра лекарка,лекува с хомеопатия и аква сорс продукти,но трябва сериозност и отговорно отношение,мога да дам координати който се интересува и е видял,че традиционната медицина не се справя успешно.

# 205
  • Варна
И аз да се разпиша Simple Smile
мартеа ,  много страшно ми изглежда това, което описа. Не знам как е майчиното ти сърце Hug Дано скоро се оправите, че е много тежко за всяка майка да гледа децата си болни.

mar4ela5, аз не разбрах какво значи кристали в урината, но дано да отмине и да нямате повече проблеми с напишването. Като ти прочетох поста си помислих: сигурно се напишва заради стрес или повече емоции в градината, но явно е нещо наистина сериозно. Стискам палци да се оправи бързо. Praynig

За пиенето на вода и аз си мисля, че пият малко вода. Аз също, ако не се 'насилвам' ще изпивам по 2 чаши. Сутрин като станат ги карам да пият водичка, в която съм капнала прополис, вечер преди вечеря - също. Какво пият през останалото време  - не знам. Но Визо има дни, в които започва да се налива вечер преди сън и съответно през нощта се буди за тоялетна  Rolling Eyes

десито, голям ентусиаст е твоят син! Браво! Само мама и тати да имат парички да спонсорират неизчерпаемата му енергия Peace
В нашата градина още няма такива занимания, защото едната от спечелилата фирма нещо мъти водата и оспорва конкурса Rolling Eyes А е спечелила 4 кръжока от общо 7-8 ooooh!

Надявам се да споделите идеи за подаръци за Дядо Коледа.

Прегръдки на всички  Hug

# 206
  • Колибите
За първи път пиша тук, здравейте на всички Peace.
Предварително правя уговорката, че ако постингът ми не е за тук, то нека бъде преместен.

Дъщеря ми е на 3 години и половина вече, ходи в първа група на детската градина. Работното ми време започва от 8 и за мен е почти невъзможно да я събудя, облека и заведа (не ползвам личен автомобил, не шофирам засега)  в градината и след това да отида и на работа навреме.

Досега колегите ми в продължение на няколко месеца правеха компромис, но в крайна сметка никой не ми е длъжен.

И на въпроса: Има ли законово основание, на което да се позова за да ползвам намален работен ден с един час? Доколкото знама навремето това се е уреждало като часовете се сумирт и се приспадат от отпуската?

# 207
  • Пловдив
За съжаление темата от доста време замря, а по въпроса- не мога да помогна. Може да пуснеш тема с това питане в подфорума "Детски ясли и градини".

# 208
  • Варна
Тематаостана в историята  Rolling Eyes
Розмариня, дали има законово основание - да, ако е вписано в трудовия договор да си на 7 часов раб. ден. Ако, обаче си  с тр. дог. 40 часа седмично, при петдневна раб. седмица - всичко е въпрос на договорки (устни) с шефа ти. Т.е. ако си се договорите, може и да ти приспадат от отпуската. За седем часов работен  ден, за съжаление, майките в Бг нямат право. На това имат право кърмачките в Бг.

Знам, че е много трудно. И аз колко пъти съм си мечтала да работя 6 часа дневно, ама.....

# 209
Не мога да се включа с адекватен съвет, но мога поне да се включа с едно

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Simple Smile

Желая ви спорна година, здрави и послушни деца и много щастие и уют в дома Simple Smile

Да попитам, който е останал - как сте със социалността? Моят нещо е станал един асоциален - все с рев го водя на разни места, а после му харесва, но докато отидем... На градина не иска да ходи, на театър го водихме веднъж - страшно му хареса, но докато влезе - рееев. А до скоро беше контактно дете...

Общи условия

Активация на акаунт