Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 143
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
А вие мамчета къде ходихте на 4д? И как беше, разкажете малко Simple Smile
здравейте Simple Smile на 4д ходих при Троянчев 80 лева струваше дава и диск  Simple Smile иначе аз вече родих преди 20 дни секцио в селената някой ако го интересуват подробности мога да разкажа съвсем пресни впечатления от там,пожелавам ви на всички лека бременност и раждане   bouquet живея в тракия ако има някоя мама на близо може да ми пише Simple Smile

Честито за бебчето, какво си имате? Мома или момък Simple Smile Каквото и да е нека ви е живо и здраво...аз всъщност се интересувам, но не толкова от Селена, колкото от това как си след секциото...иначе и аз съм от Тракия, но пак е мн относително и зависи в коя част сте вие Wink
мога да се похваля че се чуствам страхотно бях се подготвила да съм на легло поне 10 дни след това,секциото беше в 12 на обяд на другия ден ни караха да ставаме да се раздвижваме вече Simple Smile бях чувала че болката била нещо като много силна мускулна треска на корема но поне при мен беше много повече от това  Simple Smile но поне бързо отшумя, даржаха ни 4 дни като се прибрахме в къщи си правех всичко сама ,предполагам че при всеки е различно и всеки случаи си е отделен но не е нищо страшно цялата работа приклучи за 20 мин. така че ако ще раждаш секцио смело на пред  и успех всичко да мине без проблеми Simple Smile

# 166
Ами да, секцио ще е, защото ми се налага....
страх ме е повече от упойката да си призная, а дори не знам защо...до сега нямам нито една операция за нищо по себе си...и сега малко или много се притеснявам...
но ще мине няма начин...
но ти нищо не каза за себе си...какво е бебето? как го кръстихте? къде живееш точно

# 167
бебенцето ни е момченце Simple Smile,за упойката ми бяха казали че се усеща като ухапване от комар  Simple Smileно мен лично много ме забуля но аз си го обяснявам с това че имам леко изкривяване на гръбначния стълб жената с която бях в една стая каза че нищо не е усетила Simple Smile,иначе аз живея в блоковете на гербера  Simple Smile

# 168
е малко си ми далече Simple Smile аз съм на скобелева майка Simple Smile

# 169
Привет и от мен ,

Гледам много сме се разписали от вчера вечерта до сега не мога да ви изчета всички Flutter .

Честито на vaniq180  и нейнотот бебче !!! Аз съм между другото в Тракия и живея в комплекс Перла до Мебелна така че сме много близо. Следя си бременността в Селена и там ще раждам живот и здраве съм се ориентирала нормално раждане !! Имам един въпрос към теб :знаеш ли добър педиатър в нашия район ДКЦ5 или незнам ти при кой педиатър си се насочила . Просто търся си аз и чета но искам по нови мнения и питам тук за да  знам от сега кой ще е .

Тони записах се днес за лекциите в МОЛ Галерия по телефона и ми казаха че ще има от всичко по-малко, за да запознаят младите родители . Другото което ми казаха е че ще продължи до 15:30 някъде както и миналия път   защото имало страшно мнгоо въпроси от родителите така че да знаем да си носим вода за пиене а който иска и нещо за хапване ако огладнее.

Jivodara значи е минало перфектно прегледа и вече окончателно ще си имате момиченце ....това е страхотно че имате Диск даже от лекарката с бебката . Аз днес си попълвам една книжка за бебето която ми подариха и вътре си слагаш информация за бебето и снимки ако имаш от ултразвук  там други интересни неща , за да си остане спомен за бебето като порасне да се види какво мъниче е било и други интересни неща по времем на израстването й.

iliqna89 и аз така и не видях какъ въпрос си задавала тук ...пиши отново

# 170
здравейте и от мен.на кратко утре ще се запиша на борсата,защото от 3 дена съм освободена от работа.Ходих в социалните да питам дали борсата ще пречи да взимам после социално майчинство(100лв) казаха че не.Но те ли нещо не ми обясниха аз ли не разбрах,казаха че нямам право на такова майчинство защото доходите ми 10 мес.назад били високи а не трябвало да са повече от 350.Та това ми е въпроса наистина ли няма да взема майчинство и въобще как да го гледам това бебе без 1 ст. newsm78

# 171
Celevra  твоето бебче и то се очертава едро  Wink ти си в 30 гс и е вече 2 кг !! Наистина е  интересно как личицата им , бузките им , нослето ...започват да се виждат много добре тези седмици  даже и на обикновен ехограф .

# 172
здравейте и от мен.на кратко утре ще се запиша на борсата,защото от 3 дена съм освободена от работа.Ходих в социалните да питам дали борсата ще пречи да взимам после социално майчинство(100лв) казаха че не.Но те ли нещо не ми обясниха аз ли не разбрах,казаха че нямам право на такова майчинство защото доходите ми 10 мес.назад били високи а не трябвало да са повече от 350.Та това ми е въпроса наистина ли няма да взема майчинство и въобще как да го гледам това бебе без 1 ст. newsm78
На мен ми е тъмна индия тази тема Илияна ...дано да има някой тук от майките която е по-наясно да обясни . Иначе ми звучи супер абсурдно да не ти дават майчинство защото си имала по високи доходи от 350  newsm78 . Момичета ако знаете нещо пишете и на мен ми е интересно ...а също ми е интерсно тези 310 лв дето сега решиха да дават те са за след 1-вата година така ли ?? А знаете ли как си ги изчисляват от НОИ  колко пари ще получаваме до първата година че колкото повече чета в интернет толкова по -различни мнения виждам.

# 173
Привет и от мен ,

Гледам много сме се разписали от вчера вечерта до сега не мога да ви изчета всички Flutter .

Честито на vaniq180  и нейнотот бебче !!! Аз съм между другото в Тракия и живея в комплекс Перла до Мебелна така че сме много близо. Следя си бременността в Селена и там ще раждам живот и здраве съм се ориентирала нормално раждане !! Имам един въпрос към теб :знаеш ли добър педиатър в нашия район ДКЦ5 или незнам ти при кой педиатър си се насочила . Просто търся си аз и чета но искам по нови мнения и питам тук за да  знам от сега кой ще е .

Тони записах се днес за лекциите в МОЛ Галерия по телефона и ми казаха че ще има от всичко по-малко, за да запознаят младите родители . Другото което ми казаха е че ще продължи до 15:30 някъде както и миналия път   защото имало страшно мнгоо въпроси от родителите така че да знаем да си носим вода за пиене а който иска и нещо за хапване ако огладнее.

Jivodara значи е минало перфектно прегледа и вече окончателно ще си имате момиченце ....това е страхотно че имате Диск даже от лекарката с бебката . Аз днес си попълвам една книжка за бебето която ми подариха и вътре си слагаш информация за бебето и снимки ако имаш от ултразвук  там други интересни неща , за да си остане спомен за бебето като порасне да се види какво мъниче е било и други интересни неща по времем на израстването й.

iliqna89 и аз така и не видях какъ въпрос си задавала тук ...пиши отново

записахме се при доктор Недялка Василева работи в поликлиниката до полицията на близо ни е  Simple Smileне  я познавам лично но една приятелка ми я препоръча доволни са от нея като се прибрахме в къщи я извикахме дойде ,прегледа ни ,обясни ни за храненето ,за къпането останахме с добро впечатление от жената  Simple Smile

# 174
Добро утро и от мен Simple Smile

Аз мога да дам малко информация относно майчинството, което се полага да взимаме. Значи тези 310 лв са за втората година, първата майчинството се изчислява на база доходите за предходните 24 месеца. Т.е. връщате лентата назад (добре ще е ако имате фишове на работни заплати, особено ако заплатата всеки месец е била с различна осигуровка, като моята). Аз лично многократно се опитвах да го сметна и сумите които излизат ми харесват, поне за първата година. Ето тук има един калкулатор, който е доста лесен за употреба и мисля, че ще ви бъде от полза: http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php разгледайте го Simple Smile Дано ви хареса.
Та... ако последните 24 месеца преди термина ви на раждане сте осигурявани на една и съща сума примерно 500лв месечно правите така 24х500=12000 това е осигуровката която ви е била заплатена за този период от време. От тази сума се очаква майчинството ви да бъде 90%. Всъщност....  newsm78 мисля, че калкулатора би ви бил по-полезен от това, което се опитах да напиша...дори не знам дали се разбира... newsm78

А колкото до това социално майчинство от 100лв, наистина не можиш да го получаваш ако доходите ти са над 350лв месечно, без значение дали е преди това, тъй като лентата се връща 24 месеца назад. Това, което мога аз да те посъветвам да направиш е следното: Ако имаш познати с фирми, помоли някой да те води фиктивно на работа, а ти да си плащаш осигуровката. Щом преди 3 дни са те освободили не е нужно да заплащаш цяла осигуровка ( е това зависи все пак в кой месец си бременна) а на втората седмица излизаш в болнични. Болничните ти се заплащат 80% от осигуровката ти като тя се гледа за 18 месеца назад.

Но как така са те освободили преди 3 дни от работа, не са ли знаели, че си бременна?  newsm78

# 175
Опа...извинявай, сега видях, че на профила ти пише, че си в 27 г.с....
Как така са те освободили? Търси бързо някой познат с фирма да те запише като негов работник и да не ти се разваля всичко...

# 176
еми ей така освободиха ме малко е сложно за обяснение,но за съжаление немога да намеря никой с фирма.е не е ели глупаво това и следователно няма да получавам никакви пари #Crazy само 35 лв. детски

# 177
еми ей така освободиха ме малко е сложно за обяснение,но за съжаление немога да намеря никой с фирма.е не е ели глупаво това и следователно няма да получавам никакви пари #Crazy само 35 лв. детски

Еми не мисля, че няма да получаваш никакви пари като майчинство....само че не знам точно какви...мисля, че е по-добре да се консултираш направо в ной или нап...а може и с някой счетоводител да разговаряш...
иначе тук има много информация...та дано ти помогне

http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

# 178
Момичета това намерих за майчинството, надявам се да ви е от полза

http://pomosti.oneinform.com/sp.html

Няма да питам защо и как са те освободили ,но нали знаеш , че закона те закриля в смисъм нямат право да те съкратятят
Друго което се сещам ,може да провериш ,как стоят нещата ако си самоосигуряващ.
Но найстина най-доброто е да намериш някой да те включи фективно във фирмата си и ти да си плащаш осигуровките и питай в бюрото по труда ,знам ли може да има някакви помощи или нещо друго
Цвети значи утре ще се видим на лекцията с водичка и храничка запасени  Laughing

# 179

Здравей, Илияна, много малко информация даваш. Зависи дали имаш необходимия осигурителен стаж, но  поне социално майчинство ще взимаш. Съветвам те да отидеш до НОИ за повече яснота по твоя случай.

Общи условия

Активация на акаунт