Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 731
  • 745
  •   2
Отговори
# 495
  • Пловдив
Цвети,ние чакаме момче може и това да има значение ама знам ли....Иначе на мен последния път не ми пусна снимка ,та затова няма къде да видя останалите мерки,за да можем да сравним ,би било хубаво,но....моя лекар нещо се отпусна напоследък.Бях много доволна от него,но сега нито тонове слуша ,нито изследванията ми пусна ....нищо.Само ме гледа на ехото и след две седмици пак да съм идела.

Не ти ли дава лист с резултата от прегледа, аз от там си взех мерките и си изчислих на колко килограма трябва да отговаря бебка.

# 496
 Не,нищо не ми дава  Sad Даже незнаех,че се дава такъв лист Rolling Eyes

# 497
Здравейте.... again Simple Smile
айде и аз да се впиша и да се отчета как е минало ЖК Simple Smile
Бебка е много добре, тежи 1600гр и върви (според моята лекарка) 1 седмица напред с тези размери, тоновете й са 140 в минута. Докито си я гледа обстойно, само дето аз не можах да я видя този път, че имаше проблем с другия монитор...но за мен по-важното е да знам, че всичко с нея е наред. Пуснаха ми изследване за хемоглобина, за моя огромна радост се е повишил и всичко е наред, но продължаваме да пием хапчета, за да не падне пак. Кръвното също е долу-горе добре... малко клони към ниско, но аз и принципно съм си с ниско, а и сега в тези жеги няма как май....  newsm78
Докито ми няма да забегва извън БГ, поне не и за сега Simple Smile плановете са за догодина (доколкото разбрах лично от нея), сега излиза само в отпуск, но разбира се мога да й звъня ако се наложи. Дано не се налага, че не обичам да притеснявам така хората особено по време на почивката им...

Иначе обсъждахме и като цяло раждането (въпреки, че е още рано, вече гледам да събирам информация от тук от там). Като сме решили да е в ВМИ моята докторка ми препоръча доц. Малинова (за която впрочем съм с двете ръце за). Надявам се да успеем да хванем точно нея, за да ми е по-спокойно!

Е, това е от мен за сега, надявам се да не ви е доскучало от писанките ми Simple Smile

# 498
искам да ви питам ако ти е нисък хемоглобина какво се случва.моето кръвно е 90/60 винаги когато доктора го мери и впрочем желязото много ли е важно да се пие и за какво?защото аз пия по малко от колкото ми е казал Simple Smile

# 499
Ако питаш мен пий го точно така както ти е казал лекаря. На мен ми обесниха, че е от голямо значение, първо защото можеш да развиеш анемия на самата теб и второ (не по-малко важно, разбира се) може да родиш бебето с анемия, което не мисля, че е особено приятно...
Другото което днес моята док. ми каза е че преди раждането също ще ти направят изследвания и ако си с нисък хемоглобин ще ти влеят венозно (т.е. система). Понеже мен ме интересуваше какво ще стане ако не се получи с хапчетата и не се вдигне колкото трябва...та това беше отговора. Но ако питаш мен не се успокоявай с мисълта, че така или иначе ще ти влеят та по-добре да не си пиеш хапчетата Simple Smile
Най-добре прави точно каквото ти е казал доктора, за да избегнеш усложнения. Все пак ако можеше да си ги пием както ние искаме нямаше да се налагат тези посещения при лекар всеки месец нали Simple Smile

А вижте какво си намерих ей сега ровейки се из нета:
http://www.moetodete.bg/razvitie/ne-ostavyajte-bebeto-da-plache.html

надявам се на всички ви да бъде интересна статията.

# 500
Здравейте мамчета.

Аз преди малко се събудих от един 2 часов сън.  Бяхме до Метро с мъжа ми да купим течен прах за пране на Сано Максима  и други неща за хапване и после ходихме до Баумакс да купим простор за дрехи от тия  за тераса дето се вдигат и свалят до тавана защото нашата терска е малка и като се почне голямото пране не виждам как. И да ви кажа в Баумакс като ми се разтрепераха краката нещо , ама то и без това си бяха почнали вече температуритеда се покачват навън и направо му викам да си се прибираме че се чувствам зле.  Сигурно е жегата ., сега съм ок . Пуснах  чаршафчетата , едни дрешки и протектора за матрака  да пробвам Саното ,
 kaffeetrmker_2 Интерсна статия Живодара и имат доста сладурски снимчици на бебчета също.

Момичета да ви питам , аз забелзах че по зърната на гърдите ми се появяват една жълта-бяла засъхнала течност ,вие имате ли такива неща ...това коластра ли е , която е засъхнала ...четох някъде че с преварена вода и памуче да се почиства . Това все забравям да питам доктора .

# 501
  • Пловдив
iliqna89, с хемоглобина шега не бива. Пий си каквото ти е дал доктора. При едно раждане, дори и неоперативно се губи много кръв. Отделно, че си трябва и на бебето, защото то още не може да си го произвежда.  Peace
cvetibramley, коластра е това-да. Не е нужно в момента да се почиства чак с преварена вода. Просто си се мий нормално. Аз вчера си изгорих корема, та днес се разкарвах по нощница да не ме дразни дреха, но и без сутиен, та направо почна да капе. Дано и след раждането е така. 
И аз "Сано" ще ползвам. Ходих за скрин да взема, накрая в "Мебел Дизайн" поръчахме един, че е на промоция и ми се връзва с другите мебели. Нямали наличност, казаха вторник ще е готов. Вчера ми звъняха, много отпуски имали, много поръчки и чак на 6.08. ще е готов. Ядосах се. Ще ми се лека-полека да пера и гладя, че съм станала като кит и много бързо се изморявам права.  Crossing Arms
Като цяло чета, че повечето ще раждате секцио. Ако можете да го избегнете е по-добре. Напоследък имам чувството, че лекарите просто предпичитат, ако сте ги ангажирали особено да ни клъцнат и готово. Едно първо раждане трае понякога и по 12 часа, а секциото е доста по-бързичко. Не се бъркам, само споделям мнение.  Peace
На мен мерки и теглилки не ми казват на консултацията. Само знам, че не се е обърнал и се притеснявам, че разрезът го правили надлъжно. Ще лазя на четири крака май да се обръщаме тези дни. Да си ме режат върху старата операция поне.  Blush

# 502
Petia  мерси за отговора. Ама как така  при теб направо тече  Shocked ... Simple Smile брей тоя бебчо има да цоца . Така ли е било и с предишните бременности ?

Мами аз да ви покажа какво си направих докато съм вкъши за моята принцеса

. сандалки за босите и пухкави крачета  на тъй очакваното съкровище
Скрит текст:

и сега ще се опитам да направя и по-цветни като тези сладурските 

Направих и това за главичката й с голямо розово цвете и заших 3 перлички в средата : 

Скрит текст:
Нещо много ми допадна  та може да направя и други  модели цветчета   bouquet .  

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 20:20 от cvetibramley

# 503
  • Пловдив
cvetibramley, имах кърма, но спря от стрес втория път. Първият кърмих 5 месеца. Не се виждат нещата. Опитай да редактираш. Ако не знаеш как да слагаш снимки, виж тук.

# 504
Мерси Petia

newsm78 Хммм май не съм ги сложила правилно тези снимки. Сега ще погледна  къде съм сгрешила .

# 505
Сега ги слагам отново дано да ги видите :

Това са сандалките които направих и едни други които  планирам да направя само да намеря весел плат за цветчетата:

Скрит текст:

и 

а ето това е за главичката на бебка

# 506
  • Пловдив
Браво. Сръчна мама. Аз така исках момиченце.  Blush

# 507
Petia  Simple Smile Мерси ! Между другото такива сандалки може да се направят и за момченца само че със супермени, бухалчета, мечета или пък футболни топки  вместо тия панделки  Wink  Ето едни такива за момченца :

# 508
Има ли будуващи....като мен?

# 509
  • Пловдив
Има ли будуващи....като мен?

Има Simple Smile аз си будувам постоянно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт