Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 142
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • пловдив
Как сте Мамчета?Не сме много активни тук!Сигурно заради жегите и голямите кореми а и може би всяка е заета с последни приготовления за посрещането на малкия човек!!!Аз все още съм си с корем,тази нощ ставах 4-5 пъти до WC и така ме стягаше кореме все едно ще ми иодва.Днес пак ще си намеря някаква работа из къщи,че то така не се стой!!!!Лек и спокоен ден ви желая!!! Hug

# 586
Здравейте момичета!Как издържате в тези големи жеги?На мен постоянно ми е горещо.Пия по 2-3л вода на ден.Моля се поне за малко да завали един голям и силен дъжд и да разхлади,но уви едва ли да се случи скоро.Корема доста започна да расте.Килограмите и те.До сега съм качила 8кг.Бебока усилено рита и понякога се обръща,много е забавно.Това е от мен за сега.

# 587
Здравейте и от мен...как сте?
Аз се спрях на доц. Малинова за раждането...какво ще кажете за нея?
Вчера говорихме по телефона, знам че е още рано, но искам всичко да ми е наредено от сега и да си знам кое как и така...та при разговора малко се стреснах, тя е фенка на нормалното раждане май май...всъщност и преди съм го чувала, но вчера се убедих.
На мен цял живот ми насаждат в главицата, че като дойде момента раждането задължително трябва да е секцио заради луксацията ми, а тя вчера ме пита правена ли ми е операция за тази луксация и аз казах не, при което тя ми каза, че не се налагало секцио щом нямам операция...
После говорихме, че съм с прекалено тесен таз, а тя ме пита от къде съм била сигурна...а настоящата ми лекарка ми го е казвала, че няма как да родя нормално не само заради луксацията а и поради тесния ми таз...щото съм си мъник...
Сега оставихме за 20,08 да се видим лично с Малинова, тъй като преди това ще е извън БГ и няма да може, а и аз от 14.08 излизам в този 45 дневен болничен по майчинство дето е...
Днес все още съм стресирана и не знам какво да мисля и какво да правя...толкова ме е страх от нормално раждане, че с думи не мога да ви опиша...и не от болката, която ще изпитам, а от това да не се обърка нещо и после да не мога да си гледам детето на крака....
Другия вариант ако Малинова продължи да настоява е да избирам друг лекар за секциото, но от друга страна и за упойката се притеснявам...пълна ли да е, не ли...
След няколко дни пак съм при Боргоджийска и тогава ще й кажа какво ми е казала Малинова и да видим какво ще каже, предполагам ще й се обади...дано се разберат...щото аз лично влагам много големи надежди именно за доцентката....
само недей да искаш пълна упойка при секцио, въстановяването е много по бавно и трудно  , всеки по отговорен доктор ще ти припоръча епидуралната упойка ,на мен ми сложиха такава и на другия ден вече започнахме раздвижването и докато ви изпишат няма да ти има нищо Grinning

# 588
Здравейте и от мен.
За упойката мисля наистина да е пълна защото ужасно много ме е страх от епидуралната, именно защото се бие в гръбнака...предпочитам да не усещам и да не знам нищо... а това кой как излиза от упойка мисля, че е строго индивидуално и не може да се каже като правило за всеки...
Благодаря ви момичета за отговорите за кръщенето. Поразпитах и други приятели и се оказа, че наистина по-важни са кръстниците отколкото родителите...

# 589
  Здравейте, мамчета! Не съм се разписвала при вас, но ви чета редовно. Flutter Аз не съм от Пловдив, но ще раждам във ВМИ и исках да видя дали има и други мами с термин около моя (20.08.), които ще раждат там  bouquet 

# 590
Здравейте и от мен.
За упойката мисля наистина да е пълна защото ужасно много ме е страх от епидуралната, именно защото се бие в гръбнака...предпочитам да не усещам и да не знам нищо... а това кой как излиза от упойка мисля, че е строго индивидуално и не може да се каже като правило за всеки...
Благодаря ви момичета за отговорите за кръщенето. Поразпитах и други приятели и се оказа, че наистина по-важни са кръстниците отколкото родителите...
от епидуралната пак няма да усещаш нищо и ще можеш да си видиш бебенцето на втората минута   ylinfantот пълната упойка не те ли е страх Simple Smile

# 591
Добро утро момичета!
vaniq180  не ме разбра май...страх ме е от убождането в гръбнака при епидуралната упойка. Пълната я бият венозно в ръката, заспиваш и като се събудиш всичко е свършило, да знам, че е малко по-тежко излизането от такъв вид упойка, но толкова ме е страх от първата, че не знам...а и все още не сме се разбрали с лекарката при която искам да раждам как ще раждам точно, тя иска нормално, аз искам секцио...за сега мисля, че разминаванията ни се дължат на това че не сме се видели....
С нетърпение очаквам тази среща и да видим какво ще стане, но нормално няма как да родя и не знам...

# 592
  • пловдив

Jivodara и аз изпитвам ужас от убождания и игли.Да видиш какъв смях е когато трябва да ми взимат кръв или да ми бият инжекция JoyАма това си ми е фобия някаква.В третия месец една акушерка ми вика че за мойте години-31 би било добре да родя секцио.Не че има защо-за сега всичко е наред и тогава беше.Незнам тя защо изобщо ми го каза.Казах и че няма как да стане тая!!!! NaughtyА за тази упойка в гръбнака-ужас-аз също бих предпочела упойка в ръката отколкото там.А и някакси незнам дали ще издържа да чувам и усещам всичко....Сугурно ще ми стане лояо.Аз сега за раждането единственото ми притеснение-освен разбира се бебчо да е добре-е мисълта че примерно ще трябва да ми слагат система-направо ужас ми е.Не ме притеснява болката а това....Може да е странно за някой но е така....

# 593
Добро утро момичета!
vaniq180  не ме разбра май...страх ме е от убождането в гръбнака при епидуралната упойка. Пълната я бият венозно в ръката, заспиваш и като се събудиш всичко е свършило, да знам, че е малко по-тежко излизането от такъв вид упойка, но толкова ме е страх от първата, че не знам...а и все още не сме се разбрали с лекарката при която искам да раждам как ще раждам точно, тя иска нормално, аз искам секцио...за сега мисля, че разминаванията ни се дължат на това че не сме се видели....
С нетърпение очаквам тази среща и да видим какво ще стане, но нормално няма как да родя и не знам...
всеки с страховете си  Simple Smile аз примерно изпитвам ужас че ако съм с пълна упойка като заспя и няма да се събудя повече Simple Smile добре че сега човек може да си избира как и къде да ражда че преди години е нямало такова нещо,важен е крайният резултат ,всички мами да си гушкат здрави бебенца,мога само да ви пожелая безпроблемно и бързо раждане на всички Simple Smile

# 594
има голямо значение кой ти бие упойката ,аз като раждах примерно много повече ме забуля като ми слагаха системата на ръката беше някаква сестра 3 пъти ме бодеше докато ми улучи вената а епидуралната упойка почти не я усетих, така че и това има значение  Grinning

# 595
Ох не знам какво да кажа...наистина всеки си е със страховете...и фобиите...и мен сега ме е страх от игли, а като малка съм нямала този проблем....даже баща ми сега ме бъзика, че като малка с мерак чак съм ходела да ми бият инжекции без проблем Simple Smile Simple Smile Simple Smile
за система предполагам няма да имам проблем, понеже вените ми се доста "хубави" за тази цел Simple Smile до сега не са ми пукали вена, надявам се че и тогава няма Simple Smile иначе само при мисълта, че ще ме бодът и не знам какво ми става...
 vaniq180 да си призная и от това също ме е страх, както казваш...не знам дали ще се събудя, но все пак има един куп лекари, сестри и какви ли не, които ти следят състоянието и разбира се на теб остава само да вярваш, че всичко ще бъде наред и крайния резултат както казваш ти ще бъде здраво детенце Simple Smile
Снощи говорих с една приятелка и тя ражда секцио, каза че препоръчва пълна упойка, за да не се усеща нищо. На другия ден станала и се раздвижвала Simple Smile което не е кой знае колко трудно излизане май май Simple Smile
сега отделен е въпроса за това, че всеки организъм си е различен Simple Smile

# 596
Ох хора страшно съм уплашена вече и не знам повече на къде...ей сега говорих с д-р Боргоджийска, нали тя ми следи бебенцето...та казах й че съм разговаряла по телефона с доц. Малинова и какво ми е казала тя за лускацията (че щом не съм оперирана нямало проблем да родя нормално) и Боргоджийска ми каза, че в хирургиите трудно се съгласявали на секцио, първо пробвали нормално и ако не станело тогава чак те режели...а това какво значи не знам...баси съдистите, направо не знам какво да правя...ще се побъркам...

# 597
Как така в Хирургиите те пробват първо нормално и ако не стане чак тогава секцио?Това е доста гадничко.При мен се налага да е секцио поради някои причини.Това ми каза наблюдаващия ми гинеколог.Само че още незнам към кого да се ориентирам за раждане,както и в коя болница.Аз съм от Варна,но живея в Пловдив и ще раждам в Пловдив.не съм запозната с тукащните болници.Но ще трябва лека полека да реша този проблем,че времето минава и остава малко време.

# 598
секцио пожелание в държавните болници не правят само по необходимост

# 599
 Chervenata_6ap4ica и  vaniq180 то и при мен уж лекарката, която ми следи детенце каза, че е наложително секциото при мен, но уви....лекарите там казват друго...и то не коя да е лекарка...все пак доколкото знам доц. Малинова е една от най-добрите и аз ужасно много държах на нея като специалист.
От друга страна една приятелка февруари роди там, роди преждевременно...в 7 месец. Почти нямаше околоплодни води. До последно са я мъчили да роди нормално и накрая тя сама е предложила на доктора (който й е бил познат) да й направят секцио, за да не стане нещо с нея или детенцето. В последствие е чула как доктора отвън пита майка й кой да спасят...нея или детенцето?!
Аз утре ще ходя при моята лекарка, за удължаване на болничните...и ще говорим подробно за това като цяло...принципно тя работи с Торакс...исках да ви питам някоя от вас има ли отзиви за там?
На мен от там ми издаваха всички болнични и като цяло съм с доста добри впечатления като клиника и отношение на персонал, но за раждане не знам.... бяха ми казали, че анестезиолога им бил уморил няколко момичета, но предполагам, че въпросния е вече сменен с друг...или други все пак едва ли е само един...
Та моля ви ако имате отзиви кажете и споделете с мен...
Това което знам аз е:
950лв е цената за раждане секцио, включва се избора на екип. Не носиш нищо, всичко ти дават от там. Е ако имаш лични предпочитания си носиш каквото искаш, няма да те върнат. Престоя ако всичко е нормално след секцио е 5 дни (както навсякъде). Даже срещу 30лв допълнително предлагат услуга със заснемане на раждането, първата среща на бебето с майката, изписването, първите посетители и всичко на двд.
Друго не знам, но бях решила твърдо до сега да е в хирургиите и затова не съм питала за отзиви...та....вие сте...моля споделете за мнението и отзивите си....
Важно ми е, наистина!

Общи условия

Активация на акаунт