В момента чета...17

• 38 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Предварително се извинявам за тъпия въпрос, но може ли малко инфо за библиотеките? Коя в София бихте ми препоръчали, каква е таксата (за какъв период от време), за колко време могат да се заемат книги и по колко на брой, има ли нови книги в библиотеките, какво се случва, ако закъснееш и не върнеш книгата до определената дата? Освен това някой беше споменал за "резервиране" на книги, за които ти се обаждат, когато бъдат върнати. Не съм ползвала библиотека от ученическите си години, ще ми е от полза всякаква информация!  Hug

http://libsofia.bg/modules/news/
В сайта има отговори на всичките ти въпроси  Simple Smile

# 301
  • София
Прочетох "Вярната принцеса" с голям интерес.
Започвам да се зарибявам и за другите книжки от поредицата, но не знам дали няма да ми втръсне в един момент да чета за Хенри VIII, че малко се е поувлякла да пише авторката.

Може би ще направя почивка с другите книжки, които ме чакат на лавицата.
Задължително постъпи така, ако ме питаш! Поредицата е интересна, авторката наистина зъдлбава в  историята на Хенри VІІІ, но не може да се отрече, че има достатъчно почва за това. Човекът е имал буен политически и личен живот  Mr. Green.
Истина е, че някои от книгите й са много силни, а други не чак толкова. Но като цяло са интересни, а  и на теб тепърва ти предстоят някои от най-интересните истории.

# 302
  • София
Прочетох "Вярната принцеса" с голям интерес.
Започвам да се зарибявам и за другите книжки от поредицата, но не знам дали няма да ми втръсне в един момент да чета за Хенри VIII, че малко се е поувлякла да пише авторката.

Може би ще направя почивка с другите книжки, които ме чакат на лавицата.

О, във всеки случай те съветвам да правиш паузи  Peace
По-добре не ги чети една след друга, защото ще ти втръснат.

# 303
  • София
Сега чета "Наследникът от Калкута". От много отдавна се каня да прочета тази книга. Знам,че е невероятна! Чувала съм само хубави неща за нея,и съм убедена,че си заслужава.

За тази книга мога само да кажа, че ти завиждам, че ще я четеш за първи път. Обичам я! Много хубава, много! Една от любимите ми от детството.  Grinning

Иначе за "Майсторът и Маргарита" и "Да убиеш присмехулник" само хубави неща мога да кажа също.

# 304
  • Benelux / Varna
Започнах " Шахматна новела" на Цвайг, видях че е преиздадена и реших само да прочета някой друг ред и се увлякох.

# 305
  • София
Сега чета "Наследникът от Калкута". От много отдавна се каня да прочета тази книга. Знам,че е невероятна! Чувала съм само хубави неща за нея,и съм убедена,че си заслужава.

За тази книга мога само да кажа, че ти завиждам, че ще я четеш за първи път. Обичам я! Много хубава, много! Една от любимите ми от детството.  Grinning

Тамън щях да се нареждам за отзиви  Simple Smile
Не съм я подхващала от 6-ти клас, когато я зарязах на 1/3. Беше ни задължителна за прочит през лятната ваканция. Явно не е била за тогавашния ми акъл. Все още ми стои листчето, докъдето съм стигнала и ми е мило да го гледам  и да си спомням мъките, които ми причини книгата Laughing
Сега с удоволдствие бих я подхванала отново, наистина само хубави отзиви чувам.

Брюнетче, ще кажеш и ти после твоето мнение, нали?  Hug

# 306
Разбира се,че ще споделя. Hug
Иначе,от прочетеното до тук,което не е много  мога да кажа,че започва да ми става все по-интересно и нямам търпение да продължа. Simple Smile

# 307
  • Велико Търново
"Българчето от Аляска" определено не е моята книга, опитах се да чета по малко и пак не се получава. Започвам днес "Оризовата майка" като електронна книга и се двуумя за хартиената - "18$ сиво" или "Мастиленият лабиринт". Почти винаги чета две паралелно, една електронна и една на хартия.

# 308
  • Den Haag
Прочетох "Лятна Книга" Т.Янсон, на моменти ми беше забавна на моменти се разсейвах и ми ставаше леко скучна.  Grinning
Сега започвам:

Втората ми среща с Джак Харт  Grinning, дано да ми хареса  Peace

# 309
  • на североизток от Рая
 Диди, "След багера" ще ти хареса. Струва ми се, че имаме сходни вкусове. Аз намерих прилика с На изток от рая. Изчетох книгата на един дъх, на плажа. Simple Smile

# 310
Втората ми среща с Джак Харт  Grinning, дано да ми хареса  Peace

Диде, не е като "Бурето" да знаеш.  Simple Smile Но пак си заслужава! Ако ги бяхме чели в обратен ред, може би по- ...

# 311
Започнах "Забравените от небето". На този родопски диалект сякаш думите се леят като в народна песен. Думите ме пренасят на красиви, вълшебни места. На моменти пък ми става смешно.
Още не съм се просълзявала, както някои от вас споделиха, но книгата наистина е уникална.

Взех си от библиотеката по препоръка на всезнаещата библиотекарка (тя още не е разбрала колко съм начетена  Laughing) "Градината на Бадалпур" на Кенизе Мурад.
Сега видях, че това всъщност е продължение на друга книга със заглавието " От името на мъртвата принцеса" и се чудя има ли смисъл да се чете продължението, ако не е четена предшестващата я книга. Вие чели ли сте я и имате ли някакви отзиви?

# 312
  • София

И на мен ми е една от любимите книги, четени в тийнейджърските години. Мисля да я препрочета скоро, защото почти нищо не помня от сюжета. Blush Но навремето бях много впечатлена докато я четох. Даже исках да кръстя кучето на Джакомо Грели, но нашите не ми разрешиха. Crazy

# 313
Започнах "Забравените от небето". На този родопски диалект сякаш думите се леят като в народна песен. Думите ме пренасят на красиви, вълшебни места. На моменти пък ми става смешно.
Още не съм се просълзявала, както някои от вас споделиха, но книгата наистина е уникална.

Е, то не е задължително, мила. Аз ревах много и си признах. Чуй и мама Злата, сложила съм в Гудса линк! Потресаващо е превъплащението и.

# 314
  • София
Взех си от библиотеката по препоръка на всезнаещата библиотекарка (тя още не е разбрала колко съм начетена  Laughing) "Градината на Бадалпур" на Кенизе Мурад.
Сега видях, че това всъщност е продължение на друга книга със заглавието " От името на мъртвата принцеса" и се чудя има ли смисъл да се чете продължението, ако не е четена предшестващата я книга. Вие чели ли сте я и имате ли някакви отзиви?

"От името на мъртвата принцеса" съм я чела съм в студентските си години и по онова време ми беше харесала  Peace Сега не зная как бих я възприела  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт