В момента чета...17

• 38 527
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Мона Лиза,
чудесни книги си заредила – до една!
Много е „истинска“ наистина „Събирането“. А за "Да убиеш присмехулник" или "Майсторът и Маргарита" – която и да почнеш, след това по някое време ще трябва и другата – „задължителни“ са за един запален читател според мен.

По мое мнение "Гроздовете на гнева" може да е за десерт – просто защото е моята „най-най-най“. Но и трите са безкрайно различни!
И аз толкова съм благодарна на съществуващите библиотеки!

Но с последните книги много не ми върви.
Прекъснах „Дом дневен, дом нощен“ на Токарчук. В "Правек и други времена" сънища, магичност, религиозност (преплетени някак плавно с реалността) ми бяха точно по мярка, но тук ми дойдоха в повече, а героите (които изобщо не ми се очертаха ясно) бяха поставени сякаш зад було… Аз поне не открих цялостност. В друг момент ще продължа. Още три книги прелистих и не ме грабнаха, но после…

Подвластна съм на този разказвач… Рушди отново крачи (пише) с уверена стъпка – като че ли за себе си, като поток се излива, както винаги сякаш без да мисли кой ще чете и дали ще го харесва… Все още книгата не ми е чак толкова интересна като други негови, но пък я чета най-бързо от всички останали. Не ми се е случвало май от книга на Рушди да прочета 120 стр. на ден, обикновено са по-трудни. Тази или е лесна за четене, или съм му свикнала вече на стила. Засега изглежда дори малко като сладникава любовна история, но вечното подсмихване на Рушди ("под мустак") внася една различна динамика и живост. Вечната и разбита Индия (Кашмир) присъства неизменно... По отношение на религиозните и политическите проблеми не пести средства.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 21:40 от svet65

# 286
  • София, България
buttinsky, ако ти попадне да я прочетеш, дано ти хареса! Аз случайно си я купих от Гринуич от кашона отпред за 5 лева, много добре изхарчени пари!

Свет, предполагам, че са страхотни, книгите нарочно си ги избирам да са различни по стил и чувство, което оставят, за да не свиквам с един начин на изразяване, а всяка книга да ми прави впечатление сама за себе си.

# 287
Прекъснах „Дом дневен, дом нощен“ на Токарчук. В "Правек и други времена" сънища, магичност, религиозност (преплетени някак плавно с реалността) ми бяха точно по мярка, но тук ми дойдоха в повече, а героите (които изобщо не ми се очертаха ясно) бяха поставени сякаш зад було… Аз поне не открих цялостност. В друг момент ще продължа. Още три книги прелистих и не ме грабнаха, но после…

Докато четях не осъзнавах колко е тежка и трудна "Домът", може би, защото исках да намеря парченца от "Правек". Много разпиляни образи, само Марта, разказвачката и Р. са през цялото време, многопластови. Другите герои са някак си насадени, поединично. Май е прекалила, като ги е натрупала повечко в една книга. На мен лично след 199 стр. ми се сгади от "Домът". Дано е само мое мнение!

# 288
Момичета, много се извинявам, със сигурност е коментирано, но... къде намирате "Оризовата майка"? -- само в библиотеките ли? Благодаря ви и извинете, ако съм досадила Hug
Едитвам се: разбрах за Читанка. Blush

# 289
  • Варна
Момичета, много се извинявам, със сигурност е коментирано, но... къде намирате "Оризовата майка"? -- само в библиотеките ли? Благодаря ви и извинете, ако съм досадила Hug
Едитвам се: разбрах за Читанка. Blush

http://chitanka.info/search?q=%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0% … D0%B9%D0%BA%D0%B0

Заповядай,приятно четене, аз в момента я чета!  Simple Smile

# 290
  • София, България
Реших и започнах "Да убиеш присмехулник", не знаех, че книгата е носител на Пулицър.

# 291
И аз от два дни съм на Оризовата майка. След толкова обсъждане тук в темата, силно предизвика любопитството ми. Вече съм на 68% и усещам, че много силно ми въздейства.

Между нея и "Медальонът" за нула време изгълтах и "Всичко на масата" на Чарлз Буковски. Беше ми първата негова, но определено няма да е последната.

# 292
Аз съм с "Майстора и Маргарита" по ваши препоръки  Hug

# 293
  • София

Това е много противоречива книга, в смисъл, че или много ще ти хареса, или няма да ти хареса въобще. Аз съм от хората, за които книгата е уникална, но съм чувала отзиви, че е безкрайно скучна и е загуба на време прочитането й. Но хората сме различни и ще ми е интересно да споделиш твоето мнение след като я приключиш  Hug .

# 294
Предварително се извинявам за тъпия въпрос, но може ли малко инфо за библиотеките? Коя в София бихте ми препоръчали, каква е таксата (за какъв период от време), за колко време могат да се заемат книги и по колко на брой, има ли нови книги в библиотеките, какво се случва, ако закъснееш и не върнеш книгата до определената дата? Освен това някой беше споменал за "резервиране" на книги, за които ти се обаждат, когато бъдат върнати. Не съм ползвала библиотека от ученическите си години, ще ми е от полза всякаква информация!  Hug

# 295
Сега чета "Наследникът от Калкута". От много отдавна се каня да прочета тази книга. Знам,че е невероятна! Чувала съм само хубави неща за нея,и съм убедена,че си заслужава.

# 296
Започнах "Две малки момиченца в синьо" на М.Х.Кларк

# 297
  • София

Това е много противоречива книга, в смисъл, че или много ще ти хареса, или няма да ти хареса въобще. Аз съм от хората, за които книгата е уникална, но съм чувала отзиви, че е безкрайно скучна и е загуба на време прочитането й. Но хората сме различни и ще ми е интересно да споделиш твоето мнение след като я приключиш  Hug .

Да се включа и аз - лично на мен "Майсторът и Маргарита" не ми хареса  въобще, наистина ми беше мнооого скучна. Някои книги препрочитам, защото допускам, че съм ги чела в неподходяща възраст, момент...а тази дори не мога да се насиля да я препрочета.
Докато "Да убиеш присмехулник" прочетох на един дъх - страхотна книга. Заслужава си всяка минута, която си с нея.
"Медальонът" е хубава книга, чете се леко. Заложени са доста реални факти, събития, лица(което е естествено, имайки превид темата)
В момента не ми остава много време да чета и запълвам 5-минутките с нещо прочетено.
"Играта на ангела" - на Сафон ме чака, но ми се иска да й се насладя и да не я чета накъсано, накъсано.

# 298

Да се включа и аз - лично на мен "Майсторът и Маргарита" не ми хареса  въобще, наистина ми беше мнооого скучна. Някои книги препрочитам, защото допускам, че съм ги чела в неподходяща възраст, момент...а тази дори не мога да се насиля да я препрочета.

Моето мнение е същото  Peace Голяма мъка ми беше "Майстора и Маргарита" .. не бих си я причинила втори път за нищо на света  Peace

# 299
Прочетох "Вярната принцеса" с голям интерес.
Започвам да се зарибявам и за другите книжки от поредицата, но не знам дали няма да ми втръсне в един момент да чета за Хенри VIII, че малко се е поувлякла да пише авторката.

Може би ще направя почивка с другите книжки, които ме чакат на лавицата.

Общи условия

Активация на акаунт