В момента чета...17

• 38 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Приемате ли нови членове в литературната банда ?  Simple Smile
Добре , че сте вие , та да се запозная с Маргарет Мациантини , Мюсо и да прочета завладяващата "Забравената градина ". Сега чета "Пилето" на Уилям Уортън , тепърва се запознавам с него , но май не улучих книгата  Sad До 80та страница съм , обаче нещо не ме грабва , може би трябваше да започна с "Татко".

Добре дошла  Hug

"Пилето" е малко особена, според мен. За нея трябва да уцелиш момента. Не е роман, който може да се чете по всяко време. Такива за мен са също и "Полет над кукувиче гнездо", "Ана Каренина".

Аз зарязах "Клуб Първа съпруга" - или не й е момента, или никога няма да настъпи  Rolling Eyes

Започвам "Ловецът на хвърчила". Надявам се да ми хареса Simple Smile

В понеделник от Колибри чакам да ми донесат:
, и .
Някакви мнения набързо за тях? че не ми се рови назад да търся Simple Smile

# 346
  • Ямбол
Благодаря, Кали Мей. Сигурно ще я дочета тази, поне бързо върви. Ще дам шанс със следващата, по-нататък обаче, че имам и други разни започнати поредици и набелязани книги.

# 347
  • Sofia
"Да остана ли?" е увлекателна и бърза книга, но не ме впечатли със стил.
"Чуй ме" е затрогваща любовна история, която май всички сме харесали, уцелила си 10-ката!  Peace
За "Ноктите" нямам лични впечатления.

# 348
Здравейте! Някой чел ли е Хемингуей?  Харесва ли ви и какво бихте ми препоръчали да прочета от него ?
Навремето бях пробвала със "Старецът и морето" и нещо не можах да го докарам и до 20 страница  Laughing

# 349
Отказвам се от "Черно мляко", не е моята книга.
Рядко ми се случва да зарежа книга но тази, и "Стая" също, просто не желая да ги чета. И не защото ме разстройват, просто не ми харесват.

Продължавам с "География на блаженството" и паралелно с нея почвам:

# 350
Аз съм на обратното мнение за "Вакантен пост" от Висси и Нина. Не от всяка книга можеш да научиш нещо ново, особено, ако си трупнал достатъчно опит в живота.  Успяла е Роулинг да опише с думи куп обикновени хора с техните болни амбиции, емоции, дълбоко скрити тайни, техните неправилни самооценки, нищетата на душата, в която може да се вкара бедността и дрогата.  Наистина - много са лицата, но всички са навързани в основна нишка.  Много откровена книга. Има места, в които се усеща болката и объркването на хората,  лутането им, търсейки правилния път, който разбира се не винаги бива открит. Много истински представени персонажи ...,  Peace включително и с изключително грубия им език.  Hug

Герганка, под "нещо ново" имах предвид не само като история/сюжет. Всъщност вече го открих - може би като почитател на "добрата стара Англия" се разочаровах, че и те били като нас /не че не съм го знаела/ - това клюки, злорадстване от нечия смърт, лицемерие. Иначе виждам, че авторката наистина има писателска дарба, стегнат стил. За цинизмите си мисля, че преводачът е можел да не ги превежда толкова буквално, но това е само мое мнение.

kikylana, ако е за запознаване с Хемингуей, започни с разказите му, "Старецът и морето", после препоръчвам "Сбогом на оръжията" или "И изгрява слънце". Всъщност на мен не ми е любим писател. "Безкраен празник" е нещо като мемоари и сигурно затова ми хареса, защото той иначе е имал много интересен живот.  Прочетох я  и за да разбера мнението му за негови приятели /по-точно за Фицджералдови/.

# 351
Аз прочетох 'Майстора и Маргарита', трудна книга! Често ми се случваше да чета едни и същи страници по няколко пъти. Наистина като стил малко напомня на 'Параграф 22'. Чак велика не я усетих, но имам чуството, че да я разбера напълно ще трябва да я препрочета пак след време  Peace

# 352
Здравейте! Някой чел ли е Хемингуей?  Харесва ли ви и какво бихте ми препоръчали да прочета от него ?

Не съм най-подходящият човек аз да отговоря, защото ще кажа "Всичко".  Laughing
Ама като видя името на Хемингуей, се изкушавам "да взема думата"! Ето любимата ми "китка" - с действия на разнообразни места и години:

"Сбогом на оръжията"
"Слънце изгрява"
"Старецът и морето"
"Снеговете на Килиманджаро и други разкази"

Най-пресни са ми четените напоследък: разказите "В наше време" и "Мъже без жени" - мноооого ми харесаха, има ги и в Читанка (май много неща има и е добре да се опита първо там ще става ли Х. любимец преди да се купува). Последно четох романа "Острови на течението", не е най-големият му  "хит", но не бих пропуснала нищо на Папа! Simple Smile

Точно докато пишех пристигна "Парижката съпруга" от името на някоя от съпругите  му, утре тръгвам към Париж през 20-те, сигурно ще срещна и Скот и Зелда! nezito,  Hug

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 14:46 от svet65

# 353
  • Sofia
Здравейте! Някой чел ли е Хемингуей?  Харесва ли ви и какво бихте ми препоръчали да прочета от него ?

Аз съм от влюбените в него!  Peace
Любима ми е "Отвъд реката, сред дърветата", но за начало бих препоръчала "И изгрява слънце" и разказите. После - смело към "За кого бие камбаната"  Simple Smile

# 354
  • на североизток от Рая
svet65 , чаках да се включих. Още щом прочетох Хемингуей.  Simple Smile

Аз много, много харесвам "Старецът и морето".

# 355
Започвам " Нощна прегръдка"-Шерилин Кениън и ще се мъча отново с "Г-н Монк и мръсното ченге"(нещо не ме грабва ooooh!)

# 356
"Да дойдеш на света".
Искам да я чета, искам да знам какво се случва, как се случва, защо се случва... Искам да вървя напред, НО се изнервям страшно от стила на авторката.
Мразя къси изречения, ненавиждам проста реч в интересна книга, зле ми става от мисъл на късчета.
Не мога да я почувствам, дразнейки се.
За 3 дни съм само на 90-та страница - хващам я, започвам с идеята за повече търпение, обещавам си го и в крайна сметка - 90 страници Sad
Но ще я преборя!  Grinning

# 357
Прочетох "Лек за камъни"-страхотна ,малка,но само на брой страници ,книжка. Хареса ми!  Simple Smile

# 358
  • на североизток от Рая
Прочетох "Лек за камъни"-страхотна ,малка,но само на брой страници ,книжка. Хареса ми!  Simple Smile

И аз я помня. Четох я миналото лято. Гледам, че съм й дала оценка 8/10.

# 359
  • Пловдив
"Да дойдеш на света".
Искам да я чета, искам да знам какво се случва, как се случва, защо се случва... Искам да вървя напред, НО се изнервям страшно от стила на авторката.
Мразя къси изречения, ненавиждам проста реч в интересна книга, зле ми става от мисъл на късчета.
Не мога да я почувствам, дразнейки се.

На мен точно това много ми въздейства, но аз свикнах със стила на авторката още в "Чуй ме".  И двете й книги са ми много любими.
Аз за втори път чета Кутси, преди година прочетох "Позор", сега "Живот и страдания на Майкъл К.". Много ми харесва! Чудя се защо толкова време я избягвах в библиотеката.

Общи условия

Активация на акаунт