В момента чета...17

• 38 337
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз много харесвам "Принцът на приливите", но само нея съм чела от Пат Конрой.

# 706
  • Ямбол
....
Никой ли не чете Пат Конрой ? ''Принцът на приливите'', ''Блус в лятна нощ'' ? Не са за изпускане Simple Smile
Аз четох неотдавна ''Принцът на приливите''. Ами не съм много очарована - една дъъълга, прекалено разтеглена сага със само няколко интересни момента. Даже насилието ми стоеше изкуствено, комерсиално, сложено там, за да предизвика някакво приковаване и задържане на вниманието.
Затова и се отказах от другата.

# 707
 ''Блус в лятна нощ'' и "На юг от Брод стрийт" не ми харесаха. Прочетох ги само, защото разбрах, че същият автор е написал и Принца.
Филмът ''Принцът на приливите'' така се е запечатал в ума ми, че не смея да посегна към книгата за да не се разочаровам.

# 708
  • на североизток от Рая
 И аз съм чела Принцът на приливите. Хареса ми, но и на мен ми се стори безкрайно дълга  и разтеглена.

Виви, с тези курсове ми предизвика интереса. Дори взех да търся някаква информация в нета.

Как така могат да те научат да четеш бързо. Аз познавам хора на години, които си сричат. А това ме озадачава.

# 709
  • София
Нели,

Скрит текст:
Ето няколко линка с инфо за Скоростното четене:

http://www.forum-bg.net/forum/site/news.php?nid=965
http://www.fasterreader.eu/pages/bg/speed-reading-bg.html
http://www.-spam099-/forum/5--/1106--------.html

Много информация има в нета. Само "Скоростно четене" в гугъл и  ...  Heart Eyes
Ти няма нужда да се учиш, можеш да станеш преподавател  Laughing

# 710
  • на североизток от Рая
 Благодаря, Вив!  Hug

Аз и преподавател,  Joy.

# 711
  • Canada
Значи за Дикенс въобще да не споменавам Grinning
Някой с отзиви за ''Завещанието на Макиавели'' и ''Протоколът Адриан'' на Фолсъм?

# 712
  • София
Някой с отзиви за ''Завещанието на Макиавели'' и ''Протоколът Адриан'' на Фолсъм?

''Завещанието на Макиавели" се явява като втора част на "Претендентът". Двата романа нямат общо помежду си като история, могат да се четат и самостоятелно; просто имат един и същи главен герой. Но лично аз препоръчвам да се четат последователно, защото героят е много колоритен и търпи развитие от първата книга към втората - най-малкото, за да знаеш защо си е сменил името  Wink.
И двете книги са завладяващи и горещо ги препоръчвам. Фолсъм е от авторите, които така пише, че когато го четеш имаш чувството, че гледаш екшън филм. Но ако трябва да го сравня с Лий Чайлд например, Фолсъм е в пъти по-добър. Препоръчвам още и "Денят след утре" - има я в Читанката (няма нищо общо с филма "След утрешния ден"!).
За "Протоколът Адриан" не мога да ти кажа нищо, защото не съм я чела, но съм виждала отзиви, че е по-бавна и не толкова добра като горните книги на автора.

# 713
"Денят след утре" точно вчера една приятелка ми я препоръча силно  Grinning
И аз чета много бързо, но пък сега направо си зациклих с Достоевски. Но пък няма начин него да го четеш бързо. Много ми липсва пряката реч, изобщо не ми допада това разпъване на лукуми така характерно за литературата по него време. Но пък всичко това се компенсира с гения на автора  Peace

# 714
.... Аз познавам хора на години, които си сричат. А това ме озадачава.

И аз имам подобни наблюдения...Жалко е...

Вив, аз също не бях чувала за подобни курсове, много интересно ми стана ..По принцип си мисля, че бързо чета, стига да не се разсейвам, но не съм се засичала  Grinning Сега остава и това да направя  Crazy

Иначе дочитам " Далече и отвъд" на Себастиан Бари. Книгата е за Първата световна война, тежка е, като цяла не мога да я препоръчам, освен на хора, интересуващи се от тематиката.

# 715
  • София
Интересно как се компенсира? Лично на мен ако един автор ми върви тегаво и не ми харесва стила му, значи това не е моят автор... Например Салман Рушди... Любим е на много хора тук. А аз едва прочетох Среднощни деца... Т.е. Първите 200 страници не знам как ги прочетох... Скучно ми беше... Не го разбирах... После стана по-интересно... Обаче не ми хареса чувството му за хумор... Или вероятно не ми хареса атеизма, който прозира между присмехулните линии... С две думи не намерих как да се свържа с този автор и установих, че дори лекичко ме нерви да го чета...   Mr. Green  И реших да не се мъча сега... Като порастна ще опитам пак...

Съвсем противоположно реагирам на Достоевски. На мен ми харесва и стила, и дълбокия му психологизъм, всичко с една дума. Интересен ми е механизма на компенсирането...  Wink

# 716
Ще започвам " Ръкописът на Фулканели " от Скот Мариани . Някой да я е чел ? Някакви отзиви ? Напоследък много малко книги ми харесват  Sad  Сега свършвам " Инес , моя душа " на Алиенде и много ми хареса , както всички нейни книги . За сега не съм чела две или три нейни книги , но трябва да поправя тази грешка.  Simple Smile

# 717
  • USA, Steak State
Започвам я

# 718
.... Аз познавам хора на години, които си сричат. А това ме озадачава.

И аз имам подобни наблюдения...Жалко е...

е какво жалко? Не може всички да сме "по калъп" и не е нужно. Сещам се за цитат от "Последна любов" на Уортън: "Това е урок, който научавам бавно, но сигурно. Нещо, което на един човек му се струва съвършено правилно и логично, за друг може да е ужасно. Ние, хората сме различни. Иска ми се да бях научил това по-рано." А това, че на глас сричат, не значи, че са глупави или некадърни, втора ръка хора.

# 719

Общи условия

Активация на акаунт