В момента чета...17

• 38 582
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Започвам

# 211
  • София
"Изгубената дъщеря" за мен е една от най-добрите книги, които прочетох през миналата година!  Heart Eyes
Не намирам в нея абсолютно нищо захаросано. Една добре написана, човешка книга която мен лично дълбоко ме докосна.
Нима вечно трябва да се търсят драми, тегоби и безнадежден финал в книгите, та да не ни стоят "захаросани" ли???   ooooh!

Аз започнах:  Grinning
Обещаващо начало да кажа, ще е малко!!!  Peace

# 212
  • София, България
Аз завърших Ах, тази Алиса! - тук ми е ревюто за книгата.
и започнах

# 213

Надявам се да ти хареса! Аз я прочетох в много подходящо време от живота си и винаги ще твърдя, че е прекрасна.  Hug

# 214
  • София, България

Надявам се да ти хареса! Аз я прочетох в много подходящо време от живота си и винаги ще твърдя, че е прекрасна.  Hug

Ще я глътна днес и утре и ще пиша впечатления.  Hug Срам не срам, това е първата ми книга на Хесе, която чета.  Embarassed

# 215
  • Плевен
BUTTINSKY сподели после мнението си за "Вярната принцеса". Може ли да се чете като съвсем отделна книга? Завършена ли е? Хареса ли ти? Заинтригува ме и мислех да си я купувам, но от коментарите във форума разбрах, че е част от поредица. По принцип не си падам по исторически книги и другите едва ли ще прочета.

# 216
В момента си разнообразявам с "Капитанската дъщеря" на Пушкин. Започна с много тънък хумор, но по средата нещата вече са драматични. Книгата е историческа, за селското въстание на Емелян Пугачов. Много ярки образи, народен език, въобще Пушкин е уникален талант, за жалост прекършен толкова рано.

# 217
"Изгубената дъщеря" за мен е една от най-добрите книги, които прочетох през миналата година!  Heart Eyes
Не намирам в нея абсолютно нищо захаросано. Една добре написана, човешка книга която мен лично дълбоко ме докосна.
Нима вечно трябва да се търсят драми, тегоби и безнадежден финал в книгите, та да не ни стоят "захаросани" ли???   ooooh!

Много се радвам за теб. Явно си доста далеч от проблематиката, затова толкова си се впечатлила. За жалост има неща доста по-драматични отколкото можем да си представим... разбира се докато не се сблъскаме с тях.
Скрит текст:
Мен лично ме подразни, че отношенията осиновител-дете бяха оставени на заден план, за сметка на подробното описание на проблемите на индийското семейство. И как изведнъж жестокия баща, взе да милее толкова много за изгубената си щерка. Много нагласено изглеждаха нещата. За мен най-ценни бяха описанията на Индия и може би основната поука от книгата. Иначе лично за мен си беше съвсем по индийски захаросана.

За "Вярната принцеса" ще напиша личното си мнение след като я прочета, да не вземе някой пак да ми се сърди, че не споделям възгледите му или му развалям кефа от четенето. Laughing

# 218
  • София
Всеки минава прочетеното в книгите през своята призма. Сигурно ще се съгласите с мен, че това е съвсем нормално  Peace.

Скрит текст:
Проблемите осиновител (родител) - дете бяха интересни за мен, накараха ме да се замисля за много неща. Силно впечатление ми направи и описанието на чувствата и емоциите, които жената изпитваше, когато разбра, че не може да зачене свое дете. А разказът за Индия ме пренесе там - зная много малко за тази страна.

Вярната принцеса е интересна книга, но не зная доколко би се харесала на някой, който не е фен на историческите романи. Може да се чете самостоятелно, но все си мисля, че е хубаво, ако върви заедно с другите книги от поредицата.

# 219
Най-сетне "преборих""Фортуната и Хасинта", ама последните два дни се понапънах, че чак взех да изкуквам- с тия луди и разни шантави мисли взеха и на мен да ми минават.
С нетърпение тая вечер започвам"1Q84" newsm68 newsm44

# 220
Да, аз съм съгласна с теб Вени**
Именно затова моят коментар не би трябвало по никакъв начин да попречи на Лилияна да си прочете спокойно книжката и да си изгради собствено мнение за нея.
За мен лично това далеч не е най-доброто от изминалата година на фона на далеч по-силни книги. Но не е и чак толкова зле наистина. Чете се леко, не оставя неприятни емоции след това. Сигурно след 1-2 години съвсем ще съм забравила, че съм я чела.

"Вярната принцеса" я взех точно, защото исках нещо историческо. Не мисля, че би било проблем, ако не се прочетат останалите книги от поредицата. Всъщност каква е точно последователността?

# 221
  • Ямбол
Да, аз съм съгласна с теб Вени**
Именно затова моят коментар не би трябвало по никакъв начин да попречи на Лилияна да си прочете спокойно книжката и да си изгради собствено мнение за нея.
За мен лично това далеч не е най-доброто от изминалата година на фона на далеч по-силни книги. Но не е и чак толкова зле наистина. Чете се леко, не оставя неприятни емоции след това. Сигурно след 1-2 години съвсем ще съм забравила, че съм я чела.

....
buttinsky, чета с интерес коментарите ти. Пишеш много подредено и интересно. В другите теми ми допадат мненията ти. Обаче аз наистина се ядосвам много, когато някой ми каже края, независимо какъв е той. Даже и да не си издала много, аз вече знам как ще свърши(не ми е трудно да събера 2 и 2), просто ще продължа да чета само за информация, не знам дали ме разбираш.
Не очаквах да реагираш така. Трудно ли ти е да се извиниш? Вместо едно просто "извинявай", ти обърна нещата все едно сама съм си виновна.
Както и да е. Знам че това е рискът да чета всички мнения.

# 222
  • София
buttinsky, последователността е ... мамата си трака в моите очи hahaha! Аз съм чела всички книги от поредицата, като не съм спазвала историческата хронология, нито реда, по който ги е писала самата авторка.
Изобщо не е проблем да не се четат другите книги, но въпреки това имай предвид, че обхващат един страшно интересен период от историята на Тюдорите.
mijjjka се зае с хронологията и писа ТУК, хвърли едно око.

# 223
Извинявай Лиляна, наистина не очаквах, че ще предизвикам толкова негативни емоции с постинга си. Ще внимавам в бъдеще и ще използвам скрития текст по-често. Обещавам и повторно моля да ме извиниш.

Вени***, благодаря за информацията.

# 224
"Кодексът на маите" плюс "Черно мляко".

Общи условия

Активация на акаунт