В момента чета...17

• 38 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Предварително се извинявам за тъпия въпрос, но може ли малко инфо за библиотеките? Коя в София бихте ми препоръчали, каква е таксата (за какъв период от време), за колко време могат да се заемат книги и по колко на брой, има ли нови книги в библиотеките, какво се случва, ако закъснееш и не върнеш книгата до определената дата? Освен това някой беше споменал за "резервиране" на книги, за които ти се обаждат, когато бъдат върнати. Не съм ползвала библиотека от ученическите си години, ще ми е от полза всякаква информация!  Hug

http://libsofia.bg/modules/news/
В сайта има отговори на всичките ти въпроси  Simple Smile

Благодаря, разгледах сайта, мисля, подробно. Не ми стана ясно дали депозита се заплаща еднократно или всеки път, когато се вземат книги. Не знам дали се изразих правилно ...  newsm78 Всеки път, когато отида, за да заема книги ли ще плащам 15 лева или веднъж за някакъв период от време?

# 316
  • София
Таксата от 15 лв. е годишна, доколкото знам.

# 317

Благодрая! Край на спама Simple Smile

# 318
Аз си чета "Клуб "Първа съпруга" бааавничко. Чиклит е, ама не от оня, увлекателния, какъвто е "Булевардът на тузарите" например  Crossing Arms Освен това шрифта е доста дребен и вечер ми се изморяват очите, а освен вечер нямам друго време за четене  Tired Май ще я помъча още малко и ще зарежа  Blush

# 319
  • Sofia

Таксата е еднократна - докато си читател /години наред/. При отписване се връща.
Всъщност това не е такса, а депозит - подлежи на връщане.

# 320
  • Бургас
Когато стане дума за такса-се подразбира едногодишна. Понякога за астрономическа година, понякога от дата на записването-една година. Но в една библиотека в Бургас, дали защото много отдавна вземах книги, ми даваха по колкото книги искам да си взема и никога не  ме санкционираха , когато просрочвах времето. После се записах в друга-уж по-близо, но те ми даваха само по 3 книги и дори когато трябваше да върна книгите в събота / почивен ден/ , а аз ги връщах в понеделника, те ми натякваха, че съм закъсняла и едва ли не , ми правят компромис, че не ме глобяват. Но пък даваха възможност да си презапиша книгите по скайпа.

# 321
  • София
Аз продължавам с Хенриета Лакс и колкото повече наближавам края й, толкова повече си мисля, че на доктор няма да стъпя в скоро време  hahaha.
Всъщност книгата е сериозна и се базира на реални събития. Самата авторка казва в предговора, че това е документална книга. Съчетава историята на една жена и семейството й, но са описани страшно много медицински процедури, биологични, клетъчни и ДНК експерименти, маркира се и юридическата страна на нещата, положението и отношението към негрите... Засягат се доста проблеми, но са по-скоро визирани, а не толкова коментирани, изводите си ги прави всеки читател.

# 322
Дочетох си "Стъкленият замък" и до края ми беше интересна и не ме разочарова. Поставя доста въпроси за размисъл, като например доброволно да обречеш децата си на мизерно съществуване, доведено до ръба на мизерията в името на някакви вътрешни убеждения и ефимерни идеали. В случая на авторката това изгради три силни характера при общо четири деца, но не мисля, че едно дете трябва да бъде подложено и да премине през всички тези изпитания.

Не мислех, че автобиографична книга може да ми бъде толкова интересна. Май досега не съм чела автобиографии. Мисля, че някой беше споменал подобна книга "Гореща кръв"-Рокси Фрийман. Отзиви?

Сега се чудя с какво да продължа, имам богат избор в момента, но се двоумя между "Шумът на върбите"-Кенет Греъм, чиято корица на издателство Труд е просто невероятно приканваща, и "Забравените от небето". Която и да избера, няма да сбъркам. Лошото е, че в момента трябва да се съсредоточа върху защитата на дипломна работа, която е едва след няколко дни. Но дори и в такъв важен момен, не мога да се откажа от любимото четене. Simple Smile

# 323
Започнах " Инес , моя душа" на любимата ми Алиенде  Heart Eyes  Надявам се отново да се потопя в приказният начин по който може да разказва само тя .

# 324
В момента чета или по-скоро привършвам ''Добри поличби'' на Ниъл Гейман в съавторство с Тери Пратчет. Адски забавна книга  Crazy .

# 325
  • Sofia

Не мога да кажа, че в момента я чета, защото грабне ли я човек - прочетена е!
Невероятна книга от невероятен автор! Темата е подтискаща - сталинистка Москва, но в същото време от всяка дума и ред лъха красота, чувство и музика!  Peace

# 326
  • София, България
Аз както започнах, така и завърших "Да убиеш присмехулник", хареса ми много, но си е детска книжка, де. Героите са еднопластови като плакати, някои моменти бяха прекалено наивни, за да са ми дори ретро-симпатични, но нямам право да разсъждавам така, ако я бях чела книжката, когато си ѝ е било времето, друго щях да напиша.  Peace Може и да мрънкам, но е факт, че снощи четох, докато не я прочетох, а това не ми се е случвало отдавна.
Сега започнах "Майсторът и маргарита" - това е друга работа, едва на десета страница съм, но усещам как ще се харесаме много, особено със стила на книгата.

# 327
Сега започнах "Майсторът и маргарита" - това е друга работа, едва на десета страница съм, но усещам как ще се харесаме много, особено със стила на книгата.

"Правек и други времена" чете ли? Аз отдвана съм чела "Майсторът и Маргарита", вече не я помня, може да я повторя някой ден ... Причете ми се, дето се казва ...

# 328
  • София, България

"Правек и други времена" чете ли? Аз отдвана съм чела "Майсторът и Маргарита", вече не я помня, може да я повторя някой ден ... Причете ми се, дето се казва ...

Не, не съм, но съм я сложила в списъка за най-скорошно прочитане, заедно с "Размишления в катраненото буре".  Peace

# 329
  • София
Чета тази:

Общи условия

Активация на акаунт