В момента чета...17

• 38 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
И аз давам един много голям положителен глас за "Старецът и морето" на Хемингуей. Невероятен разказ.

Иначе в момента съм се потопила в блаженство и безгрижие заедно с "Шумът на върбите", като компания ми правят Къртичко, Господин Плъх, Господин Язовец и Жабока! Много ми е приятно с тях. Невероятно красива история, простичка, чиста. Животните си помагат едни на други, никога не изоставят приятел в беда, живеят в хармония с природата и я уважават. Има толкова положителни послания, към които е много лесно да се придържаме, за да се усмихваме повече и по-често.

Много ми харесват и типичните за детска книжка умалителни наименования - краченце, оченце, лапичка, носленце. Много ми е приятно да ги чета, става ми едно топло и светло в душата.

И със сигурност ще си преразгледам негативното отношение към къртици, плъхове и жаби, които са главни герои на книжката и са невероятно добрички и умни. 

# 361
# 362
Довърших Кинг и неговата 11/22/1963! И просто възкликвам: О, Стивън, о, Кралю! Това е Книгата, която искрено ме грабна, нито за миг не ме отегчи, нито  страница дори не ми се стори излишна. Толкова мило, просто, човешки написана, че дори не се съмнявам в съществуването на "заешки дупки", през които се пътува във времето; защото книгата наистина ме върна назад, припомняйки ми Дери и неговите деца от "То", с които аз се запознах преди повече от 18 години.  Simple Smile
Любовната история и финалът ме разплакаха, а Стивън Кинг като автор бе преоткрит от мен.

Сега чета "Ловецът на хвърчила"- тъжна книга, тъжна, но също така вероятно ще бъде от онези, които наред с "Оризовата майка" и 11/22/1963 ще поставя в графата Книга!

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 19:40 от Касита

# 363
Касита, и аз съм с Ловеца от днес  Simple Smile

# 364
Довърших Кинг и неговата 11/22/1963! И просто възкликвам: О, Стивън, о, Кралю! Това е Книгата, която искрено ме грабна, нито за миг не ме отегчи, нито  страница дори не ми се стори излишна. Толкова мило, просто, човешки написана, че дори не се съмнявам в съществуването на "заешки дупки", през които се пътува във времето; защото книгата наистина ме върна назад, припомняйки ми Дери и неговите деца от "То", с които аз се запознах преди повече от 18 години.  Simple Smile
Любовната история и финалът ме разплакаха, а Стивън Кинг като автор бе преоткрит от мен.

Сега чета "Ловецът на хвърчила"- тъжна книга, тъжна, но също така вероятно ще бъде от онези, които наред с "Оризовата майка" и 11/22/1963 ще поставя в графата Книга!

Ей, че хубаво си го написала Hug
Въпреки, че аз не харесах много 11/22/1963 - много ми хареса поста ти.

А Ловецът е уникална, още по - добра обаче за мен е Хиляди сияйни слънца.

Прочетох Вихър през ключалката - не знам какво да кажа - Кинг си е Кинг - няма разочарования при него Heart Eyes Книгата се чете на един дъх - три истории в една. Страхотна!

Започнах:

Гледах филма, но книгата пак ми е интересна.

# 365
  • София
Касита, разкошен пост  omm !
Не съм стигнала още до 11/22/1963, но може би ще е следващата, която ще подхвана  Peace .
В момента съм в средата на "Оризовата майка" и със сигурност ще я наредя до "Ловецът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца".

Сами, Вихъра отделно от Кулата ли я чете или прочете Кулата заедно с Вихъра?
Ох дано ми разбра въпроса  Embarassed ...

# 366
  • на североизток от Рая
 По страхотен начин правиш ревюта на книги, Касита. Преди десетина дни отново ме впечатли.
 Тогава в поста ти имаше и критика, но и тя беше стойностна.
 Обичам да те чета!  Hug
Скрит текст:
и не само в литературните теми

# 367
Довърших Кинг и неговата 11/22/1963! И просто възкликвам: О, Стивън, о, Кралю! Това е Книгата, която искрено ме грабна, нито за миг не ме отегчи, нито  страница дори не ми се стори излишна. Толкова мило, просто, човешки написана, че дори не се съмнявам в съществуването на "заешки дупки", през които се пътува във времето; защото книгата наистина ме върна назад, припомняйки ми Дери и неговите деца от "То", с които аз се запознах преди повече от 18 години.  Simple Smile

Почти нацяло се припокрива с моето мнение за книгата! Прекрасно написано! Браво   bouquet
 Лично за мен "11/22/1963" е в топ 3 на всичко от Кинг, което съм изчела   Simple Smile

Кали, хайде време е вече да я прочетеш и спокойно, не е като "Сблъсък" Mr. Green  Hug

# 368
  • София
Кали, хайде време е вече да я прочетеш и спокойно, не е като "Сблъсък" Mr. Green  Hug

Ах тиии!  hahaha hahaha hahaha
Добре! След "Оризовата майка",  smile3519 !

# 369
Ох, точно бях забравила за манията, наречена Стивън Кинг, и пак ще ме върнете към нея.
Сега докато не ги докопам тези книги няма да се успокоя.

# 370
Сами, Вихъра отделно от Кулата ли я чете или прочете Кулата заедно с Вихъра?
Ох дано ми разбра въпроса  Embarassed ...

Кали, ами аз съм чела Кулата преди време. Така, че ако правилно съм разбрала - прочетох я сега  след Кулата Simple Smile

Ти Оризовата майка ли четеш в момента?

# 371
  • София
Ти Оризовата майка ли четеш в момента?

Да  Peace . На ел.четеца ми е и съм на 60% от нея. Много ми харесва засега; дано и до края да е издържАна.
 А за Вихъра те попитах, защото нали се води като част от Кулата и още се чудя как да постъпя - дали да я прочета самостоятелно или да си спретна един препрочит на Кулата заедно с Вихъра. И двете перспективи са еднакво примамливи, но има време, докато реша да взема решение по въпроса  Laughing .
След "Оризовата майка" ще е "11/22/1963". След това смятам да се върна към Лий Чайлд, за да довърша книгите за Ричър и после евентуално ще мисля за Кулата и Вихъра или за "Под купола" /да, да - и нея не съм прочела още  Embarassed /. А съм си свалила и една поредица от 10 тухлички, на които им се каня от две години вече и мисля, че ми е крайно време да прочета, защото уж се водя фентъзи-фен, а това била уникална поредица, до която не съм се и докосвала.
Толкова много книги искам да прочета, а толкова малко време имам  Cry ...

# 372
Оризовата майка няма да те разочарова до края.

Вихъра спокойно може да се чете и без да си чел Кулата. Не е същото, но може. Едната история си е за катета, другата е за Роланд и трета си е съвсем отделна Simple Smile Но разбира се, са свързани  Grinning, няма как нали знаеш нашия човек си пада по подобни връзчици, препратки и вмъкване на отделни елементи от книгите му.

Препоръчай ми моля фентъзи за начинаещ, че нещо такова ми се чете? Не ща космическо фентъзи обаче.

# 373
Кали, а прочете ли всички части на "Песен за огън и лед" ? Аз не смея да чета в темата , да не разбера случайно нещо  Rolling Eyes

# 374
  • София
Киф, аз ги изчетох, когато се появиха за първи път в България и бях от феновете, които близо 6 години "гризахме нокти" от нетърпение за следващата книга. Започнах препрочит като излезе 5-тата книга, за да си припомня нещата, ама на четвъртата много ми доскуча и прекъснах. Така и не стигнах до новата книга, но като чета отзиви как и там действието не е мръднало кой знае колко и как са повдигнати още хиляди въпроси, без да е отговорено дори и на част от предишните... нещо ме хваща все повече яд на Мартин. Шестата част  щяла да бъде от 1500 стр., ама той почнал да пише друга поредица сега, която пак е свързана с Вестерос, ама 200 години преди събитията в "Песен за огън и лед". Ами някакси не е честно ми се струва  Crossing Arms ! Накрая ще го зарежа съвсем и ще си гледам сериала по HBO - те поне по-бързо действат от него!

Препоръчай ми моля фентъзи за начинаещ, че нещо такова ми се чете? Не ща космическо фентъзи обаче.

Веднага  Hug ! Хрониките на Амбър - като хванеш първата, ще спреш след последната страница на последната книга. Свързани са хронологично и се четат по ред. Горе-долу ти знам вкуса и смятам, че това много ще ти хареса. Не е космическо, приказно е  Heart Eyes  и е написана с уникално въображение, лек стил и много увлекателно!

Общи условия

Активация на акаунт