В момента чета...17

• 38 377
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
И аз си мислех за "На изток от рая" Laughing

# 481
  • Ямбол
Не можах да ги изтърпя китайските загадки. Накрая ги минах диагонално, колкото да разбера там каквото е успяло да ме заинтригува и не смятам да се занимавам повече с тях. Много театрален ми дойде стилът.

Започнах "Защото те обичам":

Надявам се да си оправя вкуса с нея.

# 482
  • Варна
Не можах да ги изтърпя китайските загадки. Накрая ги минах диагонално, колкото да разбера там каквото е успяло да ме заинтригува и не смятам да се занимавам повече с тях. Много театрален ми дойде стилът.

Започнах "Защото те обичам":

Надявам се да си оправя вкуса с нея.

Ще си го оправиш,и още как. Тази книга дълго ще помня,и след нея изчетох поне още 4 или 5, е , ненадмината е. Завладяваща, много ме докосна. Приятно четене!

# 483
  • на североизток от Рая

Снощи прочетох "Без кръв" - Алесандро Барико. Хареса ми. 8/10

Нели, заинтригува ме с коментара си за тази книга. Има ли смисъл да я търся из нета или е на хартия?

Аз я четох на хартия. По принцип, чета книги само в хартиен вариант. Така обичам.  Simple Smile

Може да я има в нета, потърси.  Peace

# 484
  • Ямбол
Поздрав  Laughing
Скрит текст:

# 485
  • Пловдив
Започнах да чета "Оризовата майка"....как до сега не съм я чела тази книга. Невероятна е, а още съм до "Анна".

# 486
Охх, почвам да се ядосвам, че само аз явно не съм я чела тая пуста "Оризова майка", че и в библиотеката не я връщат.

# 487
Охх, почвам да се ядосвам, че само аз явно не съм я чела тая пуста "Оризова майка", че и в библиотеката не я връщат.

две сме Simple Smile

# 488
  • на североизток от Рая
 Прочетох .

Взех вчера книгата заради корицата. Имам често такива случаи, една книга ме грабва заради външния си вид. Обаче при тази и съдържанието не ме разочарова. Още съм под влиянието й.

И отново намерих нещо интересно и подходящо от нета, което да покажа. Не мога да опиша книгата по-добре. Който иска, да не чете скрития текст. Част от съдържанието е там.

В "Тайна" автобиографичните моменти са много – като се започне от името на героя, което съвпада с това на Филип Гримбер и се стигне до повторението на семейната му история.
 "Тайна" се чете леко, езикът е пределно изчистен, фразата – съвсем лаконична.

Скрит текст:
Главният герой е хлапе, което разказва как изглежда неговият свят – единствено дете, без конкуренция, с майка и баща – спортисти, които отдават голямо значение на атлеатичното тяло и които сякаш изобщо не са се докоснали до ужасите на втората Световна война, която току-що е свършила.

Тепърва му предстои да открие, че нищо от неговия свят не е такова, каквото изглежда. Първо Филип си измисля брат, после се оказва, че този брат Сим не е плод само на въображението му. Но в това няма драма – историята е предадена точно така, както децата възприемат света – той просто се променя пред очите им и те го приемат такъв.

"Два дни след петнайстия си рожден ден аз най-после научавах това, което знаех открай време", пише Гримбер. И едно от първите неща, които научава, че кученцето – старата играчка, която открива на тавана, някога е принадлежала на неговия брат Симон.
По-натам историята се разплита. "Научих, че преди да станат мъж и жена, баща ми и майка ми са били роднини, женени за брат и сестра, и не реагирах."

Научава, че близките му хора са се споразумяли да не споменават имената на мъртвите, за да могат да създадат неговия идиличен свят, в който няма концентрационни лагери, преследване и в който десетгодишните деца не са пращани на смърт в газовите камери.

"Тайна" не е лека книга, въпреки че се чете леко. 8/10.

За два дни прочетох две хубави книги. Обичам да ми се случва това.  Simple Smile

# 489
Прочетох до половина "50 нюанса сиво". Да, лесно се чете, но е толкова...празна книга, че дрънка. Мисля, че и дадох шанс, но стига толкова Laughing
Ще се върна назад да видя какво препоръчвате

# 490
Божичко! Трябва да спра с това диагонално четене... Какво, по дяволите, е "На изток - в рая" и защо някои автори непрекъснато се възползват с безумните си заглавия от чужди лаври!

Joy  Joy  Joy

На изток - в рая. Нямам обаче отговор на въпроса "защо?"
Отказвам да посягам към книга, която е озаглавена по този начин!!! Може и да губя, ама грозно ми звучи. Чиста проба кражба. Възмутена съм.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 23:09 от ябълка

# 491
  • на североизток от Рая
Божичко! Трябва да спра с това диагонално четене... Какво, по дяволите, е "На изток - в рая" и защо някои автори непрекъснато се възползват с безумните си заглавия от чужди лаври!

Joy  Joy  Joy

Отказвам да посягам към книга която е озаглавена по този начин!!! Може и да губя, ама грозно ми звучи. Чиста проба кражба. Възмутена съм.

+ 1!

# 492
  • Sofia

Joy  Joy  Joy

Отказвам да посягам към книга, която е озаглавена по този начин!!! Може и да губя, ама грозно ми звучи. Чиста проба кражба. Възмутена съм.
Наистина ще загубиш, книгата е прекрасна!  Peace
Ако книгата имаше нещо общо с "оригинала" и аз бих се съгласила с вас, но няма. И всякакви асоциации със Стайнбек са безпочвени.

# 493
  • Sofia
две сме Simple Smile
И аз в кюпа.

Прочетох "Човешката любов" на А.Макин и съм разочарована. Svet, разбрах какво е "хард" и не ми допада. Сега съм в началото на "Френското завещание" и съм очарована - отново моят нежен и лиричен, и малко носталгичен Макин!

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 23:30 от noshtna_ptica

# 494

Joy  Joy  Joy

Наистина ще загубиш, книгата е прекрасна!  Peace
Ако книгата имаше нещо общо с "оригинала" и аз бих се съгласила с вас, но няма. И всякакви асоциации със Стайнбек са безпочвени.
Интересно!

Общи условия

Активация на акаунт