В момента чета...17

• 38 327
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Горещо и с всички налични крайници препоръчвам и филма със Стив Маккуин Heart Eyes и Дъстин Хофман - http://www.imdb.com/title/tt0070511/

Аз също  Peace ! Една от най-добрите екранизации - препоръчвам!!!

# 676
"Пеперудата" съм я чела преди повече от 15 години и още помня борбеността и жаждата за свобода на героя. От "Ва банк" не помня нищо, освен известно разочарование от моя страна. Но пък мъжа ми скоро ги чете и е силно впечатлен и от двете. И филма не ми хареса. Mr. Green

# 677
  • София
Прочетох "Черно мляко" на Елиф Шафак - определено не е мой тип книга.
Анализирането дали да станеш майка или не, кое да предпочетеш - детето или писателството, ми дойде малко в повече. Може би, защото никога не съм го поставяла под въпрос. Даже преживяването - следродилна депресия - беше някак завоалирано предадено.
До един момент ми беше интересно да чета за живата на отделни жени - писателки, но вече след третата история истински се отегчих. Личното ми усещане - натоварване и скука.

# 678
Все още " Нощна прегръдка"-Шерилин Кениън и запо4нах също "Спасителят  в ръжта"-Селинджър и "Дървото на Вси Светии"-Редбъри  newsm78 #Crazy
Скрит текст:
толкова искам да имам повече време за четене  Sad

# 679
Аз завърших "Чучулигата" на Решат Нури и вече съм на "Медальонът" 2ра част на хартия и "Панаир на суетата" Уилям Текери. Панаирът го отлагам от години, най-накрая му дойде реда. Имам големи очаквания, дано се оправдаят.

# 680

Това чета. Някой го беше препоръчал.

# 681

Това чета. Някой го беше препоръчал.

Харесва ли ти? Имам смесени спомени от тази книга...

# 682
Аз завърших "Чучулигата" на Решат Нури и вече съм на "Медальонът" 2ра част на хартия и "Панаир на суетата" Уилям Текери. Панаирът го отлагам от години, най-накрая му дойде реда. Имам големи очаквания, дано се оправдаят.

Надявам се да дадеш отзив.

Аз почнах "Последна любов", обещаващо начало, но още не ме е "погълнала".

# 683
Завърших трилогията Травис на Клейпас и сега започвам така хвалената Оризовата майка- дано ми хареса Peace

# 684
   Започнах :

# 685
  • Benelux / Varna
Завърших " Любовта на Божур", много ми хареса. Имах малко смесени очаквания относно нея, защото преди мен я беше чела майка ми, каза че не я харесва и издаде доста голяма част от сюжета, което естествено беше в минус за мен и моя прочит, ако не знаех какво се случва със сигурност щеше да ме докосне много повече книгата и щях да й дам максималните звездички в гоодреадса. Може би и затова я отлагах вече повече от година.Това е втората книга, която чета на авторката и със сигурност бих прочела и други нейни. От всяка нейна книга извличам нещо ново и непознато за мен, харесва ми как вплита традициите на китайците, техните вярвания в сюжетните си линии.

Преди това разпусках с Агата Кристи и " Убийство на игрището на голф", типично в стила на Агата, интересна детективска историйка.

А преди нея се бях потопила в света на " Марина", хареса ми много също, малко в повече ми дойдоха ужасиите - не си падам по подобни сцени, но Сафон си е разказвач така или иначе.

# 686
  • София
"Любовта на Божур" и на мен много ми беше харесала  Simple Smile Но ми прави впечатление, че на повечето хора сякаш по-скоро не им допада...
Сред любимите ми книги е и "Снежно цвете и тайното ветрило", пак от Лиза Сий  Simple Smile
Но третата й книга,  издадена на български до момента - "Момичетата от Шанхай" се оказа голямо разочарование за мен.

# 687
И аз много харесах "Любовта на Божур", бяха ми интересни обичаите и вярванията, свързани с починалите ни близки. На майка ми също не й хареса, не й било допаднало това, че главната героиня е дух. "Снежно цвете..." също много ми хареса, въобще имам добри спомени и от двете книги.

Аз прочетох "Кал, пот и сълзи" на Беър Грилс. На мен ми хареса, но аз съм и почитателка на предаването му "Оцеляване на предела". Книгата разказва за детството му, да подготовката му за Британските специални части и за изкачването на Еверест, когато е едва на 23 години. Надявах се да има повече разкази относно предаването и случките около заснемането на епизодите, но ги беше споменал едва накрая на книгата. А самият стил беше толкова обикновен и непринуден, все едно чета преразказ на първокласник, но това не ми пречеше.

Самият той е искал тази книга да е един разказ за детството, за хората и случките, които са го превърнали в това, което е, за изпитанията, през които е преминал. И най-вече за силата и издръжливостта на човешкия дух и воля, но и за силата на вярата.

В момента чета "Илюзии" на Уилям Уортън. Може би от около година все я отлагам. Вече я преполових, но ще пиша мнение, когато я дочета докрай, че очаквам изненади.

# 688
  • София
Прочетох за няколко минути

Колко малка и прекрасна книжка. В няколко страници се съдържа толкова много информация и мъдрост. Чувствам се прекрасно. И се натъжих, и се освободих от някакво напрежение.

Отдавна исках да я прочета, но все не я намирах. Днес тя сама ми се показа в билиотеката. Това  е бил деня за запознанството ни явно.  Simple Smile

Оценявам я с 10/10.

Знам, че повечето от вас са я чели, но тези, които не са, препоръчвам да го направят. Струва си.  Peace

Нели, как за няколко минути мила? Буквално ли? Че отдавна казваш, че четеш мин. по 200 стр на ден, което както и да го погледне човек, си е невъзможно за повечето от нас, които нямат на разположение цял ден ...
Да не четеш по онази система за "Бързо четене" ?  Heart Eyes

# 689
  • София
Вивиан, не съм Нели, тя ще си отговори, но да кажа, че "Г-н Ибрахим..." действително се чете на един дъх за 1 час да речем... Тя е малка, удивително добра книга.  Peace

Иначе по 200, че и по 300 страници на ден и аз чета в определени дни, в които съм на кеф за по-интровертни занимания - т.е.  четене  Grinning  и съм оставена да се отдам на тоя свой кеф...  Wink  Много рядко ми се случва, но то не е състезание това... Кой колкото може и колкото иска чете...  Grinning

Та, в тоя ред на мисли, да кажа, че ми остават последните 100-ина странички от третата част на 1Q84... Супер интересно е на финала! След това ще се заема с малки по обем книги, че нещо съм назад с бройката тая година...  Mr. Green  Joy  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт