За епизиотомията - пак

• 3 424
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Джи бейби, и аз имах хипергранулации  ooooh! ooooh! успех и леко раждане   bouquet

# 16
  • София
Благодаря!  Simple Smile

# 17
and for the record, минала съм и през окситоцин и през епизотомия. Изобщо не ми е пукало дали ще ме резнат превантивно или ще се сцепя естествено и колко шева ще имам, камо ли пък да се притеснявам за сексуалният си живот след това  #Crazy. Важното беше да се роди едно здраво бебе и болките да свършат  Rolling Eyes Очевидно е до организъм, но шевовете ги усещах поне 2 години...

Човекът, пуснал поста, явно се притеснява за сексуалният си живот след "евентуалната епизотомия" на жена си от това дали е необходимо и дали прилагането й би довело до "по-малкото зло", което леко казано ми се струва доста егоистично и не на място, когато очакваш нов живот  Thinking

А, да се месиш в работите на специалистите понякога може да се окаже доста рисковано ooooh!

# 18
Епизотомията е едно от най-лошите усещания в живота ми, но смятам, че ако си наемете лекар и се уговорите с него, ще я избегнете. Възстановявах се два месеца физически, психически малко повече, но сега нямам никакви последствия и за мен нищо не се е променило от преди. Успех

# 19
А, да се месиш в работите на специалистите понякога може да се окаже доста рисковано ooooh!
Съгласна съм, че да се месиш в работата на специалистите е рисковано, затова наистина е добре да се подбере добър специалист, на когото да имате доверие по време на раждането. Примерно да го питате колко често се налага епизиотомия. Ако при него е в 9 от 10 случая, при световна практика под 10%, може би нещо не е в ред...

# 20
Това са не само глупости, но и куп напразни страхове Simple Smile При мен се получи "естествена епизиотомия" Grinning т.е. бебчо я причини, докато се раждаше. Имах няколко външни и няколко вътрешни шева, нищо страшно (цъках си фейсбук, докато ме шиеха) Simple Smile
Избийте си, моля, тези неща от главите. Щом сте се хванали на хорото, едно такова нещо е леко срамно да ви притеснява, честно казано. Хората имат далече по-големи проблеми. За всичко има решение!
Що се отнася до оргазмите, също нищо вярно няма. Сексът си е ОК, оргазмите са си ОК. Но най-важно си остава мозъкът и психиката да са ОК Wink
Успех!

# 21
  • София
На мен ми е правена епизиотомия. Никакви промени не усещам в каквото и да било отношение. Даже бих казала, че сексът след раждането даже е по-хубав. След като се е наложило да ми се направи епизиотомия, значи така е трябвало. И без това бебето ми се роди без да диша и се наложи да го реанимират.

Към автора на темата: мъж си, дръж се като такъв! Какви са тия паники, какви са тези чудесии?!

П.П. Освен епизиотомия, имах и други "екстри" - скъсване на плацента, пълна упойка, ръчно вадене на плацентата, ревизио, една камара шевове, преливане на кръв... Пък ще седна да се тръшкам предварително за някакви си оргазми. Мъжка му работа.

Епизотомията е едно от най-лошите усещания в живота ми...
Извини ме за тъпия въпрос - усетила ли си когато са ти я правили? Защото аз изобщо - дори не подозирах, но след като ме отпусна упойката и започнах да чувствам странна болка, отиваща към дупето, чак тогава се светнах, че са ми приложили тази интервенция. После лекарката потвърди. А и си напипвах шевовете известно време след раждането.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 13:06 от tonkabonka

# 22
Самата епизиотомия не боли..аз усетих за секунда как ме цепнаха, но въобще не беше болезнено..после шиенето друга работа..това да си цъкам фейсбука ми се вижда мираж  Joy Joy

# 23
Епизотомията е едно от най-лошите усещания в живота ми...
Извини ме за тъпия въпрос - усетила ли си когато са ти я правили? Защото аз изобщо - дори не подозирах, но след като ме отпусна упойката и започнах да чувствам странна болка, отиваща към дупето, чак тогава се светнах, че са ми приложили тази интервенция. После лекарката потвърди. А и си напипвах шевовете известно време след раждането.
[/quote]

Да, усетих, не са ми слагали не само упойка, но и обезболяващо. Накрещях се и това е!

# 24
това да си цъкам фейсбука ми се вижда мираж  Joy Joy

Забравих да спомена, че докато ме шиха, на няколко пъти акушерката ме пръска с някакъв спрей, от който не усещах почти нищо, освен някакво бодене  и дърпане, но смътно, бвз болка Simple Smile

# 25
  • гр. София
това да си цъкам фейсбука ми се вижда мираж  Joy Joy

Забравих да спомена, че докато ме шиха, на няколко пъти акушерката ме пръска с някакъв спрей, от който не усещах почти нищо, освен някакво бодене  и дърпане, но смътно, бвз болка Simple Smile

Извинявай, ама това е все е едно да пропуснеш да "споменеш" дали са ти вадили нерв/зъб с или без упойка  Flutter С най-добри чувства  Hug

# 26
Joy Joy
така, така  Mr. Green то и мен ми сложиха лидокаин, ама бързо му изтече ефекта  Whistling абе гадно беше  Joy Joy

# 27
  • в рока
Нищо не усетих при епизиотомията.При шиенето-леки боцкания,но поносими.

Страшни бяха само контракциите Mr. Green

# 28
  • Някаде там
При мен епизотомията беше наложителна и честно казано бях благодарна на акушерката,че ме сряза, защото главата на бебето беше прекалено голяма, аз не можех да се напъна и щеше да се задуши. Не изплака веднага и за момент се изплаших,че нещо не е наред. Слава богу след няколко секунди изплака Simple Smile Това беше най-щастливия миг в живота ми.

# 29
ако не ми бяха направили  кой знае колко време щях да се мъча,имам 4шева,които зарастнаха до първия месец съвсем,в секса нямам никаква промяна и дори външно едва личи.много е важно кой как шие

Общи условия

Активация на акаунт