Един евтин магазин...

• 1 856
  • 8
  •   1
Отговори
... или какви продавачки има!
Искам да ви се оплача от един евтин магазин с китайски и турски стоки в моето градче. Магазинчето е посещавано предимно от турци и цигани, но това няма кой знае какво значение, не съм безпричинна расистка. Думата ми е за продавачките, които са българки. Когато магазинът отвори, имаше 3 момичета, но след няколко месеца ги махнаха, защото били крадяли. Огромна грешка! Това бяха едни от най-бързите, можещи и кадърни продавачки, които съм виждала през живота си! После ги смениха с едни флегми, които иначе са мили момичета, обаче бяха тоооолкоооваааа баааавнииии, че можеха да докарат нервна криза.
И сега какви дойдоха - ужас! Вижте как се работи с клиенти, когато шефът ти е на майната си в друг град. Поне един от делничните дни магазинът е практически затворен, защото "приемат стока". Това при другите никога не е било - затварят за 3-4 часа максимум, обикновено до обяд, подреждаха, разчистваха и пак отваряха. В събота се работи до обяд, НО каква изненада! - съботният полуработен ден е станал ден за почистване! Така че практически магазинът пак е затворен. Когато искам да видя нещо, което не е по закачалките, в 3 от 10 случая се правят, че не ме чуват; в още 3 казват, че всичко е по закачалките, а аз ВИЖДАМ, че има пакети със същите дрехи по рафтовете зад щанда, когато на закачалката има само един размер или няма въобще; в другите 4 случая ми дават пакета, обаче след като почти съм им изкрещяла, за да им привлека вниманието. Брей, големи работарки, голяма умора, голямо чудо в 11 сутринта! Освен другото - ужасно са бавни. Не колкото предната "смяна", но почти.
Нямат книга за оплаквания.
Била съм продавачка за кратко и съм постоянен клиент по най-различни магазини - това тяхното е под всякаква критика. Има толкова магазини, където продават същит неща за същите пари, че подобно поведение просто не го проумявам. Този магазин ми е най-близо до вкъщи, но по-добре да се разходя до края на града, поне няма да ми се зъбят.
Последният път, когато отидох, пак чистеха в работно време, но прозорците отвън - опитах се да вляза с баба ми, понеже няма табела, че е затворено - и ми се разкрещяха отвътре, че магазинът не работи - и се изумих, че мацката, която викна, беше с гръб към нас!
Тези дни мисля да издебна кога пак са затворили и направо ще ги питам кога въобще работят и дали шефът им не си търси персонал случайно! Работното време е времето, в което се работи с клиенти. Не е време за приемане на стока, нито за почистване - и то през ден! Разбирам да си оправят нещата в най-умрелия час от работния ден, но това е целодневно. Изпускат се оборити така! Тези не ги знам досега какво са работили, но явно нямат елементарна професионална етика.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 14:06 от бонбонбон

# 1
Не си на правилното място.
Търси управителят !

# 2
На никой май не му пука как изглежда в очите на клиентите си. Най-типичната гледка в София е луксозен бутик с две продавачки застанали пред вратата да пушат цигари. Ако искаш да влезеш и да си купиш нещо, трябва да им разбуташ "рахатлъка".

# 3
Не си на правилното място.
Търси управителят !
Управителката също продава. Лика-прилика с подчинените си.
Доколкото знам, собственикът е някакъв габровски циганин, който се вясва веднъж месечно, така че е абсурд да го хвана.

# 4
Ми не пазарувай от там! Като не си доволна от магазина просто подминавай и ще си спестиш всички отрицателни впечатления. Като намалее оборотът след някой друг месец магазинът сам ще затвори.

# 5
бонбонбон за кой град става въпрос Simple Smile)

# 6
Едно малко градче в североизточна България Simple Smile Преки лични данни в темите не давам Embarassed Не мисля, че има начин да попаднете в този магазин, но отношението е дразнещо и наистина уникално, досега такова не съм срещала.

# 7
Продавачката седи в магазина по 12 часа на ден работа за заплата, защо и е да се усмихва за мижавите апри които взиам Sad жалко но факт разбирам ги момичетата.

# 8
Страхотно оправдание, няма що. Трябва да им плащат хиляди, за да ми се усмихнат ли? Това им е работата! Докато се държат така, ще имат малки обороти. Докато имат малки обороти, ще имат малки заплати. За неспазването на работното време - 9!! часа дневно, като в това число влизат и 2 часа обедна почивка, която винаги се удължава с поне 30 мин, сигурно пак е виновна малката заплата.

Общи условия

Активация на акаунт