........за пиърсинга, татуто и още нещо - 19

• 96 300
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Извинете,нямям време да чета...дъщеря ми снощи се прибра с татуировка.Не е била в студио,девойката,която я е татуирала е демонстрирала отваряне на нова игла пред нея.Това достатъчно безопасно ли е?Какви са рисковете?Маже се с вита-мерфен крем.
Дъщеря ви е подходила доста глупаво... 100% сте забранили да си прави татус и тя е отишла напук на вас. И нашите бяха против, но аз изчаках да имам достатъчно пари, направих си проучване за студио и така отидох да ме рисува професионалист.
Иначе agressiva е права. В читавите студия чистят и дезинфекцират ВСИЧКО. Използват се и стерилни ръкавици за еднократна употреба. Нищо не се оставя на случайността.
Например, ММ ми беше много впечатлен от иглата и поиска да си я вземе след като го татуираха, но момичето му каза, че използваните игли се изхвърлят като опасни биологични отпадъци и му подари стерилна такава. За такава хигиена говорим.
Ако дъщеря ви е отишла при професионалист няма от какво да се притеснявате.

Не съм убедена, че вита-мерфена е подходящ. На мен татуистката ми каза да се мажа с един френски крем против подсичане, ама сега не мога да се сетя как се казваше... Знам, че с вазелин или глицерин също е ок. Въпросът е да се подхранва кожата.

# 676
С вазелин се мажехме преди години.  Laughing Искам да кажа, че да, нали мазничък е, но има по-подходящи и ефикасни кремчета.
Аз поне на последните ми татуси се мажа с Б-Пантен.
И забравих да кажа нещо друго много важно! Когато си тръгваш с прясна татуировка ти слагат от прозрачното кухненско фолио и те залепват. А на самото място те почистват и мажат. Вечерта се измива хубаво с антибактериален сапун като Сейвгард например и се маже пак с кремчето. Отново се обвива с фолио и се залепва и така се спи през нощта за да изтече каквото има - лимфа, кръв. Все пак си е рана.
На следващия ден и в продължение на няколко докато не се обели татуса и не паднат всички корички, се маже по няколко пъти на ден, като преди това е добре да се измие пак с този сапун или ако е навън човек да избърше с бебешка мокра кърпичка. Аз поне така процедирам.
Ако въпросната "татуистка" не е информирала за това дъщеря Ви, то просто не знам какво да кажа освен аман от такива wanna be-та.  Naughty

# 677

Аз поне на последните ми татуси се мажа с Б-Пантен.

Ей този беше крема, с който се мазах по препоръка на татуистката Grinning Ама нали съм супер паметлива...

# 678
То и аз всеки път го забравям, ама като видя опаковката и се сещам. Просто преди 2 месеца последно пак се рисувах и затова го помня още.  Laughing Mr. Green
Просто не знам какво да кажа, но ситуацията  определено не е приятна. В домашни условия да те дупчат и рисуват не е шега работа. Познавам хора с доста кофти такива татуси. Освен от хигиенна гледна точка, но и са си направо грозни. Sick
Импулсивно и безотговорно решение е това, но както и по-горе писах, ако момичето е тийнейджърка и сте й забранили, разбирам. Но пак не е оправдано да не се прави в студио.  Confused

# 679
  • София
Еми то тя си ги е проучила нещата,но в студио са и искали 85лв.,а в домашни условия 35лв.
Зор за татуировка...да има там нещо си...

# 680
Еми то тя си ги е проучила нещата,но в студио са и искали 85лв.,а в домашни условия 35лв.
Зор за татуировка...да има там нещо си...

Разбирам Ви, но опитайте да поговорите с нея. Тя така или иначе щеше да я направи въпреки Вашето мнение по въпроса, но опитайте да я убедите да я заведете в някое професионално студио да си кажат мнението дали всичко е ок, дали зараства добре, за да избегнете евентуални проблеми.
Стискам палци да е ок и ако все пак съжалява някой ден за нея, може да се поправи и нека тогава не е в домашни условия.  Simple Smile

# 681
  • Street of Dreams
Извинете,нямям време да чета...дъщеря ми снощи се прибра с татуировка.Не е била в студио,девойката,която я е татуирала е демонстрирала отваряне на нова игла пред нея.Това достатъчно безопасно ли е?Какви са рисковете?Маже се с вита-мерфен крем.

Достатъчно е да избегне СПИН, хепатит и подобни  Peace А това си е успокоение, сега най-много да получи инфекция, което е лечимо и се случва често. Но не забравяйте мазането! Бих заложила на бепантен, Има резон в посещението на лекар или професионалист, стига момичето да не бъде хокано и унижавано за решението си, в крайна сметка вече е сторено.

# 682

Достатъчно е да избегне СПИН, хепатит и подобни  Peace А това си е успокоение, сега най-много да получи инфекция, което е лечимо и се случва често. Но не забравяйте мазането! Бих заложила на бепантен, Има резон в посещението на лекар или професионалист, стига момичето да не бъде хокано и унижавано за решението си, в крайна сметка вече е сторено.

newsm10

# 683
  • София
А първите с вита мерфен ги мажех,сега с б -пантен,и двета са на едно ниво,а и вазелина върши чудесна работа.Аз като махна първото фолио и се измия после не слагам пак.

# 684
  • София
Фолиото за какво се слага?

# 685
  • София
Като ти е готова татуировката ,татуиста ти я маже с мазна субстанция и отгоре го завива с прозрачно фолио-хем за дезинфекция,хем отделящата се лимфа и кръв да не цапа,после като се измиеш  хубаво и намажеш според мен няма нужда от фолио.

# 686
Аз не съм съгласна с това, защото продължава да си тече дори и малко и за да не цапаш все пак. Но това е мое мнение и аз така процедирам със себе си.  Peace

# 687
  • София
И моята дъщеря преди няколко дни си направила татус на врата.. Черен, плътен, на видно място.. И на нея в домашни условия са и го правили, без да искат съгласие на родител, а тя няма 16.. Баба и и дала парите Joy Ми какво да кажа, горда съм с нея Laughing Mr. Green

# 688
А баба й знаела ли е за какво й ги дава?  Mr. Green

# 689
  • София
Да всеки преценява.Мен ме задушава и го махам веднага като се прибера.  bouquet Да бе знаела е сигурно как,тя е дала идеята даже Laughing.Според мен е знаела извън кръга на шегата.

Общи условия

Активация на акаунт