Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 498
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 815
Гледам, и до глада сте стигнали, то май най-доброто решение.
Личен опит - като малка, когато съм болна , нищо не ми се ядеше. Но ме тъпчеха, да ме подсилят, да преборя болестта. После четох, че изобщо не е препоръчително, организмът си знае. Изобщо , гледам да се доверявам на тоя пусти организъм. 

# 1 816
Сега , случайно попаднах на здравно предаване по Канал 1. Една дама каза, че нитратите в зеленчуците, отгледани на слънце, се превръщали в аминокиселини, за разлика от отгледаните парниково ( или аз поне така чух и разбрах).  И няма разлика в плодовете и зеленчуците по пазарите и големите вериги, защото всички се снабдявали от борсите. И видът, и вкусът на ягодите конкретно, зависел от сорта им, а не от това, дали са отгледани на открито или в парник.

# 1 817
има много видове гладуване ,
това с чая и меда - което си е хранене със захари , е най-вредното , то е по-зле и от вегетарианството , ако ги степенуваме ..
идеята на Пол Брег - гладуване един път в седмицата е най-удачна ,
по-дългите гладувания не са добри - след всяко нямане организмът се запасява при първа възможност ,
такава е човешката физика , а и психика дори ...

# 1 818
това с чая и меда - което си е хранене със захари , е най-вредното , то е по-зле и от

Ти май си пропуснала полезните свойства на меда.

Гладуване с плодове и мед съм правила няколко пъти, единият 30 дни, с невероятен ефект.

# 1 819
  • София
ако можеш да си намериш истински мед, обаче. Вече е все по-голям проблем това, защото и производителите се изхитриха отдавна - не използват захарта само за храна на пчелите през зимата, а направо си караштисват меда с каквото могат, за да изкарат количество. Сертификат за меда, ама нъцки! Ако не го произвежда дядо ти, и то специално не ти гребне от кошера за домашна употреба, а не за продан. Иначе гаранция-франция дали ще хапваш мед или глюкоза и фруктоза.

# 1 820
.............няма разлика в плодовете и зеленчуците по пазарите и големите вериги, защото всички се снабдявали от борсите.

Донякъде е така.....
Разликата е, че по пазарите се намират и производители.
На нашия например има 3 сергии, на които пише-"Собствено производство".Едната продава зелени салати, пресен лук, чесън, репички....и не идва всеки ден.А като имат продукция за продаване.
На другата има повече неща, ама само като ги видиш колко са непривлекателни на вид, става ясно, че нямат общо със серийното производство на зарзават.И вкуса им е друг, не като на тези от супера.
Сега, хората нямат претенции за биопродукция, така че не питам как и с какво са торени.Накисвам повече, мия повече....поне знам , че са от градината.А не от фабриката.

# 1 821
Ана каренина , за това след  гладуването е захранването , което е по трудно то глада. Чакай от месо да отслабнеш , има да чакаш . Нещо не ми се връзва човек ,който има фобии от зеленчуци да е слаб и здрав .

За месоядците, въпрос: Можете ли да убиете животно с голи ръце, да го разкъсате със зъби и да го ядете сурово , ако можете да ви е сладко.

Панацея за всички болести не е измислена и глада не влиза там , но явно помага. Повечето болести,  от които страдаме са болести на съвременното общество. Малко движение , мръсен въздух , алкохол и цигари /                / храна и прочее. Глада е начин ,с който организма се разтоварва, защо да не помага. Най-малкото в природата  храната не в  изобилие .

Сетих се за една приказка "щастието е процес ,който идва от вътре на вън , а не от вън на вътре"  . Така е и с убежденията, сам човек не  опита ли нещо  , кой каквото и да му говори , няма да успее да му промени възгледа .

Аз съм гладувала до седмица и знам , че за няколко дена телесната миризма се изчиства , после дори потта мирише на вода , на чисто с месеци да не казвам с години .

Аз като цяло не останах с впечатление , че месоядците от форума търсят здравословното хранене , че сега меда не бил мед, зеленчуците били отровни ......Който търси  намира!  Продават и месо такова , не , че ви интересува реално ,но да ви осведомя.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 10:35 от adelinda

# 1 822
  • София
досега не ми се е налагало да убия животно с голи ръце, но ако не наложи, вероятно ще го направя. Чак за разкъсването и яденето сурово е прекалено, защото стигне ли се до такава ситуация, явно работата ще е буквално на живот и смърт, а тогава всички принципи остават на заден план. Кой ще се остави да умре от глад само и само да продължи да живее според принципите си, пък дори да се обрече на гладна смърт?! Сигурно трябва тази идея за голите ръце и зъби да се разиграва някъде в джунглата или вдън гори тилилейски, но пък тогава пак има рискове - или се натравяш от неподходяща растителна храна и гъби, или от бяс или нещо друго, ако дивечът е заразен.

Да, търся здравословното хранене, но съм наясно, че рядко можем да консумираме здравословна храна, защото по-голямата част от нея е образно казано "менте".

# 1 823
Цитат
Аз като цяло не останах с впечатление , че месоядците от форума търсят здравословното хранене ............
Аз също.    Laughing
Яденето на месо е ...навик.Всички ядат, докторите казват "Яж!", никой не се замисля.Просто яде.

За да промениш каквото и да било в живота си, трябва мотив.Причина.Избор.Съзнателен и осмислен.
А това изисква труд-да мислиш, да четеш, да търсиш, да се информираш, да променяш....хич не е лесно.
На думи може и да изглежда лесно, но всъщност изисква време и усилия.И постоянство, и търпение, и упоритост...
Защо е трудно, защо не става?

Цитат
Защото живеем в това общество, където всички ценности са обърнати нагоре с краката, където ненормалното се приема за нормално, където е съвсем в реда на нещата да ядеш хамбургери, но не и плодове и салати, където е съвсем в реда на нещата да киснеш пред телевизора с пуканки, но не и да тичаш в парка или да ходиш по планините всеки уикенд. Където трябва да слушаш доктора, но не и да слушаш себе си. Защото ти се втълпява, че ти си невеж и трябва да се подчиняваш.

# 1 824
  • София
и като сега си информирана, че дори медът е менте, а милите старици по селата хич не пестят торовете, какво ще ядеш? Ще си внасяш хималайска сол и някакви азиатски треволяци, или ще се забиеш на село да си кОпаш сама? Обаче и семената трябва да са ти специални. Защото иначе трябва да минеш на скъпите био, и то пак е трудна работа със сертификатите.

# 1 825
И видът, и вкусът на ягодите конкретно, зависел от сорта им, а не от това, дали са отгледани на открито или в парник.

Не е така.В момента  на пазара има ядоги,които са расли насила в парници.Отпред вървят едни с пръскачките да  праскат химии,отзад други  берат,каквото е "узряло".На вид са едри,червени,понамирисват на ягода,но отвътре нямат нищо общо с ягодата,защото в момента не им е сезона.
Истинските плодове са тези,които са събрали слънчева светлина-само тя спомага за наливане на плода със захари.

Меда може да се тества дали е истински.Освен това не е добре да се купува от първия,който изкават производителите,защото в него се откриват следи от АБ,при следващото вадене вероятността намалява.

# 1 826
Така е, Анди, трудно е.....     Simple Smile
Но, както писах, всеки сам избира-трудното или лесното.

Навън времето е прекрасно, слънцето вече грее "топло", аз отивам на ежедневната си 1-часова разходка, да събирам вит.Д.     Laughing и на пазар за плодове и зеленчуци. Grinning
Хубава събота!    Hug

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 11:26 от Анонимен

# 1 827
Чакай от месо да отслабнеш , има да чакаш . Нещо не ми се връзва човек ,който има фобии от зеленчуци да е слаб и здрав .

Ти, така кажи, че искаш да отслабваш  Wink

# 1 828
Продават и месо такова , не , че ви интересува реално ,но да ви осведомя.

А ти пък защо си мислиш, че ние своевременно не сме осведомени за това, което ни интересува.............. Tired ooooh!  Някои съвсем се самозабравиха............ Whistling

# 1 829
  • Tам през Атлантическия океан
Гладувайте , гладувайте  Sunglasses от необмислени и екстремни гладувания се губи мускулна маса  Whistling и ще виснете като прани гащи  Wink

Във всичко тярява да има баланс не крайности  Wink С напредване на годините ще се питаме разни екстри от къде сме си ги докарали  Whistling
За мен е вредно както пряждането/чревоугодничестввото така и вманиачаването в 'здравословното' харнене и пълния отказ от някои храни  Sunglasses Да ограничим/намалим си е ОК за мен,  но не и тоталния отказ Wink

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 18:34 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт