Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 713
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 300
Запомнила съм разговора с една селянка. Ставаше дума за лов на глигани, аз като една модерна милозлива гражданка - ау, как може, защо убиват нещастните животни. Тя само ме погледна и каза - Знаеш ли какви поразии правят. Ами не знам е не съм се замисляла.

# 301
Тя само ме погледна и каза - Знаеш ли какви поразии правят.

Joy

# 302
...

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 11:41 от Кинче Кривошапкова

# 303
Глиганите се използват, за да учат кучетата да ловуват. Има ловни стопанства, пускат глигана да бяга, в оградено място, и кучетата след него, като го хванат и нахапят, глигана се прибира в затвора си до следващия ден, и когато вече не му останат сили, се отстрелва и се изяжда. Има и хора, които ядат делфини...Има и хора, които се борят с това. Peace

# 304
  • в рока
Много пъти съм се чудила колко сме различни.
За нас е неприемливо да ядем кучета.
За други-крави.За трети -свинско.Въпрос на религия,светоусещане .

Животните,които чувстваме близки-куче,котка,делфин,маймуна-някак си не ги възприемаме като храна.

От друга страна има го момента на гнус-скакалце,хлебарки.

# 305
Има и хора, които ядат делфини...Има и хора, които се борят с това. Peace

А срещу яденето на риба тон някой бори ли се?

# 306
Глиганите се използват, за да учат кучетата да ловуват. Има ловни стопанства, пускат глигана да бяга, в оградено място, и кучетата след него, като го хванат и нахапят, глигана се прибира в затвора си до следващия ден, и когато вече не му останат сили, се отстрелва и се изяжда. Има и хора, които ядат делфини...Има и хора, които се борят с това. Peace

Да, Пънки, освен това има и природа. Малко е останала, да.

# 307
Яденето на бозайници ми е противно, като канибализъм. Единствения начин да се прави е да не мислиш за животното докато дъвчеш шунката, което пък си е един вид лицемерие

# 308
Знаеш ли, че и марулята я боли?

# 309
И лъвчето много страда като яде гнуто, бозайник е все пак  Confused

# 310
Запомнила съм разговора с една селянка. Ставаше дума за лов на глигани, аз като една модерна милозлива гражданка - ау, как може, защо убиват нещастните животни. Тя само ме погледна и каза - Знаеш ли какви поразии правят. Ами не знам е не съм се замисляла.

Не ми се иска да си спомням колко пъти ни събориха оградата, докато имахме временна, но добре направена.Освен това ни изядоха почти всички опадали орехи, на, без веганска храна останахме.... hahaha

В интерес на истината, за селски къщи и дворове много е неприятно.

Яденето на бозайници ми е противно, като канибализъм.

И на мен ми е по-неприемливо, отколкото риба и птици
Не ми е и особено вкусно.

Ясно е, че освен вкусовите си предпочитания към храната имаме и такива, продиктувани от други подбуди.
Но ако се придържаме към темата, въпросът е дали един или друг начин на хранене, следва да се третира като "по възвишен" и не е ли това меко казано странно...

Що се отнася до вегетарианската храна и до веганската, откровено казано и там ми е противно като се стига до разни изгъзици, като да накълцаш динята във форма на айфеловата кула и подобни/ забравих точно кулинарния термин/Някаква гавра с природата е.

После- някои се потрисат от късане на цветя- мъртви били, убивали сме ги...Но същевременно не биха отказали да пият чай от не по особено различен начин набавени растения, само че наречени билки.

На плоскост хранене, може да се говори само какво и колко се доставя на човешкия организъм, но да се говори за морал и извисеност на индивида с оглед кулинарните му предпочитания е нелепо.

# 311
винаги ми е било чудно колко много хора се имат за крави, кози, овце и т.н.
по колко време преживяте на ден и от кой в кой стомах така и не мога да разбера  newsm78
да не споменавами метана, който би трябвало да отделяте
пък после кравите били виновни за озоновата дупка
 Joy

Краси, да припомням ли, че Джобс умря млад от рак на панкреаса и именно ябълкояденето не го спаси, а го докара до там, както и че от това без малко да се гътне и онзи, дето се опита да се въплати в ролята му?

а дали тревопасните хора са наясно, че кравата напр си е хищник
тя не яде тревата, а я сдъвка добре, за да нахрани с целулозата в нея бактериите в търбусите си и после се храни именно с тези бактерии

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 12:22 от Анонимен

# 312
"Животните са мои приятели.А аз не ям приятелите си!"

Цитат
После- някои се потрисат от късане на цветя- мъртви били, убивали сме ги...Но същевременно не биха отказали да пият чай от не по особено различен начин набавени растения, само че наречени билки.
Само дето билката не я изкореняваш, тя после пак прокарва.
На животното като му откъснеш главата, едва ли пак ще припка около теб.   Laughing

W'A'S'P' , с твоите странни,меко казано, приумици, не ми се спори.Сори.   Grinning
Веднага мога да ти "хвърля" ей сега 1-2-3 примера с месоядни, умрели от рак/инфаркт на 40 години.Но мисля, дотолкова владееш Нет-а, сама ще си ги намериш.
Само дето не разбирам това какво доказва.....явно за теб е важно.

# 313
красимира, пак казвам - ако някой се храни с твоите торти, вероятностите да се нуждае от терапия/продукт на фармацевтиката все пак Mr. Green/ следствие на проблем с наднорменото тегло са много големи.  

чудя се за какво е спорът - сякаш на едната половина някой зорлем им тъпче в устата бьоф строганов , а другите са обречени до края на дните си на зеле и моркови да предъвкват Crazy

# 314
красимира, пак казвам - ако някой се храни с твоите торти, вероятностите да се нуждае от терапия/продукт на фармацевтиката все пак Mr. Green/ следствие на проблем с наднорменото тегло са много големи.  
А аз пак да питам, това какво общо има с това как се храня аз?   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт