Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 317
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 585
Най-елементарният - не признавате, че някой може да има различни вкусове от вашия.

# 586
О, аз обичам суши, но да го ям, не да го приказвам... Grinning

# 587
Най-елементарният - не признавате, че някой може да има различни вкусове от вашия.
Именно.Всеки има различен вкус и предпочитания,а всеки от нас има едни и сьщи нужди.
Вьпросьт стоеше най вече кой набавя нуждите и кой се сьобразява с вкусовете си.

# 588
Темата стигна до мястото,кьдето се вижда ясно,че храната се предпочита заради вкусовите рецептори,а не според необходимостта.
Човек става роб на угаждане на едни рецептори и затова му е трудно да прецени коя храна е пьлноценна,здравеносеща и необходима.

А за какво ни ги е дала природата според теб?Ако трябваше само да се предпазваме от отровните растения,сигурно нямаше да имаме толкова рецептори и даже нямаше сега да пишем от компа,а щяхме да зобаме тревичка със зъби.
Шоколада,който ядеш пълноценна храна ли е или си угаждаш,а може би компенсираш липсата ти на вкусове в твоето меню?

# 589
Така де. Дали говорим за суши, или за агнешки главички- не може някой да не ги обича.

# 590
Така де. Дали говорим за суши, или за агнешки главички- не може някой да не ги обича.

Извинявай, но не аз казах, че сушито е снобария и гнусотия, а фалафелът е вкусен. Аз употребявам израза - на мен ми харесва, на мен не ми харесва.

# 591
Явно няма да се разберем. Нищо, не е голяма работа  Simple Smile

# 592
Темата стигна до мястото,кьдето се вижда ясно,че храната се предпочита заради вкусовите рецептори,а не според необходимостта.
Човек става роб на угаждане на едни рецептори и затова му е трудно да прецени коя храна е пьлноценна,здравеносеща и необходима.

А за какво ни ги е дала природата според теб?Ако трябваше само да се предпазваме от отровните растения,сигурно нямаше да имаме толкова рецептори и даже нямаше сега да пишем от компа,а щяхме да зобаме тревичка със зъби.
Шоколада,който ядеш пълноценна храна ли е или си угаждаш,а може би компенсираш липсата ти на вкусове в твоето меню?
Не се занимавай с мен. Peace

# 593
  • София - Рим и обратно
И за мен сушито е чиста проба снобария  Crossing Arms
Е за кое точно да се разберем?
Науката за хранене е наистина наука и в нея няма раздел "Снобски храни".

# 594
Какво общо имат вкусовите предпочитания с полезността на месото или на вегетарианската храна?
Те и децата имат вкусови предпочитания най-вече към шоколади, пасти, вафли и чипсове, но едва ли им позволявате да си угаждат винаги на вкусовите предпочитания.   Laughing

# 595
И за мен сушито е чиста проба снобария  Crossing Arms
Е за кое точно да се разберем?
Науката за хранене е наистина наука и в нея няма раздел "Снобски храни".

Наука за храненето? Това пък животно откъде изскочи и кога съм говорила аз за него?
Цитирай ми поне целия пост, като си тръгнала- мисля, че в него ясно посочих защо за мен модата на сушито е чиста проба снобария и там нямаше посочени ни науки, ни подобни. Чиста проба субективна оценка, зад която заставам и сега- след три страници разсъждения по темата Laughing

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 14:58 от Елиас

# 596
Бананите не са ли снобария, те също не ни се полагат, защото в нашия ареал няма? Не знам откъде ги извадихте тези данни, че на един, обичащ суши, се падат 15, дето не обичат, но на партитата първо се омита сушито и хапките с пушена сьомга.

# 597
Какво общо имат вкусовите предпочитания с полезността на месото или на вегетарианската храна?
Те и децата имат вкусови предпочитания най-вече към шоколади, пасти, вафли и чипсове, но едва ли им позволявате да си угаждат винаги на вкусовите предпочитания.   Laughing

Абсолютно същото е - ти си си навила на пръста от 2 месеца, че месото е ужасно вредно.

# 598
  • София - Рим и обратно

Цитирай ми поне целия пост, като си тръгнала- мисля, че в него ясно посочих защо за мен модата на сушито е чиста проба снобария и там нямаше посочени ни науки, ни подобни. Чиста проба субективна оценка, зад която заставам и сега- след три страници разсъждения по темата Laughing

А защо не приемеш въпросната "мода" (явно за теб е мода), просто като факт, че се харесва и да - от все повече хора.
А че със суши не можеш да си надумкаш шкембака и да се издуеш доволно, както след таратор и мусака, е друг въпрос, и все си мисля, че е за предпочитане дори тази му особеност.

Науката не е животно, но вероятно и това ти се струва снобско като идея.

# 599
И става за вегетарианци, по темата е.

Общи условия

Активация на акаунт