Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 805
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 735
................. червеното вино не върви с вегански крекери или сирене от кашу, има си класики, които не бива да се бутат.
Ааа, хич не е вярно това, да ти кажа....    Laughing
И червеното върви, и бялото, и ракийката, и уискито.   Grinning

При дегустацията на вина са измислили класическият начин да се усети максимално виното и той не е крекери.
E, аз не съм дегустатор/сомелиер....   Laughing
Пия за удоволствие.Т.е., с каквото ми е вкусно.

Пий си.То човек като не усеща едно нещо максимално добре продължава да иска и още. Simple Smile

Нищо му няма на прясното,ако е от щастлива крава,даже е източник на омега к-ни.И да са му спестени някои съвременни обработки,да не се консумира по хамерикански-студено и  огромни количества,с друга храна...
Мер и сие от земя на заем са доста далеч от тези неща-теорията за дебели хамериканци и акнето и съм слушала на живо...

# 736

http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=%D1%87%D0%B5%D1 … start=0&pos=2

http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=%D1%87%D0%B5%D1 … start=0&pos=8

Чиърс!

ОМ, тук си говорим за "теории".  Laughing Обсъждаме си ги. Добруваме в общуването.
"Омега к-ни" и т.н. далеч не са само в прясното мляко.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 16:06 от Judy

# 737
Аз пия осмарски пелин,а и още едно,ама няма да кажа,щото и и други могат да поискат. Simple Smile

Да,съгласна съм,че са само теории. Wink

Не съм казала,че са само в млякото,а и зависи с какво е хранена кравата.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 16:08 от ОМ

# 738
  • София - Рим и обратно
Аз в напреднала възраст бих заложила на кисело мляко като основна храна. Прабаба ми живя до мноооого години с почти единствено кис. мляко и хляб в менюто си. На запад пък се носят легенди за дълголетието на балканците и връзката му с киселото мляко.
Скрит текст:
В този ред на мисли, дайте идея с какво да заменя прясното мляко на 4 год. си дъщеря, която има зверски болки в стомаха и според педиатърката е от млякото. Но тя пък си го иска. Сори за спам-а.

# 739
В напреднала възраст прясното е по-добър вариант. Моята прабаба пък си го пиеше всеки ден до края на 86-си години.

Скрит текст:
Не знам с какво да го замениш,но може да потърсиш инфо как е най-добре да се консумира,така щото да няма болки в стомаха.

# 740
  • Варна
Био овесено или соево мляко?

# 741
  • Варна
Ох, червеното вино ми върви с всичко.
Със салата от суров спанак, както и бели риби не ти го препоръчвам. Peace
С бяла риба...ок, ама защо не със спанак ?

Защото спанакът, особено когато е суров, има силно изразен метален вкус. То и бяло вино трудно се съчетава с него /някои совиньон блани Нов Свят/, а червеното направо деградира в тази комбинация.
Бяла риба+червено вино - отново метален вкус, който не е облагородява нито храната, нито виното.

Когато спанакът е сготвен, вече е по-лесна /донякъде/ комбинацията му с вино.

При дегустацията на вина са измислили класическият начин да се усети максимално виното и той не е крекери.
При повечето дегустации вместо хляб се предлагат крекери или брускетини.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 19:17 от Приятно ми е - Богиня!

# 742
Соевото мляко не е препоръчително за малки деца, заради естрогена, който може да доведе до хормонални проблеми.
Кафе с мед, за 4 г. дете бих ти препоръчала да пробвате първо с козе мляко. Близко е до вкус с кравето, а и най-малкото на козите все още не им се дават хормони. Също така, много често децата, които имат проблеми с пастьоризираното мляко от магазина, нямат такива с непастьоризираното.
Модерните напоследък млека от бадеми, кокос, ориз, соя, кашу и т.н. имат доста ненужни съставки, понякога и много захар.

# 743
A педиатърката как достигна до това прозрение? Изследвания ли пусна някакви или просто си предполага? Всяко мляко, заместител на прясното, със сигурност ще е по-гадно от него. Все пак детето не бива да се лишава от нещо любимо заради съмненията на педиатърката. Едно време беше обратното - ние мразехме мляко, те ни караха, щото е полезно за костите. Логиката, по която винаги се водя е, че ако искам да заместя нещо, то не трябва да се отказвам от нещото. Така че ако не искам децата ми да пият мляко, просто няма да пият, но соево или кашуено, или бадемово, няма да им дам.

# 744
Не става ли кисело млечице с малко плодов сок? newsm78 А пък АМ козе дават на деца над годинка, значи и то става.

# 745
  • София
Не забравяйте, че това им е първа мантра при какъвто и да е проблем на педиатрите - спрете млякото!

# 746
Не забравяйте, че това им е първа мантра при какъвто и да е проблем на педиатрите - спрете млякото!

Защото огромна част от храносмилателните проблеми при децата, се дължат именно на пастьоризираното мляко. При пастьоризацията се унищожава лактазата, която пък е необходима за усвояване на лактозата. Отделно, имаше нещо с млечните протеини, които започват да действат като алергени на някои хора, именно в резултат на пастьоризацията. Затова и проблемите изчезват като се мине на домашно мляко.
Не знам, дали у нас се продава вече безлактозно краве мляко, но и то е алтернатива.

# 747
сьщо така в оризовите продукти напоследък откриват или поне сега го съобщават, завишено сьдьржание на арсеник и се препоръчва по ограничена консумация.

# 748
Добре де, ако толкова не можете да намерите читаво мляко, на Хармоника киселото е о.к.

Не знам дали четеш темата, но назад писах, че ми е непосилно да купувам био продукти. Децата ми изяждат по 12-15 кофички кисело мляко на седмица. Прясно - по 3 литра на седмица. Продуктите на Хармоника на мен са ми скъпи.

Добрев също много стават според мен, и млякото, и сиренето, и маслото. Развалят се. Цените са много прилични. Имат много симпатични млекарници на няколко места в София, в големите супермаркети не съм ги виждала. Сещам за една на Асен, една в пряка на Фритьоф Нансен и една в Павлово.

# 749
Пак залитаме в крайности - преди сте купували тонове боклуци, като сте минали на био, си правите сметката.
Това кой го е казал?

Предполагам, че Трещерица е имала предвид моя пост, не твоя, въпреки че и аз не съм казвала това, но не ми се обяснява.

Общи условия

Активация на акаунт