Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 854
  • 2 544
  •   2
Отговори
# 720
Е, аз съм пробвала различни млека, не си купувам Верея в жълта кофичка, просто го дадох за пример по стандарт. Но истината е, че млякото си го купувам от магазина.
Колко да им намаля храната на децата? По 1/2 кофичка на ден? И по 1/2 филия хляб. И месо да не им давам, защото и то е от магазина? Ужас.

# 721
Млечните са абсолютно вредни след 3 годишна възраст.  Намерих си такава теория и много ми хареса, защото и аз и децата ми мразим мляко.

# 722
Попадах на тази теория и как няма, като се носи като спам, но я считам за спорна, най-меко казано.
Намирам, че млечните са полезни за тези деца, които ги обичат, а малкото ми дете (на 3) просто обожава всички млечни и даже вместо вода пие айрян. Отделно от децата, червеното вино не върви с вегански крекери или сирене от кашу, има си класики, които не бива да се бутат.

# 723
Млечните са абсолютно вредни след 3 годишна възраст.  Намерих си такава теория и много ми хареса, защото и аз и децата ми мразим мляко.

Това важи за прясното мляко. Киселото мляко е частично разградено от бактериите в него и е полезно. Това е разликата, казаиновата молекула в киселото мляко е частично смляна вече. Бактериите са полезни за чревната флора както знаем:)
Молекулата на казеина се 'разкъсва' и при варенето на прясното мляко, но не знам каква е полезността му и дали има изобщо такава.

Сирена най-различни не е добра идея да се ядат, мъжът ми по едно време ядеше по не искам да казвам колко еметал на ден, че ме е срам Confused. Набиваше и пармиджано на парчета и не можеше да се познае в огледалото. Солени, тежки, мазни, минали дълги обработки, що сметана сме изяли...
Сега сме замразили сирената до извара и лайт моцарела и е перфектно. Прясно мляко 2-3х седмично с капучиното ( макс), кисело мляко 1 кофичка био:))/седмица - предимно за мен. Пия и лактозни бактерии за стомаха, но аз имам и по-специални нужди в момента, така че е ОК
Но като цяло отккато намалихме драстично сирената и млечните продукти се чувстваме много добре

# 724
  • Варна
Червеното вино прекрасно си върви с гъби, с шоколадови десерти, а някои като пино ноар и с риба  Peace

# 725
  • София - Рим и обратно
Ох, червеното вино ми върви с всичко.

# 726
  • Варна
Със салата от суров спанак, както и бели риби не ти го препоръчвам. Peace

# 727
Млечните са абсолютно вредни след 3 годишна възраст.  Намерих си такава теория и много ми хареса, защото и аз и децата ми мразим мляко.

Посланието на тази теория е-оставете млечните и си купете добавки.

Сега ако кликнеш на индийските сайтове и не само,веднага ще прочетеш,че тази теория не е вярна и проблемите идват не от самите продукти,а от неправилното консумиране.

# 728
................. червеното вино не върви с вегански крекери или сирене от кашу, има си класики, които не бива да се бутат.
Ааа, хич не е вярно това, да ти кажа....    Laughing
И червеното върви, и бялото, и ракийката, и уискито.   Grinning

# 729
  • София - Рим и обратно
Със салата от суров спанак, както и бели риби не ти го препоръчвам. Peace
С бяла риба...ок, ама защо не със спанак ?
Мъжът ми припада като ме види да пийвам айрян и червено винце след това Crazy. Ама аз се успокоявам, че след като със сирене върви...

# 730
................. червеното вино не върви с вегански крекери или сирене от кашу, има си класики, които не бива да се бутат.

При дегустацията на вина са измислили класическият начин да се усети максимално виното и той не е крекери.

# 731

Сигурно, при положение, че си алкохолик. Лично аз си позволявам изключително рядко алкохол, така че си държа на класиката със сирена. Иначе съм съгласна с 10'c за ежеднената употреба на мазни и солени сирена, но като е за глезотия, смятам, че е съвсем допустимо.

# 732

Това важи за прясното мляко.

Точно така, теорията касае прясното мляко- заради казеина, който не се обработва от организма на възрастния човек или това става рядко. Не и за останалите "млечни", но те следва да намаляват като количество и процент от общата храна с нарастване на възрастта.
И не е за след 3 години на детето, а повече. Препоръчва се замяната на прясното мляко с кисело и сирене.
Освен ако не говориш за някакво много нова теория, която не съм чувала.

http://bodyconstructor.com/new.php?id=182

http://--reklamen-spam--/n5-15187-%D0%9F%D1%80%D1%8F%D1%81%D0%BD … D1%80%D0%B2%D0%B0

http://www.belchohristov.com/8793.html

Тук намирам за упомената 3 годишна възраст: "Майката природа така е програмирала човека, че до 3 годишна възраст може да суче от майчината гръд. До тази възраст организма ни произвежда ензима лактаза, който разгражда млечната захар лактоза. След това организма ни спира да го произвежда. Ще кажете какво от това. Ето какво – неразградената лактоза както и киселинната среда създадена от млякото в червата ни стимулират развитието на бактерии в червата, отделят се изключително много токсини, които се разпространяват във всички системи и се стимулира развитието на ракови клетки."
http://www.zemianazaem.com/archives/65

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 15:44 от Judy

# 733
Едно теленце трябва да стане 200кг крава.Кравето мляко е за него.

# 734

При дегустацията на вина са измислили класическият начин да се усети максимално виното и той не е крекери.
E, аз не съм дегустатор/сомелиер....   Laughing
Пия за удоволствие.Т.е., с каквото ми е вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт