Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 062
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 705
  • гр. София
На млякото в жълта кофичка на Верея, което е по стандарт, трябва да пише айрян
Де да беще айрян! Прекалено е желатинесто за да е.  Sick В тоя случай БДС значи "без държавен стандарт" май...

# 706
Добре де, ако толкова не можете да намерите читаво мляко, на Хармоника киселото е о.к.
Скоро забравих 1/2 кофичка в хладилника, за 5-6 дни... ами....вкисна се, мухляса, скапа се....    Laughing
Оставяла съм Данон на стайна температура нарочно, и след месец нищо му нямаше.

# 707
ОМ, далеч не само ГМО ни касае в случая.
Но и обяснения вече бяха пуснати, да не ги повтаряме, че става хептен тегаво.

На мен не ми е тегававо-можеш да повториш.ГМО-то си върви със съответната химия,друго какво?
Всичко се е омешало-има пчелички,птички и вятър освен ръката на човека.

# 708
  • Варна
Домлян е по БДС. Вкисва Peace

# 709
Соев лецитин е онова, което се препоръчва на кърмачките против запушване на каналите, нали?

Да, като хранителна добавка. Обикновено се добива от соя, но може и от слънчоглед. Соевият е в пъти по-евтин.
Ако четете етикетите, ще видите, че е навсякъде, заедно с нишестето.

# 710
ОМ, далеч не само ГМО ни касае в случая.
Но и обяснения вече бяха пуснати, да не ги повтаряме, че става хептен тегаво.

На мен не ми е тегававо-можеш да повториш.ГМО-то си върви със съответната химия,друго какво?
Всичко се е омешало-има пчелички,птички и вятър освен ръката на човека.

За останалите е тегаво, т.к. вече се написа.
Нито само в САЩ "храна" се добива по този начин, нито добитата там си остава само там. /Тавталогията е нарочна./
Извинявам се останалите участници, знам, че се писа, постарах се да съм кратка.

# 711
Вместо да отговаряш от името на останалите и да ми избягваш въпроса,вземи ги питай дали им е ясно.
Щото на мен освен общите приказки не ми е ясно нищо.

# 712
Аз все се чудя - не би ли трябвало да е по-евтина био храната? Все пак в нея се предполага, че са вложени по-малко средства - не е торена с хим. торове, не е пръскана с нищо, животните не са хранени с хормони и антибиотици....сама си се е отгледала, така да се каже?

Така че био- според мен няма как да е по-евтино. Аз имам био-градинка, разбирай мързи ме да торя, копая каквото посадя чакам да порасне Grinning  и резултатите са мижави.

Аз никак не отбирам от земеделие, но миналата пролет засяхме домати, краставици и други зеленчуци в градинката ни (място 3 на 4). Идеята беше да имаме за салата. Толкова много продукция излезе - правихме зимнина, подарявахме... Нито сме пръскали с химикали, нито сме прекопавали, само поливахме редовно. Предполагам зависи каква е почвата и дали има вредители.

# 713
Вместо да отговаряш от името на останалите и да ми избягваш въпроса,вземи ги питай дали им е ясно.
Щото на мен освен общите приказки не ми е ясно нищо.

Е какво си попитала конкретно, та да не ти е отговорено?
Пита само какво те касаело теб, аз писах какво. Нещо друго?
Аз не мога да седна да преразказвам филм от няколко часа, не се и каня. Писах- който се вълнува ще го потърси, както сторих аз и ще го намери. Не е сложно.
Никога не отговарям от друго име, освен от собственото си. Това къде го видя пък сега?
Когато друг ме пита нещо, ще отговоря, ако мога. 

# 714
Никога не отговарям от друго име, освен от собственото си. Това къде го видя пък сега?
Когато друг ме пита нещо, ще отговоря, ако мога.  

За останалите е тегаво, т.к. вече се написа.

Впредвид професията ти няма смисъл да продължаваме темата,но пък и не е добре да се разпростираш в чужди области на базата на гледано филмче.

Е какво си попитала конкретно, та да не ти е отговорено?

ГМО-то си върви със съответната химия,друго какво?

# 715
Добре де, ако толкова не можете да намерите читаво мляко, на Хармоника киселото е о.к.

Не знам дали четеш темата, но назад писах, че ми е непосилно да купувам био продукти. Децата ми изяждат по 12-15 кофички кисело мляко на седмица. Прясно - по 3 литра на седмица. Продуктите на Хармоника на мен са ми скъпи.

# 716

Не знам дали четеш темата, но назад писах, че ми е непосилно да купувам био продукти. Децата ми изяждат по 12-15 кофички кисело мляко на седмица. Прясно - по 3 литра на седмица. Продуктите на Хармоника на мен са ми скъпи.
Ами, Богинята даде друг вариант-Домлян.
Не съм го ползвала, нямам наблюдение нито като цена, нито като качество.

Ако ставаше въпрос за моите деца, аз честно казано, бих предпочела да им намаля количеството, но да им давам качествено мляко, вместо да ги тъпча с модифицирано нишесте.
Съвсем отделен е пък въпроса колко е полезно огромното количество млечни.

# 717
ОМ, дори аз съм "останалите", т.к. не съм ти.
Кой обича да чете едно и също в една тема по няколко пъти?
Не разбрах- какво си попитала, на което не съм ти отговорила.
Какво друго, освен ГМО? Та нали писах два пъти.

Цитат на:  link=topic=708654.msg24689871#msg24689871 date=1363867194
Цитат на:  link=topic=708654.msg24689785#msg24689785 date=1363866863

Нито само в САЩ "храна" се добива по този начин, нито добитата там си остава само там.  

А какъв е "начинът" и каква "храната", за трети път пиша /отново се извинявам на останалите/- филмът е достатъчно подробен.
Изрично споменах- да го гледа този, който се интересува.
Ти каза, че САЩ не те интересувал. Ми хубаво.
Какво питаш всъщност тогава?

# 718
  • София - Рим и обратно
Краси, доста хора не могат да отделят по 2 лева за кофичка кис. мляко. Хайде да не се изхвърляме.
А Домлян наистина вкисва, ама и доста преди срока, изписан на кофичката Confused. Кашкавалът им обаче ми харесва.
Чакам препоръки за селски производители на сирене, пилешко и яйца. Около София. Нахална съм Embarassed.

# 719
Соев лецитин е онова, което се препоръчва на кърмачките против запушване на каналите, нали?

Да, като хранителна добавка. Обикновено се добива от соя, но може и от слънчоглед. Соевият е в пъти по-евтин.
Ако четете етикетите, ще видите, че е навсякъде, заедно с нишестето.
Преди време ми помогна едно правило: Не купувам продукти,които имат етикет.

Общи условия

Активация на акаунт