Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 899
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 690
Цитат на:  link=topic=708654.msg24688762#msg24688762 date=1363861393
О, аз и домашните производители ги наблюдавах миналото лято как тичаха до селскостопанската аптека да пръснат с нещо доматите, че се "маносали"... Rolling Eyes

Judy ,не е важно аз какво си мисля,а какво си мислиш ти.Ако ще ми говориш за Монсанто,ГМО и т.н. знам за това от пряк опит.

И си мислиш, че това е само в САЩ и не касае останалия свят?
Писах вече- блажена си. Желая ти да останеш все тъй ... спокойна. Вярата е велика сила за всеки.

Нашите хора не си окачат на шиите на пилетата надпис "био", нито по млякото- "Стара планина".  Laughing Цените са повече от човешки. Клиенти си имат доволно- нито им правя реклама, нито давам координати. Писах, за да отговоря на конкретно питане. Който иска- може да пише легенди.
За останалия свят- всеки знае де е Кауфланда. Щом го кефи- няма лошо. Не съм аз тази, дето ще седне да го разубеждава. Мен не ме, затова търся други варианти.

Зимна роза, при нашите хора със зеленчуците, напр., няма отделени лехи- влизам и бера откъдето и каквото искам, щом ми харесва. Те си живеят там, от там се хранят и това продават.
Иначе- народ всякакъв. Вкл. и такъв, дето не е видял, но акъл дава и легенди разправя. Аз за себе си лично какви съм чувала...
Ако моята баба ми разреди млякото, като си го взема от нея и останалото- продаде на изкупвач как смятате- ще ли в магазина това, същото мляко, да е по- качествено от моето, което аз съм закупила лично от нея? Много са блажените.

Наш познат работник напусна и отиде да работи в една близка мандра. Каза, че лично той оттам продукти не си взима за вкъщи. Не ни препоръча и на нас... Знам и собствениците, та наименования няма да пиша- всички ги четете в магазина, обаче и си ги купувате. Желая ви само да сте здрави, наистина ви го желая. От все сърце.   

Колкото до производството на соя и царевица в САЩ - засяга всички ни, защото те се влагат във фуражи и фуражни добавки, с които се хранят дори и животните, които някои хора сами си отглеждат.

Peace
Това и моите деца го схванаха даже, като изгледаха филма.
Но нейсе- свят широк, вярващи- дал Господ.

Та за тотално безвредие мисля тук по темата никой не е писал. Но за ограничаване на щетите доколкото това е възможно- да. Всеки има право да вземе мерки. Аз споделям също, особено когато ме запитат. Полезно ми е и когато друг сподели.
Джафкания общи, иначе, в тоз Клюкарник и отричания на де що има под слънцето, без представяне на алтернативи- колкото иска човек може да намери. Като напоен с амониева селитра е от тях той.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 12:47 от Judy

# 691
  • гр. София
Производството ни не е чак толкова голямо, а и у нас не се ползват само фуражи, произведени с нашенски суровини. В ЕС се ползват много фуражи от внос и с тях се хранят животните, чието месо или мляко се продава и у нас. Особено млякото. Нашето производство е крайно недостатъчно, за жалост, и десетките български топени сирена, сметани и пр. млечни продукти не са от българско мляко.  Confused

Знам за Института по царевицата, работя в областта на земеделието и храните  Simple Smile

Месокостното брашно е забранено за влагане във фуражите в ЕС.

Judy, не съм казала, че винаги и от производител е рисковано. Само споменах, че понякога, за жалост, няма и там гаранция  Confused

# 692
Какво се използва и при производството на CC-продукция е доста широко понятие,също като дюнерите и сушито или начин на пазаруване и хранене.

И си мислиш, че това е само в САЩ и не касае останалия свят?
Писах вече- блажена си. Желая ти да останеш все тъй ... спокойна. Вярата е велика сила за всеки.

АМИН! Simple Smile

Знам за Института по царевицата, работя в областта на земеделието и храните  Simple Smile

Hug

# 693
Тъй де, ОМ- нали туй хортувам и аз- всеки си преценява какво и откъде си набавя. Аз писах на Кафе с мед, напр., жената пита нещо конкретно.
Магазини- бол иначе, това е ясно. Всеки може да изповядва каквато религия си ще. Вкл. и вяра в бг контрола по храните. 

Зимна роза, та кой говори за гаранции тук? Говорим за поемане на лична отговорност и избор, за информиране. Къде е по- голям рискът да не знаеш какво си слагаш в корема- когато береш от градината, пък Ако и да не си произвел ти, или като купиш от рафта, особено от нашенски магазин? Аз имам за себе си отговор. Предполагам и всеки друг.

# 694
  • гр. София
Аз не споря нито с теб, нито с другиго за купуването от производител. Единственото, което направих, е да разкажа една истинска история, с която обаче по никакъв начин не съм заклеймила купуването от производител. Само разказах.

# 695
Аз репликирах основно това, че и ставащото в САЩ ни касае, но и ти писа същото. ОМ не я касаеше.  Simple Smile Предполагам, че ще преосмисли тази идея, но каквото си реши.

# 696
Е, цял океан ви дели, как да не е успокоително.  Simple Smile

# 697
Таман да изветрят пестицидите, докато дойде по нашенско.  Laughing

# 698
Е, цял океан ви дели, как да не е успокоително.  Simple Smile
не само. При предишната подобна тема се извадиха един куп нормативни линкове и разликите наистина са огромни, като за океан.

# 699
Пo въпросите,късаещи американците ,нямам никакви интереси. Simple Smile
Само дето тези американци напират Евросъюза да  "отвори" границите си за нови 46 генномодифицирани продукта,  произвеждани в САЩ.Които засега са забранени за внос.
Така че, бих казала, доста пряко ни касае.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 13:38 от Анонимен

# 700
Е, цял океан ви дели, как да не е успокоително.  Simple Smile
не само. При предишната подобна тема се извадиха един куп нормативни линкове и разликите наистина са огромни, като за океан.

Разбира се, аз не споря.
Но, например, соевият лецитин, който се съдържа в почти всички продукти,  е толкова спорен, откъм произход, че дори не можеш да му хванеш края откъде е. За царевичното нишесте, да не говорим.
Иначе регулации бол. И накрая - конско месо в любимите кюфтета в Икея.

# 701
Аз репликирах основно това, че и ставащото в САЩ ни касае, но и ти писа същото. ОМ не я касаеше.  Simple Smile Предполагам, че ще преосмисли тази идея, но каквото си реши.

А когато в Бг пръскаха с ДДT някой да го кaсаеше?
А ГМО-то Катрин е от доста време в БГ,само дето съвсем скоро някои в бг мама го разбраха.
Първо да ги разрешат тези храни "46 генномодифицирани продукта",пък после ще говорим.То имаше преди време истерия,че и билките ще забраняват,ама се оказа кьорфишек.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 13:48 от ОМ

# 702
Соев лецитин е онова, което се препоръчва на кърмачките против запушване на каналите, нали?
В понеделник ще ходя да си купувам мляко от някакъв дядо, препоръчан ми е като надежден, но е лесно да се намери такъв дядо за всичко. На млякото в жълта кофичка на Верея, което е по стандарт, трябва да пише айрян, а на прясното им мляко - вода.

# 703
тази песен знаете ли я? Grinninghttp://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34

# 704
... На млякото в жълта кофичка на Верея, което е по стандарт, трябва да пише айрян, а на прясното им мляко - вода.

Не може, трябва да сложат и "с консерванти". Чудя се защо на магазинските сирена не им добавят по малко бетон- ей тъй, да не се саморазпадат... поне докато си ги пренесе човек вкъщи.

ОМ, далеч не само ГМО ни касае в случая.
Но и обяснения вече бяха пуснати, да не ги повтаряме, че става хептен тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт