Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 399
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 470

Цитат
А може би и защото е от скоро тази мода.
Това само показва колко малко, или нищо не знаеш за вегетарианството.    Laughing
Нито е мода, нито е ново.  

Ох, прочети ми лекция за Индия, моля те.

# 1 471
  • София - Рим и обратно

Мнението си е мнение- за едни месото е светая светих, други са се отказали от него поради най-разнообразни мотиви, трети се успокояват, че като е в малко количество е ок.
Ами ето виж си изказването. Защо си мислиш, че се "успокояват". За какво да се успокояват?
Или чак пък "светая светих"... Аз не прочетох такова мнение за месото. Виж за пълнозърнестите сладкиши и хлябове - да.

# 1 472
На базата на какво категоризираш така чуждите изказвания? Толкова ли е трудно да се уважава чуждото мнение без да се обижда?!
Реално всичко може да е обида, но някои от написаните тук неща са толкова далеч от истината все едно да кажа, че няма гравитация. И в този ред на мисли за мен не е обида да кажа, че са глупости.
Абсолютно повърхностни, ограничени и неверни. Списъци с вегетарианци- велики личности, отхвърляния на еволюцията, палео спомени..
Личният избор приемам без да има нужда да се аргументира. Но щом така или иначе го е направил ми се струва, че мога да изкажа мнение относно аргументите му.

Между другото, относно методите на колене скоро беше споменато в Чужбинския подфорум, че някои съфорумки не желаят да ядат халал.

# 1 473
  • Linz
В повечето случаи здравословното хранене е бонус, основната причина е хуманността и няма никакви тонове и вагони.

Цитат
Личният избор приемам без да има нужда да се аргументира.
Рокси, погледни пак заглавието на темата.

# 1 474
Е,аз пък мисля няма какво да се нападаме на вегетариaнци и невегетарианци,ами да говорим по същество и без излишни емоции.

Вегетарианството в днешния вид си е чиста мода,при положение че хората се отказват след гледане на филми-примерно Земляни-т.е. някой манипулира върху ума им.Ако нямаха комп щяха да си продължават да махат безметежно мръвките и нямаше да им мине през ума каква" вреда" си нанасят.
Същото е и с вегетарианските книжки-има изложена едната страна на въпроса и съвсем премълчана или изопачена другата.
Другото е масовото залитане по духовни учения,без да са наясно с филофофията на същите тези учения,но понеже е модно-и там се движат по повърхността.

# 1 475
  • София
Кой изобщо обръща внимание на заглавието!

# 1 476
В повечето случаи здравословното хранене е бонус, основната причина е хуманността и няма никакви тонове и вагони.

Цитат
Заглавието мисля, го изяснихме още на трета страница- че е манипулативна и невярна журналистическа интерпретация. Оттам насетне десетки страници пишем относно вегетарианство и веганство.

# 1 477
Интересно ми е какво би станало ако всички хора спрат да ядат месо. Какво ще се случи с прасетата,  кравите, агнетата и пилетата? Ще могат да живеят на воля в дивата природа ли?  Sunglasses

# 1 478
  • Linz
ОМ, тези филми се правят за да се покаже реалността, която остава скрита за обикновения потребител. Това са истински кадри, каква манипулация?!

Мнението си е мнение- за едни месото е светая светих, други са се отказали от него поради най-разнообразни мотиви, трети се успокояват, че като е в малко количество е ок.
Ами ето виж си изказването. Защо си мислиш, че се "успокояват". За какво да се успокояват?
Или чак пък "светая светих"... Аз не прочетох такова мнение за месото. Виж за пълнозърнестите сладкиши и хлябове - да.
Ти пък не си ли чувала, че някои без месо не сядат на масата?
На мен ми звучи като успокоение, но не държа да съм права.

# 1 479
Няма да има дива природа, защото ще я опоскаме. Интересно с рибата какво ще се случи - морето ще стане толкова пренаселено, че ще почнат да изскачат на сушата.

# 1 480
  • София
Ще стане ужас! Първо, ако ги пуснат, тези животни ще опасат и осерат всичко наоколо, някои ще измрат и ще стане леш. Второ, ще трябва да ги умъртвят, а тогава кого ще жалят вегетарианците? Третият вариент, да ги оставят на доизживяване е невъзможен.

# 1 481
  • Linz

Цитат
Заглавието мисля, го изяснихме още на трета страница- че е манипулативна и невярна журналистическа интерпретация. Оттам насетне десетки страници пишем относно вегетарианство и веганство.
Добре де, пишем, но ти не искаш аргументи. А какъв е смисълът от всички писания тогава?

# 1 482
Защо пък да не направим и лъвовете вегетарианци?

# 1 483
ОМ, тези филми се правят за да се покаже реалността, която остава скрита за обикновения потребител. Това са истински кадри, каква манипулация?!

Това надявам се е шега.
Едва ли има нужда да си обясняваме що е то достоверен източник.

Освен това не съм казала, че не искам агрументи по принцип, а че не са ми нужни аргументи за да приема неговото право на избор.
 Ако някой ми каже 'Аз съм вегетарианец' аз съм ок с това, приемам избора му и не мисля, че той е длъжен да ми дава аргументи и да ми обяснява. Ако обаче реши да ми обясни, че е вегетарианец защото едикаквоси мисля, че имам право да кментирам аргументите му.

# 1 484
Интересно ми е какво би станало ако всички хора спрат да ядат месо. Какво ще се случи с прасетата,  кравите, агнетата и пилетата? Ще могат да живеят на воля в дивата природа ли?  Sunglasses

Може ли някой вегетарианец да ми отговори? Спираме всички да ядем месо. Какво става със съществуващите вече животни? Предполагам биват отглеждани до настъпване на естествената им смърт. А по-нататъшната им популация? Или ще се кастрират докато изчезнат видовете им?

Общи условия

Активация на акаунт