Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 315
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 620
Тези твърдения базират ли се на някоя сериозна научна разработка? Не съм срещала статия, в която да се посочва, че месото е съставлявало 50 процента от хранителния прием. Разбира се аз не съм изчела всичко, това е практически невъзможно, а не е и в моята област, така че ще ми е интересно да прочета.

Базират се на различни източници и на логически заключения.

За логическите заключения разбрах, питах за академични разработки (заглавия, автори), които да подкрепят тези заключения.

# 1 621
Единствено пише , монаси будистки в Шри Ланка страдали от затлъстяване , защото им дарявали сладки храни и не се движели. Никъде не пише , че им дарявали месо , хората не са прости като знаят , че не го ядат няма да им го дарят.

естествено , че вегетарианско не значи здравословно , ни най-малко ...

ядат месо , ако им се отвори случай биха си хапвали ,
а както и гуруто им е прояло месо , така и те ...

# 1 622
Будизма не задължава последователите си да са вегетарианци и си далеч от философията на будизма,за да можеш да я разбереш,така че и ти не ми говори тинтири минтири.Разните религиозни практики са друго нещо,но не мисля че ти ги познаваш.

[/quote]

Що пък реши , че не го познавам будизма и съм християнка не можах да разбера..На карти Таро ли ми гледа или на кристална топка.  Ти който ми даваш за пример текст , с който доказваш , че ядяли месо , но не им давали комар да убият.

The_Third  вземи се върни в училище и си научи уроците ДОСТА СИ ПОПУСНАЛ  .

# 1 623
Единствено пише , монаси будистки в Шри Ланка страдали от затлъстяване , защото им дарявали сладки храни и не се движели. Никъде не пише , че им дарявали месо , хората не са прости като знаят , че не го ядат няма да им го дарят.

ядат месо , ако им се отвори случай биха си хапвали ,
а както и гуруто им е прояло месо , така и те ...

Кое ти се вижда естествено . Будистките монаси нямат гуру . Естествено ,че ако им се отдаде случай няма да ядат месо. Както и на мен като съм на гости и ми сложат на масата пържоли не ям но явно твоето мислене е такова , че акъла ти не може да го побере и драпаш като пате в калчища и държиш на  твоето. Дебели сме били вегетата, диабетици сме били , болни сме били , май през цялото време описваш себе си ми се струва.

# 1 624
 дадох ти линк , където Далай Лама лично казва в интервю за СНН , че яде месо системно , от години насам ,
намерих един филм на ББС за тибетските монаси ,  утре ще го гледам , в който м/у другото монах  готви месо ,
ще допълня с линк утре по темата ...

The Buddha stated, "Monks, I allow you fish and meat that are quite pure in three respects: if they are not seen, heard or suspected to have been killed on purpose for a monk. But, you should not knowingly make use of meat killed on purpose for you." (Jivaka Sutta, Majjhima Nikaya 55). The Buddha did, however, permit vegetarian monks to accept meat offerings but they were not required to eat the meat.

# 1 625
Я будистите да сме живи и здрави! Praynig Не ми се обяснява и спори...

# 1 626
Будизма е странно съчетания между егоизъм и любов и състрадание към всяко същество .

"Буда каза, аз разрешавам на монасите да ядат риба и месо ако то е достатъчно чисто по 3 параграфа : ако те не са видели , чули или се съмняват , че е убито заради монаха . Но ти не трябва съзнателно да ядеш месо убито заради теб .Буда разреши на монасите вегетарианци да приемат предложеното им месо , но не са длъжни да го ядат. "

Дай да ги видя и аз тези линкове , че май само ти и  ОМ ги виждате .

Кажи ти сега на диетата на Дюкян ли си ?

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 07:24 от adelinda

# 1 627

Това пък от къде го извади ? Simple Smile
години наред страдах от ужасна алергия и лошо храносмилане. В момента в който спрях месото и всичко се оправи. Никога не съм обичала месо, а и цялото ми семейство сякаш не си ''падахме'' по него.
Ям риба, но е абсурд да ме накараш да ям пиле ( мирише ми ужасно) или пък свинско .
Между другото човешкото тяло разпознава свинските мазнини като собствени и ги трупа в организма Wink

# 1 628
Между другото човешкото тяло разпознава свинските мазнини като собствени и ги трупа в организма Wink

Ох, това ме притесни  Tired
А за комари, мухи и не дай си боже, някоя хлебарка, викам мъжа ми да им види сметката. Мен ме е страх.  newsm43

# 1 629
  • София
По повод поста на Трой се сетих, че май с възрастта започвам да ограничавам месото, защото все по-малко ме привлича. Обаче децата си го търсят. Гледам да редувам, да има разнообразие от безмесни манджи, пък да водим. Интересуват ме постните манджи, обаче без разни екзотични подправки и продукти.

# 1 630

Това пък от къде го извади ? Simple Smile

Тя назад някъде писа, че говори от личен опит.
Ако е спряла да яде месо и го е заменила основно с банички, кексове, кифли, хляб, картофи и ориз, разбираемо е защо е напълняла и защо смята , че вегетарианството не е здравословно.
Да не ядеш месо обаче не значи да се храниш само с въглехидрати.
А май не се случва рядко тази заблуда.

# 1 631
  • Linz
да , заменят белтъчините с въглехидрати - всички растения са въглехидрати  в голямата си част .

# 1 632
Що пък реши , че не го познавам будизма и съм християнка не можах да разбера..На карти Таро ли ми гледа или на кристална топка.  Ти който ми даваш за пример текст , с който доказваш , че ядяли месо , но не им давали комар да убият.

Не,боб хвърлих и така разбрах.
Комара е забранено да го убиват те,а месото като го е убил друг няма проблем.Аkо не искат да ядат си е тяхна работа-осъзнат избор,така както и небудисти и немонаси правят.

Ето ти тук една тема,а и цял форум на тема будизъм:
http://upadesa.org/upadesa_forum/index.php/topic,377.0.html

Ето тук и нещо друго-даже и маймуни ядат.:
http://magazine.godsdirectcontact.net/bulgarian/182/mr_67.htm

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 10:46 от ОМ

# 1 633

Тя назад някъде писа, че говори от личен опит.
Ако е спряла да яде месо и го е заменила основно с банички, кексове, кифли, хляб, картофи и ориз, разбираемо е защо е напълняла и защо смята , че вегетарианството не е здравословно.
Да не ядеш месо обаче не значи да се храниш само с въглехидрати.
А май не се случва рядко тази заблуда.

Сигурна съм, че се хваня с много по разнообразна храна от един човек, който всеки ден се храни само с месо Simple Smile
А който нагъва банички и разни други тестяни си ги яде и без да е вегетарианец;)

# 1 634
За логическите заключения разбрах, питах за академични разработки (заглавия, автори), които да подкрепят тези заключения.

Цитат
Our analysis showed that whenever and wherever it was ecologically possible,
hunter-gatherers consumed high amounts (45–65% of energy) of
animal food. Most (73%) of the worldwide hunter-gatherer societies
derived > 50% (≥56–65% of energy) of their subsistence from
animal foods, whereas only 14% of these societies derived > 50%
(≥56–65% of energy) of their subsistence from gathered plant foods.
This high reliance on animal-based foods coupled with the relatively
low carbohydrate content of wild plant foods produces universally
characteristic macronutrient consumption ratios in which protein is
elevated (19–35% of energy) at the expense of carbohydrates
(22–40% of energy).Am J Clin Nutr2000;71:682–92

Цитат
The reconstruction of preagricultural human diets by using
indirect procedures has only recently been attempted. In their
seminal paper, Eaton and Konner (14) estimated the dietary
macronutrient and trace nutrient contents of Paleolithic humans.
These authors estimated the projected average dietary macronu-
trient composition (as % of energy) to be 21% fat, 34% protein,
and 45% carbohydrate (14), which was recently updated to 22%
fat, 37% protein, and 41% carbohydrate (15). Implicit in Eaton
et al’s (14–16) estimation of representative, or average, Pale-
olithic diets was an assumed ratio of plant to animal (P:A)
energy subsistence of 65:35, which was based on Lee’s compila-
tion (11) of selected hunter-gatherer subsistence data taken from
the Ethnographic Atlas, an ethnographic compendium of 862 of
the world’s societies (7)

от тук - http://chua2.fiu.edu/faculty/kalmand/HUN6248/ppp/AJCN%20Hunter-G … ordian%202000.pdf

Общи условия

Активация на акаунт