Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 012
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 680
Д-р Гайдурков, първата ви книга е озаглавена Човешкото хранене, какъв всъщност е човешкият стил на хранене, този който природата ни е отредила?
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/342-gaidurkov[/video]

До Гайдурков ли стигнахме? ooooh!
Като го гледам на какво е заприличал, той е този,който  е забравил коя му е истинската храна.

# 1 681
  • София
о, не, само не Гайдурков и Лидия Ковачева! Чела съм оттук-оттам идеите им, има някои ценни неща, но са ми твърде крайни.

# 1 682
о, не, само не Гайдурков и Лидия Ковачева! Чела съм оттук-оттам идеите им, има някои ценни неща, но са ми твърде крайни.

Може ли по конкретно /ако наистина си чела/- какво означава "твърде крайни".
Тъй като аз не съм чела само "оттук- оттам" и не само за тези двама души, мога да сравня с други, които са наистина "крайни", но за тези не разбирам кое им е "твърде крайното".

# 1 683
  • София
Голямо надъхване пада. Сега не помня подробности, но това, което се описва като симптоми на "изчистване", на мен ми прилича на бъбречна, чернодробна и жлъчна криза. Ако човек започне да пикае странни неща и урината му да мирише странно, то това подозрително съвпада с бъбречна криза. От рязка смяна на диетата могат да се образуват камъни.

# 1 684
  Методите на Ковачева не са ли за лечение на болни хора, а не за хранителни навици по принцип..

# 1 685
  • София
абе, кой ги знае за лечение ли са, за профилактика ли са! По-примамливо е да са за лечение, защото човек като е болен, винаги търси начин ако не да се излекува, то поне да подобри състоянието си. Инстинкт за самосъхранение, какво да се прави, на никого не му се мре или живее непълноценно! Статистически погледнато, ако човек е много зле, каквото и да прави след това, то той или ще се пооправи, или ще се влоши, като по-вероятно е да изглежда, че се оправя, поне временно на фона на страданията и болестите. Съгласна съм с идеята за минимално преработената храна, но нищо повече.

# 1 686
"Методите на Ковачева не са ли за лечение на болни хора, а не за хранителни навици по принцип..

Не, не е само лечение на болни хора, напротив, залага на превенцията и методът работи. Лично изпитано /и за лечение и за поддържане на добро здраве/, не нашепнато от поредна тема.  Simple Smile
Препоръчвам ти най- добросърдечно, ако наистина въпросът те интересува да прочетеш лично книгите, а не да се доверяваш на форумски клюки тип "чел- недочел", каквито са едно 90% от писанията тук.
Тук диабет получават от поета захар и подагра- от алкохол. Темата ме караше искрено да се посмея, когато я следях по- редовно, въпреки, че рядко списвам в нея.

Голямо надъхване пада. Сега не помня подробности, но това, което се описва като симптоми на "изчистване", на мен ми прилича на бъбречна, чернодробна и жлъчна криза. Ако човек започне да пикае странни неща и урината му да мирише странно, то това подозрително съвпада с бъбречна криза. От рязка смяна на диетата могат да се образуват камъни.

И все пак- нещо конкретно? Кое е "крайност" /пак казвам, ако е четено, ако не- оттеглям си въпроса, безсмислена е подобна дискусия/.
Нищо, че е Клюкарник. Grinning

Камъни не се образуват.  Laughing Най- много диетата да помогне да се изхвърлят вече образувани преди това /също изпитано/, както и да се предотврати образуването на нови. Мирише и дъхът, когато се изчистват отровите първите три дни. Може и повече, ако отровите са трупани дълго време и в големи количества. След това нищо не мирише. Но това го знаят добре опиталите лично.
Но методът не се ползва НИКОГА с прочитане "оттук- оттам". За недочелия наистина може да не се получат хубави неща. За сметка на това за прочелия, разбралия и стриктно спазващия- трудно ще стане фал.

# 1 687
  • София
  Методите на Ковачева не са ли за лечение на болни хора, а не за хранителни навици по принцип..

Не са само за лечение на болни. Препоръчва глада като профилактика за всички.

# 1 688
  • София
Е, да, трябва на тези книги да гледам като на Библия, така ли? Не съм чела форумски клюки, а точно и лично книгите. Матрицата е една и съща! Само като прочета за "изчистване" и гадости, излизащи с урината, болки тук-там, и направо ми призлява! как така хем ще се оправям, хем първо трябва да се влоша? Ти откъде знаеш, че не се образуват камъни? Дъхът мирише от ацидоза (не съм много сигурна в термина, но е свързан с нарушената обмяна и инсулина).

# 1 689

Не са само за лечение на болни. Препоръчва глада като профилактика за всички.

Какъв глад?Нали се ядат плодове и се пие чай с мед? Това са диети,а не начин на живот.

# 1 690
  • Linz
Абе Andariel, като те нападнат вируси, нали трябва да минеш през хрема, а ако слезе надолу- и кашлица, за да оздравееш? Какво странно има, че оздравителния процес не е съпроводен с приятни усещания?!

# 1 691
  • София
Какъв глад?Нали се ядат плодове и се пие чай с мед? Това са диети,а не начин на живот.

Книгата й се казва "Лечебният глад". Плодовете и чая с мед с по-омекотена форма на глад.

# 1 692
Дъхът мирише от ацидоза (не съм много сигурна в термина, но е свързан с нарушената обмяна и инсулина).
(Диабетна) кетоацидоза
Пействам не за да се самодиагностицира някой, а за да се знае, че състоянието е сериозно и опасно.

# 1 693
sophiemmaspencer , твърдението в подписа  ми, ако не си забелязала, е в кавички.
Така че , не е мое.На лекар е .   Peace
Аз никъде не твърдя, че единствената причина е храненето.То просто е един от факторите, и то важен фактор.
Апропо, кое заболяване няма абсолютно никаква връзка с начина на хранене?

Вирусите например.

Здравата имунна система ги преборва успешно.А тя зависи основно от начина на хранене.

Не става и със здрава имунна система. Спин едва ли ще пребори, нито пък Хепатит Ц.
Никакво значение няма за тези вируси начина на хранене, всякакви хора се разболяват.

Я виж тук какво казва самият откривател на ХИВ вируса:
http://www.youtube.com/watch?v=8ilwK9Rod6U

И колежката може да погледне,ако не е чувала още. Peace

# 1 694
  • София
Абе Andariel, като те нападнат вируси, нали трябва да минеш през хрема, а ако слезе надолу- и кашлица, за да оздравееш? Какво странно има, че оздравителния процес не е съпроводен с приятни усещания?!

Формално е така като логика. Но нещо не мога да го пренеса в идеята за гладуването и пречистването. Ако организмът ми е толкова задръстен, той постоянно ще се опитва да изхвърли всичко, а не баш като спра да внасям боклуци, и изведнъж да започне да ми мирише дъхът, да пикая всякакви гадости и да ме боли и черен дроб, и жлъчка, и да имам главоболие и т.н. Дори напротив, би трябвало да организма за му стане по-добре, че поне не внасям нови неща, и да започне по-леко да изхвърля натрупаното. Според мен от всичките тези "методи" се получава шок за организма.

Общи условия

Активация на акаунт