Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 580
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 695
Книгата в спиралата се казва-"ГЛАДЪТ – ПРИЯТЕЛ И ЛЕКАРСТВО"

А здравите хора не трябва ли да умират от естествена смърт,а не от сърдечен удар?

# 1 696
  • София
sophiemmaspencer , твърдението в подписа  ми, ако не си забелязала, е в кавички.
Така че , не е мое.На лекар е .   Peace
Аз никъде не твърдя, че единствената причина е храненето.То просто е един от факторите, и то важен фактор.
Апропо, кое заболяване няма абсолютно никаква връзка с начина на хранене?

Вирусите например.

Здравата имунна система ги преборва успешно.А тя зависи основно от начина на хранене.

Не става и със здрава имунна система. Спин едва ли ще пребори, нито пък Хепатит Ц.
Никакво значение няма за тези вируси начина на хранене, всякакви хора се разболяват.

Я виж тук какво казва самият откривател на ХИВ вируса:
http://www.youtube.com/watch?v=8ilwK9Rod6U

И колежката може да погледне,ако не е чувала още. Peace

Не виждам доказателства, това са си някви теории просто. Ако искаш за доказателство ще те заразя пък ти се оправяй с имунната си система.

# 1 697
  • София
Мерси, Рокси!

# 1 698
Намирам за странно да има универсално пречистващо и лековито средство  за всички хора.Виж във Ведите очистителните и лечебни практики са доста по-добре поднесени и съобразени с всеки отделен човек Peace

# 1 699
При хомеопатичното лечение също. Peace Имам предвид класическата, а не т. нар . боаронска хомеопатия.

# 1 700
sophiemmaspencer , твърдението в подписа  ми, ако не си забелязала, е в кавички.
Аз никъде не твърдя, че единствената причина е храненето.То просто е един от факторите, и то важен фактор.

Вирусите например.

Здравата имунна система ги преборва успешно.А тя зависи основно от начина на хранене.

Не става и със здрава имунна система. Спин едва ли ще пребори, нито пък Хепатит Ц.
Никакво значение няма за тези вируси начина на хранене, всякакви хора се разболяват.

Не виждам доказателства, това са си някви теории просто. Ако искаш за доказателство ще те заразя пък ти се оправяй с имунната си система.
Кога успя да го изгледаш?Доказателства има,ама не знаеш как да ги намериш. Grinning
Зарази ме тогава,щом го имаш.

# 1 701
  • Linz
Абе Andariel, като те нападнат вируси, нали трябва да минеш през хрема, а ако слезе надолу- и кашлица, за да оздравееш? Какво странно има, че оздравителния процес не е съпроводен с приятни усещания?!

Формално е така като логика. Но нещо не мога да го пренеса в идеята за гладуването и пречистването. Ако организмът ми е толкова задръстен, той постоянно ще се опитва да изхвърли всичко, а не баш като спра да внасям боклуци, и изведнъж да започне да ми мирише дъхът, да пикая всякакви гадости и да ме боли и черен дроб, и жлъчка, и да имам главоболие и т.н. Дори напротив, би трябвало да организма за му стане по-добре, че поне не внасям нови неща, и да започне по-леко да изхвърля натрупаното. Според мен от всичките тези "методи" се получава шок за организма.
Предполагам, че докато организмът е млад и силен, се самоочиства по-лесно. Но в един момент започва да се поизносва и амортизира и тогава е нужно нещо, което да го провокира да действа. И колкото е "по-замърсен", толкова и очистващите кризи са по-силни... Не съм гладувала- не е за мен това, но така си го обяснявам.

# 1 702
  • София

Вирусите например.

Кога успя да го изгледаш?Доказателства има,ама не знаеш как да ги намериш. Grinning
Зарази ме тогава,щом го имаш.

Линка който си дал е 3 минути....не е 3 часа.
както винаги говориш и нищо не казваш. Пак питам за какво се бориш ти? Каква е твоята теза по темата? И ако обичаш без празни приказки.

# 1 703
Това заповед ли е?

# 1 704
  • гр. София
Абе Andariel, като те нападнат вируси, нали трябва да минеш през хрема, а ако слезе надолу- и кашлица, за да оздравееш? Какво странно има, че оздравителния процес не е съпроводен с приятни усещания?!

Формално е така като логика. Но нещо не мога да го пренеса в идеята за гладуването и пречистването. Ако организмът ми е толкова задръстен, той постоянно ще се опитва да изхвърли всичко, а не баш като спра да внасям боклуци, и изведнъж да започне да ми мирише дъхът, да пикая всякакви гадости и да ме боли и черен дроб, и жлъчка, и да имам главоболие и т.н. Дори напротив, би трябвало да организма за му стане по-добре, че поне не внасям нови неща, и да започне по-леко да изхвърля натрупаното. Според мен от всичките тези "методи" се получава шок за организма.
Предполагам, че докато организмът е млад и силен, се самоочиства по-лесно. Но в един момент започва да се поизносва и амортизира и тогава е нужно нещо, което да го провокира да действа. И колкото е "по-замърсен", толкова и очистващите кризи са по-силни... Не съм гладувала- не е за мен това, но така си го обяснявам.

Като абстиненциите при наркоманите - колкото по-пристрастени са хората към наркотика и на колкото по-високи дози са свикнали, толкова по-тежки са периодите на абстиненция.

# 1 705
# 1 706

Намаляване на храната и увеличаване на движението.

# 1 707
  • София

Като абстиненциите при наркоманите - колкото по-пристрастени са хората към наркотика и на колкото по-високи дози са свикнали, толкова по-тежки са периодите на абстиненция.

Да, и това има смисъл! За съжаление не можеш да откажеш храната така, както можеш да откажеш наркотиците, алкохола, цигарите. Организмът така или иначе преработва. Затова не разбирам защо трябва да подлагам организма си на такъв шок като рязкото спиране на почти всичко, и да си мисля, че е напълно нормално урината ми да е мътна и миризлива, да ме болят бъбреци, черен дроб, жлъчка и всичко, защото "се изчиствам" и "колкото по-силна е кризата, толкова по-добре за мен". Баси абстиненцията ще да е!

# 1 708
  • София - Рим и обратно
И аз не намирам за логично поставянето на организма в подобен стрес. Направо би било пагубно, по-скоро.

# 1 709
Има много статии в нета за или против вегетарианството, и още за или против консумирането на месо, има хиляди изследвания на институти и академии, досега няма резултати които да водят до заключението, че едното или другото е 100% и безусловно най-полезното.
Аз лично не съм привърженик на крайностите, защото не се знае какви ще са последствията в близко или далечно бъдеще.
Като под крайности разбирам както пълното въздържание от месо, така и ежедневното тъпчене с него.

Общи условия

Активация на акаунт