Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 032
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 845
Гледам пак ОМ ми е хвърлял карти таро . Точно е имал проблеми с теглото и в йога е намерил начин да отслабне , здравето е последващо. Трите отрови: месо , тютюн, алкохол . из Венцислав Евтимов , хата йога.

Ти не разбра-хвърлям боб,че е по-натурален-био,еко и там както се вика.. Simple Smile Много добре знам,че е имал проблеми с теглото,както и доста други болежки и пороци, и благодарение на йогата ги е осмислил и отстранил от живота си.Но това не означава,че всички тук пишещи са обременени с подобно минало.Ти разлика правиш ли? Или си се вкопчила в теглото,кг,отслабването?Ако е така,не е нужно изобщо да споменаваш В.Евтимов-той е доста по-напред с материала и то не благодарение на вегетарианството.

# 1 846
Земеделието е възникнало през ледниковия период , в райони където климата го е позволявал , когато растителната храна е била в оскъдица . Учили са се да събират семена и да ги отглеждат. Предполагам никой не гледа на копането на лукс , който не всеки може да си позволи.

Земеделието се появява доста след последния ледников период, май.

# 1 847
Земеделието е възникнало през ледниковия период , в райони където климата го е позволявал , когато растителната храна е била в оскъдица . Учили са се да събират семена и да ги отглеждат. Предполагам никой не гледа на копането на лукс , който не всеки може да си позволи.

Земеделието се появява доста след последния ледников период, май.

Земеделието всъщност се появава само преди около 12 000 години, по време на така наречената неолитна революция. Малко хора си дават сметка колко скоро и колко е необичайно е всъщност. Милиони години - лов и събиране на плодове, номадство. И после изведнъж, 10 000 години пр. н.е. започваме сами да си отглеждаме храната, което води лека полека до край на номадството, селца, ферми, крепости, градчета. И малко по-късно - хоп - сфинксове и пирамиди, които и с днешна технология е трудно да се построят. За мен това е най-интересната част от човешкото развитие. Просто много бързо се стига от "уча се да садя зеленчуци и доя крави" до "егати пирамидата дето построих." (извинете за оффтопика, не се сдържах  Laughing)

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 12:59 от Кинче Кривошапкова

# 1 848
Готвите ли се за новият ледников период? :
http://www.burgasnews.com/intervyu/intervyu/54381--evropa-se-got … a-lednikov-period

# 1 849
Бургаснюз не чета. Въпрос на принципи  Wink

# 1 850
Разрови руските сайтове,ако не пречи на принципите ти.

# 1 851
За месоядците, въпрос: Можете ли да убиете животно с голи ръце, да го разкъсате със зъби и да го ядете сурово , ако можете да ви е сладко.

Някои животни мога. Само че е твърде малко вероятно да ми се наложи да го правя по този начин, след като имам интелект.

От няколко дни покрай тази тема си мисля, какво би ял един вегетарианец ако му се наложи да живее без цивилизация?

Земеделието всъщност се появава само преди около 12 000 години, по време на така наречената неолитна революция. Малко хора си дават сметка колко скоро и колко е необичайно е всъщност. Милиони години - лов и събиране на плодове, номадство. И после изведнъж, 10 000 години пр. н.е. започваме сами да си отглеждаме храната, което води лека полека до край на номадството, селца, ферми, крепости, градчета. И малко по-късно - хоп - сфинксове и пирамиди, които и с днешна технология е трудно да се построят. За мен това е най-интересната част от човешкото развитие. Просто много бързо се стига от "уча се да садя зеленчуци и доя крави" до "егати пирамидата дето построих." (извинете за оффтопика, не се сдържах  Laughing)

Кое ти е толкова чудно? Същото е както "яздя си коня" и след стотина години "летя в космоса". И не бих казал, че е трудно да се построи пирамида със съвременните технологии. Скъпо е и безсмислено.

# 1 852
Аз така и не разбирам защо човек, който се храни нормално, има нужда от 'прочистване' и 'захранване', при положение, че организмът му работи без почивка 24/7. Но ако може с логични и обосновани причини, не с колибки, спирали и ютюб.

пп. защо да е толкова странно на 40 да си със същите габарити и тегло като на 20?

Лечебното гладуване го разбирам не като вид диета, а като вид самолечение, така че ако нормално хранещият се човек не чувства нужда да се лекува с глад, то не са му нужни никакви прочиствания и разтоварителни дни. Обикновено хората решават да гладуват, защото се надяват да решат здравословен проблем, който иначе не са могли, назад имаше примери за артрит и мигрена. Другото, което може да накара човек да погладува, е вярването, че в тялото му се натрупват токсини, които с глада се изчистват.
пп: не е странно на 40 и на 20 да тежиш едни и същи кила, стига да не говорим за болестни състояния, свързани с напълняване, точно напротив - това е нормалното положение и мога да дам много примери за такива хора - и мъже, и жени.

# 1 853
Е нали сме в глобално затопляне? Laughing

От няколко дни покрай тази тема си мисля, какво би ял един вегетарианец ако му се наложи да живее без цивилизация?

Кое ти е толкова чудно? Същото е както "яздя си коня" и след стотина години "летя в космоса". И не бих казал, че е трудно да се построи пирамида със съвременните технологии. Скъпо е и безсмислено.

Вегетарианците по лесно ще оцелеят защото растителна храна има в изобилие.
Ако нямаш запалка и кибрит,малко трудно ще си направиш огьн в мокрите и студени гори на Европа,за да си опе4еш месо.
Всьщност независимо дали си веге или не,оцеляването ще бьде с растителна храна.
Цивилизованият 4овек изпаднал в есктремна ситуация е неспособен да си набави месо.

Кинче Кривошапкова
Аз пьк си мисля-кьде сред нас са прапра внуците на Фараоните....

# 1 854
  • София
е, ако се налага, с голи ръце ще ловим дивеч, ще разкъсваме кожата му с по-остричък камък, и ще го ядем сурово, както са правили предците ни! Оцеляването е по-нагоре в йерархията от цивилизоваността. Ще се обърна към примитивната си част, но няма да се оставя да умра от глад.
Ти ще оцелееш, ако има какво да набереш! Както сам каза, в мокрите и студени европейски гори, нещата не са розови. Не е като в приказките Червената шапчица или Баба Меца да берат боровинки край горската пътечка лятно време.  Grinning

# 1 855
е, ако се налага, с голи ръце ще ловим дивеч, ще разкъсваме кожата му с по-остричък камък, и ще го ядем сурово, както са правили предците ни! Оцеляването е по-нагоре в йерархията от цивилизоваността. Ще се обърна към примитивната си част, но няма да се оставя да умра от глад.
Ти ще оцелееш, ако има какво да набереш! Както сам каза, в мокрите и студени европейски гори, нещата не са розови. Не е като в приказките Червената шапчица или Баба Меца да берат боровинки край горската пътечка лятно време.  Grinning
Само,че дивеч може да няма.Може да е избит.А и сьрна не виждам как да хвана.Заек...хм...
А и да трябва да я ям сурова..хм...по добре да се напаса с маргаритки,листа,треви и билки,които познавам добре и които ще ми дадат всичко,от което ще имам нужда да оцелея цяла година,че и повече.

# 1 856
  • гр. София
Там е работата, обаче, че нашите предци не са лолували с голи ръце, използвали са все някакви оръжия, копия например. Освен това ловът им е бил ежедневие, учели са се да ловуват от деца. Един съвременен човек дори да съумее да си одялка копие, което да е не е криво и да е с правилен център на тежестта, надали ще може да уцели което и да е животно така, че да го убие.
Виж, може да си лови жаби и раци. Както и всякакви насекоми.

# 1 857
  • Tам през Атлантическия океан

Вегетарианците по лесно ще оцелеят защото растителна храна има в изобилие.

Представям си само ако изчезнат животните , хищиците какъв 'баланс' ще настане на планетата Земя  Whistling

Ще оцелеят тези които ядат и двете Wink растителна и животинска храна Wink

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 17:33 от Desss

# 1 858
  • София
още по-добре, ние поне познаваме древната история и имаме доста знания по физика, техника и пр. съвременни изобретения, та можем да се опрем на това знание и да си изработваме капани, сечива и др. Първо нещата се правят с акъл, а после със сила.

# 1 859

Само,че дивеч може да няма.Може да е избит.А и сьрна не виждам как да хвана.Заек...хм...
А и да трябва да я ям сурова..хм...по добре да се напаса с маргаритки,листа,треви и билки,които познавам добре и които ще ми дадат всичко,от което ще имам нужда да оцелея цяла година,че и повече.

В заешкото обаче няма същото количество мазнини, както в едно по-едро животно.

Общи условия

Активация на акаунт