Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 396
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 905
  • София
Ние какви сме цивилизовани месоядни /що е то ако да ? Иначе наточихте зъби да колите и разкъсвате дори с голи ръце, ако има риск да останете гладни . Наще корени какви са . От де идем . ? Само аз ли виждам иронията .

Иронията е в това, че ако хората не се избиваха помежду си, нямаше да има никакво историческо развитие и "цивилизация".

# 1 906
Ако наистина СЗО имат такова становище,сигурно е заради децата на въпросните вегани или суровоядци.На СЗО не им пука възрастните с какво се хранят,а че със същото хранят и децата си.Аз също смятам,че си е психично отклонение да лишаваш детето си от месо или други животински протеини.

# 1 907
... но мигрената ми се оказа свързана с нивото на магнезий и да чукна на дърво се справих с проблема.

Моята мигрена пък се оказа, че е заради стара травма на шиен прешлен и като оправих врата, се оправи и мигрената. Не виждам как с промяна в храненето бих оправила тази работа, да не говорим че аз се храня добре, т.е. здравословно + глезотии понякога.
И това е един сравнително лек проблем, защото не се умира от него, но го давам за пример как има състояния, които не са свързани с храненето и много се дразня като за всяка болест причината се търси само в манджата.

# 1 908
  • София
СЗО малко трудно може да изисква такива неща, защото хранителните навици са част от културата, а СЗО няма власт над това. По стечение на обстоятелствата тази организация е също продукт на културни особености, и то на западната култура, и то на някаква част от нея. Ако образно казано, беше "надвила" друга културна доктрина, то можеше да се окаже обратното - че хората, които хранят децата си с месо ги тровят и затова да бъдат санкционирани.

# 1 909
Няма да намериш такава древна рисунка в която човек да разкъсва с зъби и ръце и да убива. Иначе казано човек много хляб е изял преди да се научи да прави копия, да може да убива и да се храни с месо , когато е нямало друго да се яде за да оцелява. По време на ледниковия период са оцелявали , като са живели , както сега ескимосите. Факт , човек от месо не умира. В природата няма абсолютни величини , както куче може да яде хляб и с това да живее, това не значи , че не е хищник. Правим го толкова отдавна , че му казваме вече "пълноценно хранене  ".

Пак идва въпроса за яйцето и кокошката, как сме устроени първоначално да се храним ли с месо или без. Щом аз съм роден хищник , а вече 11 години не ям месо , храня се пълноценно с зеленчуци и плодове и хляб и тн . защо не ми се прияжда месо и защо гледка как се убива животно предизвиква в мен жал ?. Това ли се случва с лъв ? В интерес на истината , ако съм в екстремна ситуация и наистина няма какво да ям , не знам ако седи пред мен моралната дилема дали да ям месо за да оцеля или да не ям как ще постъпя.

nikol0455 има деца които се раждат такива, родените вегетарианци . На моя приятелка дъщеря и е така , от малка не е искала да яде изобщо . Също на моя колежка, каза като радар е и в пюрето го разпознава месото не иска да го яде . Те са месари разбира се и двете семейства.

Няма регистрирано такова заболяване. По западен манталитет , четете и вярвате на всичко поднесено ,дори от долнопробни източници  без да си направите труда да проверите . Тази статия е обсъждана и по вегански форуми и е проверено , това са глупости. Иначе трябва да се хоспитализират много хора. Работила съм в туризма  вегетарианците чужденци и вегани са обичайна гледка , Много е популярно на запад , както и известни такива, Майк Тайсан например и много други .

И богомилите са били вегетарианци . Испанците са въвели инквизицията за да ги избиват и преследват.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 10:59 от adelinda

# 1 910
  • София
Няма да намериш такава древна рисунка в която човек да разкъсва с зъби и ръце и да убива. Иначе казано човек много хляб е изял преди да се научи да прави копия, да може да убива и да се храни с месо , когато е нямало друго да се яде за да оцелява.

Абс. глупости си написала. Човекът е започнал да яде хляб хилядолетия след като си е правил копия, с които да убива животни и себеподобни. На най-древните праисторически рисунки по пещерите са изобразени именно ловни сцени, а не ядене на плодове. Камо ли пък сеитби и жътви.

И богомилите са били вегетарианци . Испанците са въвели инквизицията за да ги избиват и преследват.

Още един минус за вегетарианците. Инквизицията е преследвала всякакви еретици, не само богомилите/манихеите.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 11:07 от Alexandria37

# 1 911
Няма да намериш такава древна рисунка в която човек да разкъсва с зъби и ръце и да убива. Иначе казано човек много хляб е изял преди да се научи да прави копия, да може да убива и да се храни с месо , когато е нямало друго да се яде за да оцелява. По време на ледниковия период са оцелявали , като са живели , както сега ескимосите.

Сериозно?  Laughing

# 1 912
Цитат
Пак идва въпроса за яйцето и кокошката, как сме устроени първоначално да се храним ли с месо или без.

Изобщо не ми идва този въпрос и не ме интересува умуването над него, нито всевъзможните хипотези. Щом може да се оцелява с всякаква храна, значи тази храна става и е добра за човека. Не ги пренебрегвайте тези големи периоди от Адам и Ева до днешния човек, в които сме се променяли и нагаждали непрестанно.
Но пък вие си размишлявайте за моралната дилема в екстремна ситуация, за мен е забавно да прочета за бързите сърни в тъмните и влажни европейски гори, за дивите зайци, които не доставят истински мазнини на човека, протеиновите маргаритки и прасковените градини...

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 12:05 от Янечек

# 1 913
  Ескимосите какво ядат? Laughing

# 1 914
  • SA
Няма да намериш такава древна рисунка в която човек да разкъсва с зъби и ръце и да убива. Иначе казано човек много хляб е изял преди да се научи да прави копия, да може да убива и да се храни с месо , когато е нямало друго да се яде за да оцелява. По време на ледниковия период са оцелявали , като са живели , както сега ескимосите.

Сериозно?  Laughing

Joy

# 1 915
Пак идва въпроса за яйцето и кокошката, как сме устроени първоначално да се храним ли с месо или без. Щом аз съм роден хищник , а вече 11 години не ям месо , храня се пълноценно с зеленчуци и плодове и хляб и тн . защо не ми се прияжда месо и защо гледка как се убива животно предизвиква в мен жал ?. Това ли се случва с лъв ?  

За да има яйце трябва да го снесе кокошка.Пък за да се излюпи пиленце трябва да е имало и петел-кой е бил първият? Laughing

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.

По западен манталитет , четете и вярвате на всичко поднесено ,дори от долнопробни източници  без да си направите труда да проверите . Тази статия е обсъждана и по вегански форуми и е проверено , това са глупости. Иначе трябва да се хоспитализират много хора. Работила съм в туризма  вегетарианците чужденци и вегани са обичайна гледка , Много е популярно на запад , както и известни такива, Майк Тайсан например и много други .

Не се учудвам,че веганите са я обсъждали-само дето и тяхното веганство е възникнало отскоро при презадоволените общества на западна Европа и Америка...Иначе по техните форуми и писателства се четат какви ли не небивалици за корени в древността...
Корени може да има там,където виреят само корени...но света е пъстър и няма как да го направим еднороден и скучен,за да се харесва само на една част от хората.

# 1 916
  • гр. София
СЗО малко трудно може да изисква такива неща, защото хранителните навици са част от културата, а СЗО няма власт над това. По стечение на обстоятелствата тази организация е също продукт на културни особености, и то на западната култура, и то на някаква част от нея. Ако образно казано, беше "надвила" друга културна доктрина, то можеше да се окаже обратното - че хората, които хранят децата си с месо ги тровят и затова да бъдат санкционирани.

Съгласна съм с това. Peace
То е като религията - от многото враждуващи секти по онова време е надделяла християнската и е набедила останалите за ерес.

# 1 917
Първите хора са месоядните,те не са имали развита култура,че да изобразяват себе си,убивайки животно,просто са гледали да оцелеят всеки един божи ден.След това,след още няколко хиляди години,са земеделците,които садят,обработват и пекат хляб,да отглеждат зарзават и т.н.
Никой не може да ме убеди-освен тези,които сами си отглеждат зеленчуците и бобовите,че в купените зеленчуци и плодове има по-малко химия,отколкото в месото.
Относно месото,което малките деца отказват да ядат,да-и големият ми син беше такъв като малък,сигурно не им харесва да го дъвчат,но сега откак влезе в пубертета-стой та гледай-много му се хапва месце,чак не мога да повярвам как може да се изменят вкусовите предпочитания на едно дете.

# 1 918
  • София
В пубертета нали трябва да трупат мускулна маса, кости и пр., откъде да дойде тя, от рупане на маруля и боб ли! Хайде, като е малко детето, можеш да му регулираш храната и да го накараш зорлем да е вегетарианец или веган, ама какво се случва в пубертета? Да не се окаже накрая, че вкъщи пуберът набива салата, а навън си наваксва с месо в КФС или някоя дунерджийница!  Simple Smile

# 1 919
Андариел, имам приятелско семейство вегетараинци с две деца Simple Smile Момчето на 13 беше 185 см и повече от добре сложено  Mr. Green и повярвай ми изобщо и не се сеща да яде тайно от родителите си месо.

Общи условия

Активация на акаунт