Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 169
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
особено в екстремна ситуация, когато има реална опасност човечеството да се затрие, ако точно ти не се размножиш.  Laughing

# 1 891
Стягайте се другарки да спасяваме света. Laughing

# 1 892
със сигурност първия ден човекът е ял кърма.  Wink И тъй като кърмата е животински протеин, защото ние сме животни, то значи е буквално закърмен с животинското.

Майката на първия човек не е ли човек ,значи не е първия , а таткото хаха

Да приемем , че под първи човек се разбира така ,както господ / природата ни е създала да се храним .

Въпрос :  нямаме сечива , нямаме нищо , примерно сте първите хора. Първите хора не са имали и знание как се правят, нямали са книжки по оцеляване Grinning.  Дори и да имате такава информация , как се прави лък и копие и как се пали огън хипотетично , ако сте в климат достатъчно добър и имате растителна храна в изобилие цяла година и не сте гладни . Радвате се на добро здраве и от нищо не се лишавате. Ще ли да тръгнете да си правите копия и лъкове и да ходите в гората да убивате животни да ги ядете или ще си берете праскови от градината , ще рупате марули и щя си гледате живота. ?

# 1 893
  • София
първите хора все са имали родители, от които да се учат. освен ако наистина вярваш, че всичко е започнало от Адам и Ева, ама дори и те са били по дизайн с някакво вградено знание в главите и са следвали инструкциите на Годпод. Така че, дори при този вариант е мноооого трудно да имаш едно абсолютно незнаещо, неможещо същество като бял лист, насред нищото. Ако се обърнем към митовете за Ромул и Рем, те пак са се учили от някого, нищо че е било вълк.
Откъде ще я намериш тази маруля, като тя е култивирана, а не диворастяща? по-скоро ще метнеш един заострен и относително прав, достатъчно дълъг клон от дърво по някое животинче. Или ще катериш дърветата да търсиш гнезда с яйца или безпомощни малки пиленца, които не могат да ти избягат.

# 1 894
Тези хипотетични ситуации са голяма тъпотия, ще прощавате. Вегетарианец или месояден е избор единствено на презадоволения човек, другите нямат избор и ядат, каквото има и когато има. Веднъж трупове, друг път - фуражи.
А при екстреми условия най-добре ще са си точно феновете на лечебното гладуване, особено тези с по-дългичките курсове.

# 1 895
Ти кой визираш да е пръв човек , защото според изказването ти не ми става ясно кои са неговите родители . За Адам и Ева дума не съм споменавала. Яйцето или кокошката е първо хаха

Нищо не идва от само-себе си , за всяко нещо си има причина и следствие . Казвате човека не е животно ,а едно разумно изключение в този животинско-жесток свят , чиито корени са спорни . Надарен с милосърдие и любов за разлика от животните , те са просто животни ,без  разум, не можем да ги сравняваме с хората. Зверовете , така наричаните от нас хищници . Ние какви сме цивилизовани месоядни /що е то ако да ? Иначе наточихте зъби да колите и разкъсвате дори с голи ръце, ако има риск да останете гладни . Наще корени какви са . От де идем . ? Само аз ли виждам иронията .

Янечек , ние сме презадоволени , никой тук не е гладувал , освен доброволно.

# 1 896
  • София
що, аз не смятам, че човекът е някакво изключение! Ние имаме разум, който се различава от този на другите примати, ама не е като никак да не си прилича с техния. Човекоподобните и човекът имат доста сходни характеристики като разум. Хищниците като лъвове и други бозайници имат разум, щом са способни да се учат и на практика се учат да ловуват от майките си, учат йерархията и поведението в глутницата. това с милосърдието и ллюбовта ми идва вповече. Айде, стига драми!

Ами, не, аз съм имала моменти, в които съм гладувала, и то съвсем доброзорно (сигурно доста студенти са го преживяли), макар да е било за съвсем кратко време като ден-два. Самият факт, че не знаеш колко време няма да имаш ядене, вече изостря усещането за дефицит на храната, макар да не не се стига до някакви екстремуми. Но пък, има хора, които са готови на всичко, само и само да си набавят храна и да не стоят буквално гладни за неопределен период от време.

# 1 897
  • Linz
Гледайте по-честичко Nat Geo Wild и ще се изненадате от приликите между животните и човека.

# 1 898
Лечебното гладуване го разбирам не като вид диета, а като вид самолечение, така че ако нормално хранещият се човек не чувства нужда да се лекува с глад, то не са му нужни никакви прочиствания и разтоварителни дни. Обикновено хората решават да гладуват, защото се надяват да решат здравословен проблем, който иначе не са могли, назад имаше примери за артрит и мигрена. Другото, което може да накара човек да погладува, е вярването, че в тялото му се натрупват токсини, които с глада се изчистват.
На мен именно това с токсините ми е малко странно, защото ако приемем, че токсините идват с храната и се изхвърлят от организма би трябвало да си излизат така или иначе, без значение дали си спрял да ядеш или продължаваш. Просто процесът ще е непрекъснат така да се каже, влизат- излизат, без да имаш моменти с нулево съдържание ( при гладуване) и по високо ( когато ядеш).
За мигрената и артрита не се чувствам много компетентна и не знам каква е връзката им с храната/глада. Артрит нямам, но мигрената ми се оказа свързана с нивото на магнезий и да чукна на дърво се справих с проблема.

И наистина, стига с тези безсмислени 'ако изчезне цивилизацията и осъмна под едно дърво гол, бос, без запалка и интернет'.

# 1 899
  • Linz
Токсините се обезвреждат, изолирани в мастната тъкан.
Повече токсини=повече телесни мазнини.

# 1 900
Тези хипотетични ситуации са голяма тъпотия, ще прощавате. Вегетарианец или месояден е избор....................
Именно!
Точно същото си мислех, четейки последните няколко страници.....колко зор и фантазия, за де оправдае и "узакони" яденето на месо.
Ама, щом смятате, че е нормално да се яде месо, щом не ви пречи, яжте го.Не е нужно да убеждавате другите, важно е вие да сте убедени.
Също така, оставете веганите/вегетарианците да си ядат корените и тревите, щом смятат, че това е правилната храна за тях.
Това преливане от пусто в празно в доказване на Нищо е просто безсмислено.    Laughing

По въпроса с нормалното хранене и токсините:
ако за нормално се приеме храненето на 90 % от хората, т.е. тия, които се хранят с храна от супермаркетите по "законите на цивилизационното хранене", -ДА, определено им трябва прочистване отвреме-навреме.Защото "нормалната" съвременна храна е пълна, т.е. не пълна, а преливаща от химии и отрови.Тялото просто няма капацитета да се справи с толкова много токсини, не успява да се прочисти и започва да си ги складира, като ги обвива в мазнини, за да не го тровят.Но и този "метод" си има все някакъв предел......тогава токсините започват да те "тровят", т.е. да те разболяват.

# 1 901
  • София
ми, то, същото важи и за вегетарианците и веганите, така че работата е "присмял се хърбел на щърбел".

# 1 902
ми, то, същото важи и за вегетарианците и веганите..
с по голяма сила, тъй като  диверсификацията е по малка

# 1 903
Токсините се обезвреждат, изолирани в мастната тъкан.
Повече токсини=повече телесни мазнини.

Токсините са 2 вида-водоразтворими и мастноразтворими.Едните може и да излязат с диета,за другите има по-сложни процедури...

Зверовете , така наричаните от нас хищници . Ние какви сме цивилизовани месоядни /що е то ако да ? Иначе наточихте зъби да колите и разкъсвате дори с голи ръце, ако има риск да останете гладни . Наще корени какви са . От де идем . ?

В природата има йерархия-едни животни изяждат други.Ако всичко беше прекрасно подредено,то за какво съществуват хищниците,след като нарушават хармонията? Или има нещо сбъркано в тази природа-толкова сбъркано,че и хората посягат на мръвки...

Не знам откъде идем,но след като сме се пръкнали вече,има достатъчно доказателства,че човек яде всякаква храна-ловни сцени,изобразени в скални светилища бол,писмени свидетелства от бащата на историята Херодот и т.н.:

Накоро гледах,че гетите(една част от траките) според най-нови данни били вегетарианци.Е,да-ама имало причина-били поддръжници на Орфизма-т.е. имали са някаква цел,а не просто така.За сметка на това са наблягали на млечните храни.

# 1 904
ако за нормално се приеме храненето на 90 % от хората, т.е. тия, които се хранят с храна от супермаркетите по "законите на цивилизационното хранене", -ДА, определено им трябва прочистване отвреме-навреме.Защото "нормалната" съвременна храна е пълна, т.е. не пълна, а преливаща от химии и отрови.Тялото просто няма капацитета да се справи с толкова много токсини, не успява да се прочисти и започва да си ги складира, като ги обвива в мазнини, за да не го тровят.Но и този "метод" си има все някакъв предел......тогава токсините започват да те "тровят", т.е. да те разболяват.

Аз пък мислех, че черният дроб я върши тази работа. Така ми казаха разни доктори покрай близък с цироза. Имало ензим, който преработвал отровите, но в един момент се изчерпвал и дробът се предавал.

Общи условия

Активация на акаунт