Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 408
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 920
  • гр. София
Никой не може да ме убеди-освен тези,които сами си отглеждат зеленчуците и бобовите,че в купените зеленчуци и плодове има по-малко химия,отколкото в месото.

Ти го каза. Ясно е в такъв случай, че каквото и да се напише по въпроса ти няма да го приемеш, ако е различно от личното ти убеждение. Което е базирано на какво, обаче?  Wink

# 1 921
Цитат
Пак идва въпроса за яйцето и кокошката, как сме устроени първоначално да се храним ли с месо или без.

Но пък вие си размишлявайте за моралната дилема в екстремна ситуация, за мен е забавно да прочета за бързите сърни в тъмните и влажни европейски гори, за дивите зайци, които не доставят истински мазнини на човека, протеиновите маргаритки и прасковените градини...

Зайците не доставят необходимото количество мазнини, защото просто нямат толкова подкожна мас, като едно по-голямо животно. За маргаритките не знам.

# 1 922
  Мислех, че няма спорове, че човека е от всеядните животни.

# 1 923
За втори път го четем, но мазнината не зависи от размера на добичето все пак.
Заек добре, но ако го строим до прасе и кон...

# 1 924
За втори път го четем, но мазнината не зависи от размера на добичето все пак.
Заек добре, но ако го строим до прасе и кон...

Добре, месото на дивия заек е по-ниско калорично и съдържа по-малко мазнини от свинското, говеждото и прочие. Пък и нали говорим за хиляди години назад - угоени пуйки и кокошки не е имало.

# 1 925
Не иде реч за угояване, просто животните са различни. Тези, които  летят и бягат са с по малко мазнини от други, които не са толкова подвижни. Тези, които живеят на студено са по мазни ( както и човешката диета между другото) и т.н. Дори и рибите са различни, едно е сьомга, друго е цаца.

# 1 926
Важното е,че е имало растения,дето действат психоактивно.Ползвали са ги и по нашите земи за гадателства.Та като се изгори едно такова и после може да си помислиш,че си нахранен с всичко необходимо...
Не знам как е стоял/стои  въпроса ако се изяде някоя трева на самодиви и елфи. Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 13:03 от ОМ

# 1 927
Не иде реч за угояване, просто животните са различни. Тези, които  летят и бягат са с по малко мазнини от други, които не са толкова подвижни. Тези, които живеят на студено са по мазни ( както и човешката диета между другото) и т.н. Дори и рибите са различни, едно е сьомга, друго е цаца.

Това ми беше интересно да го прочета, а и звучи логично, благодаря. А видовете храни, на които преживяват?

# 1 928

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.

Това не е вярно.Така ти се иска само. Peace

# 1 929

Това ми беше интересно да го прочета, а и звучи логично, благодаря. А видовете храни, на които преживяват?
Не знам, според мен ( абсолютен лаик съм, знанията ми са училищни и музейни) с най много мазнина са моржове и пингвини. Какво ядат обаче нямам идея, риба най вероятно.
Иначе хората от по северни страни ядат риба, мазни сирена и по малко растителна храна, защото просто няма такава ( в традиционната си кухня, иначе днес се яде всичко от целия свят).

Ето това е един калкулатор за телесни мазнини за хора: http://www.scientificpsychic.com/fitness/diet.html
В дивата природа затлъстяване няма, без значение дали иде реч за хищник или не.

# 1 930
  • гр. София
Моржовете и пингвините ядат риба и дънни ракообразни  Simple Smile

# 1 931
Никой не може да ме убеди-освен тези,които сами си отглеждат зеленчуците и бобовите,че в купените зеленчуци и плодове има по-малко химия,отколкото в месото.

Ти го каза. Ясно е в такъв случай, че каквото и да се напише по въпроса ти няма да го приемеш, ако е различно от личното ти убеждение. Което е базирано на какво, обаче?  Wink

Ох, след снимките на оранжериите, които ти пусна /много са интересни междувпрочем/ и аз се запитах, химията в 1 кг зеленчук, дали е по малко от хормоните в 200 г пържола.

# 1 932
Ох, след снимките на оранжериите, които ти пусна /много са интересни междувпрочем/ и аз се запитах, химията в 1 кг зеленчук, дали е по малко от хормоните в 200 г пържола.

Разликата:
вегетарианците ядат само химията от зеленчука, а всеядните ядат химиите и от зеленчука, и от месото.Т.е., тровят се двойно.   Laughing

Понеже имам право да избирам, предпочитам по-малкото зло, в случая, по-малкото количество отрова.

# 1 933
  • гр. София
Mama_Nana, аз и не случайно казах личното си правило - не купувам зеленчуци с произход от държави, в които няма климат за отглеждането им.  Peace Т.е. не купувам холандски домати. И не само, де.
Иначе, ако вземем един български домат от пазара и една пържола от магазина, пак българска, в пържолата ще има в пъти повече химия.  Confused

# 1 934

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.
Това не е вярно.Така ти се иска само. Peace

Нищо не ми се иска-гледам какво E .На теб като ти е закодирано,защо посягаш към месото и си разместваш кодовете?

Общи условия

Активация на акаунт