Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 392
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 965
За тях пак ти трябват някакви подръчни средства и познания.  Peace Дори в съответната екстремна ситуация да имаш някакви средства, ако не знаеш как да направиш с тях примка за зайци примерно, все тая. Колко от съвременните хора могат да правят капани? Повечето от тях не са и виждали диви животни извън зоопарка. И колко ще се справят с паленето на огън без запалка/кибрит? Не е толкова прросто като по филмите.

Така е, но същите тези хора, които нямат умения да правят капани и да ловуват, те нямат и познания, кои растения стават за ядене и кои не. Те не биха оцелели по принцип, но от тези, които имат познания по-голям шанс за оцеляване има тези, които ядът и растения и животни. Ако бяхме проектирани да сме растителноядни би трябвало да можем спокойно да оцелеем целогодишно на растителна храна от природата, а точно това не го виждам как ще стане.  

Напълно е възможно, но само с вода маса не се прави, нали.  Wink

Да, прави се с торове, но много по-малко отколкото на полето. Освен това отпадат напълно хербицидите, по-голямата част от фунгицидите и инсектицидите.

# 1 966
Кристиян,aз за моите твърдения съм си търсила доказателства,такива,които да ме удовлетворяват-на база учено,четено,ходене,гледане.Не се информирам от церн,масони и др. съмнителни източници и не им вярвам.

Виж там допълних нещо.Попрочети това-онова за търбуха и не сравнявай храносмилателна система на прасе и на крава-има разлика.И с човешката също.Помия могато да ядат домашните прасета,но не и промишлено отглежданите.Освен това и домашните не ядат на всяка цена помия,а се гледат със смески.Могат да ядат и водорасли-не като си разровят сами на морския бряг,ами като им ги занесат.
Честно казано имаш странни представи за животните,а не ти пречи да ги даваш в всякакви примери,че и да ни караш ние да вярваме.

Есенциални мастни киселини - получават повече омега 3 ако се хранят със зелено,ако се хранят със смeски повече омега 6. В човешкото тяло е важен баланса на тези киселини,витамини и там както се наричат.
И набавянето им от животински източници(не е нужно да е месо) е по-надеждно,отколкото от растения,най-вече защото организма няма защо да прави каскади,за да превръща аналозите в нещо,което му е нужно,а ги получава на готово.
Това в твоите книги го няма,съжалявам за което. Simple Smile

# 1 967
Не ям месо откакто се помня и всичко си ми е наред,дори родих без никакви проблеми! Въпрос на вкус е дали ще ядеш месо или не!

# 1 968
  • гр. София
За тях пак ти трябват някакви подръчни средства и познания.  Peace Дори в съответната екстремна ситуация да имаш някакви средства, ако не знаеш как да направиш с тях примка за зайци примерно, все тая. Колко от съвременните хора могат да правят капани? Повечето от тях не са и виждали диви животни извън зоопарка. И колко ще се справят с паленето на огън без запалка/кибрит? Не е толкова прросто като по филмите.

Така е, но същите тези хора, които нямат умения да правят капани и да ловуват, те нямат и познания, кои растения стават за ядене и кои не. Те не биха оцелели по принцип, но от тези, които имат познания по-голям шанс за оцеляване има тези, които ядът и растения и животни. Ако бяхме проектирани да сме растителноядни би трябвало да можем спокойно да оцелеем целогодишно на растителна храна от природата, а точно това не го виждам как ще стане.  

Да, отчасти съм съгласна. Защото аз например сигурно бих направила капан (имам познания, чела съм книги и съм гледала картинки как се прави, но как ще се справя и дали ще стане от раз е друг въпрос. А какво ще се хване в тоя капан е трети въпрос), но доста от растенията познавам. Предимно билки и диви плодове. Е, разбира се, тези, които растат по нашите ширини. Ако попадна в Амазония и не познавам нито едно растение, ще се ориентирам по животните - което ядат те, ще ям и аз.
Всъщност, ако ножът опре до кокал и оцеляването стане критично, повече от ясно е, че човек ще яде каквото намери. Надали някой смята друго.

# 1 969
Писах назад, не е лесно.Иска се време, усилия, и за четене, и за търсене на чиста храна, и за приготвянето й.
А промените, които отчитам след промяната, ме радват, карат ме да вярвам, че съм на правилния път и ме стимулират да продължавам.

Краси, имам усещането, че наистина не ти е лесно и ти отнема много време да се храниш по този начин. Ти търсиш стимул, за да продължаваш. Защо не убедиш и детето си, че това е правилният път, а го оставяш да се трови.  Peace
Не търся стимул.Фактът, че се чувствам чудесно последната една година , ми е стимул.
А детето си насила не мога да задължа.То все пак е на 16,5 години.Аз мога и му давам информация, а решението си е негово.
Да, не ми е приятно, че се трови, но отчитам положителното:първо, яде месо доста по-рядко, особено след като се натрови от едно пилешко, и второ-когато каже, че иска месо, се опитвам да му осигуря читаво такова, а не от редовите магазини.
А и не мисля, че имам правото да налагам каквото и да било на някого.
Пиша тук моите си убеждения, не за да ги налагам на някого, а като личен опит.
За мен не е толкова важно как и с какво се е хранил прачовекът.А че днешното месо е тотално отровено, и вредата от него е в пъти повече, отколкото ползата.Ако изобщо някаква полза  за възрастния организъм....

# 1 970

Напълно е възможно, но само с вода маса не се прави, нали.  Wink

Да, прави се с торове, но много по-малко отколкото на полето. Освен това отпадат напълно хербицидите, по-голямата част от фунгицидите и инсектицидите.

Недей така,аз не мога да правя капани,но пьк знам точно кои растения да ям.
По повод какво виждаш и какво не виждаш : и на Жул Верн са се подигравали и не са виждали как може да си представя някой подводници...

ОМ,
Ами дай ги тези доказателства да ги видим. Peace
Разбирам те,няма как да се информираш за ЦЕРН и от масони.
Никьде не сравних храносмилателна система на човек и на прасе или крава!
Питам :откьде взимат прасето и кравата витамините и др.вещества,които ние толкова искаме да получим чрез тяхното месо?
Ама не е удобен вьпроса нали?

# 1 971
  • София
Christian нищо неудобно няма във въпроса ти. Просто е глупав. Естествено че кравите примерно се хранят с трева. Естествено, че ние (поради това че не сме тревопасни) не можем да извлечем веществата от тревата така както кравата. Та за какво е този тооолкова неудобен въпрос??

# 1 972
Christian нищо неудобно няма във въпроса ти. Просто е глупав. Естествено че кравите примерно се хранят с трева. Естествено, че ние (поради това че не сме тревопасни) е не можем да извлечем веществата от тревата така както кравата. Та за какво е този тооолкова неудобен въпрос??
Можем! Ето затова е неудобен!
Глупав е друг.

# 1 973
ОМ,
Ами дай ги тези доказателства да ги видим. Peace

Цитат
Кристиян,aз за моите твърдения съм си търсила доказателства,такива,които да ме удовлетворяват-на база учено,четено,ходене,гледане.

Та как трябва  да ти ги дам?  newsm78

Питам :откьде взимат прасето и кравата витамините и др.вещества,които ние толкова искаме да получим чрез тяхното месо?
Ама не е удобен вьпроса нали?

Е нали ти написах от къде?Какво още искаш? Или не разбираш написаното,тогава не мога да помогна.
Хората не сa в състояние да преживят-връщаме се на храносмилателната система на преживните и на началото на темата,когато не се разбрахме за целулозата....

Масонството знаеш ли откъде произлиза? От Oрфическите школи...

# 1 974
Хората не ядат диви прасета,а домашни,които се хранят точно както го казваш :с помия.
После помията я ядат хората.
Не сравнявам никаква физиология.Питам още ведньж: Откьде набавя прасето и кравата витамините и др.вещества,които толкова искаме да ги получим чрез тяхното месо?
[/quote]

Ама ти домашно прасе виждал ли си на живо и знаеш ли как се храни и се отглежда  Simple Smile . И какво точно имаш предвид под "пумия"  Laughing . А домашните кравички ги пасят, не ги хранят с помия  Laughing .

# 1 975
  • София
Christian нищо неудобно няма във въпроса ти. Просто е глупав. Естествено че кравите примерно се хранят с трева. Естествено, че ние (поради това че не сме тревопасни) е не можем да извлечем веществата от тревата така както кравата. Та за какво е този тооолкова неудобен въпрос??
Можем! Ето затова е неудобен!
Глупав е друг.

Е ти ако имаш 4 стомаха и се класифицираш като крава, аз нямам.
Между другото защо не пасеш трева, а си "хапвам с удоволствие месо"? Това в кавичките е цитат от твой пост.

# 1 976
Щото тревата е за непосветени. Laughing

# 1 977
  • София - Рим и обратно
 Shocked Чета, чета и не мога да се начудя защо Кристиян не вземе да си намери някоя плодотворна, незамърсена, "еко" нивичка, да пусне едни корени и директно да си извлича нужните му хранителни вещества. Защо се тъпче със съмнителни банани и фуражи???
Нещо за анаболитни и катаболитни процеси да кажеш, Кристияне? Остави я помията и прасетата, а почети малко за метаболизма, за хранителните вещества и енергията.

# 1 978
  • София
Доста двуличен ми се струваш Кристияне.
От една страна животинските храни са голямото зло и абсолютно ненужни на човека, а от друга ядеш яйца, мляко и месце си хапваш. Странна работа.

# 1 979
Прасетата ядат помия, пък растенията ядат тор.

Общи условия

Активация на акаунт