Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 362
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 950
1.салата-около 300 гр, пържола-около 200 гр, зелен боб-около 200 гр,  1-2 филийки хляб
2.салата-около 300 гр, 10-12 маслини, 2 пълнени гъби с тофу
Чисто хипотетично, в кое от двете менюта има повече химия?Количествено?

Не е честно, това първото е количество, с което не бих могла да се справя наведнъж  Wink

# 1 951
Да, към 800-900 грама иде. Представям си какво става после в тоалетната, особено ако така се и вечеря  Mr. Green

# 1 952
  • София
1.салата-около 300 гр, пържола-около 200 гр, зелен боб-около 200 гр,  1-2 филийки хляб
2.салата-около 300 гр, 10-12 маслини, 2 пълнени гъби с тофу

Чисто хипотетично, в кое от двете менюта има повече химия?Количествено?

Чисто практично, първото е 3-4 пъти по-калорично от второто. С първото можеш да се нахраниш, а с второто не, поради което ще трябва да си дояждаш с още храна (и химии). Освен това, тофуто се прави от соя 90%, от която е генномодифицирана. Отделно, съдържа фитохормони, нарушава хормоналния баланс и уврежда щитовидната жлеза. 50 гр тофу е много по-вредно от 200 гр пържола.

# 1 953
  • гр. София
Фитохормоните, бидейки хормони от растителен произход, се съдържат във всички плодове и зеленчуци. При менопауза завишените дози са силно препоръчителни. Защо реши, че са нещо вредно?

# 1 954
  • София

В месото има 2 витамина (грубо казано),няколко минерални вещества и готови животински белтьци.
В един банан или едно добре узряло манго или едно диво растение има всичко нужно на човешкия организьм.

Само един въпрос имам: откога бананите и мангото са култури виреещи по нашите ширини?  Пък с какво се обработват въпросните продукти, докато стигнат до нашия пазар... Предпочитам си вредната и бедна на витамини пържолка. Пък ако е от домашно прасенце, още по- добре. Peace

# 1 955

Вегетарианците по лесно ще оцелеят защото растителна храна има в изобилие.
Ако нямаш запалка и кибрит,малко трудно ще си направиш огьн в мокрите и студени гори на Европа,за да си опе4еш месо.
Всьщност независимо дали си веге или не,оцеляването ще бьде с растителна храна.
Цивилизованият 4овек изпаднал в есктремна ситуация е неспособен да си набави месо.

Ами аз точно това питам, коя е тази растителна храна в изобилие? Запалка и кибрит не са ми толкова ценни колкото нож. Мога да запаля огън без тях и съм го правил. Неспособен е силно казано, трудно е но е съвсем възможно.

Условието, което постави Кристиян, беше човек да е изпаднал в екстремна ситуация. В такава ситуация може да няма как да изкопаем трапа за капан, надали ще си носим лопати и кирки за всеки случай. Може да нямаме сечива и инструменти. Много важно, че имаме познания по физика и пр. в тоя случай.
И как сами ще изработваме сечива? Ще топим руда и ще леем брадви ли? Или ще очукваме един камък с друг докато го наострим? То и за това си трябва познание на камъните - не всеки става за тая работа. Като нямаш условия, много важно, че имаш акъл  Laughing

Има сума ти капани, които могат да се направят без копане.

Ами може да се яде кора от бреза и бор (като се изреже външната), както и борови иглички, но пак трябва да има някаква обработка. Също има някои дървета, които раждат плодове през студените месеци, както и някои треви. И корени на ядливи растения.

Може, ама без нож или брадва как ще я обелиш кората.

Гледали ли сте този филм?
http://www.imdb.com/title/tt0758758/
Ако - не, препоръчвам Peace По темата за оцеляване в диви условия.

Гледал съм го и май се отрови с някакво растение накрая. Ама той го караше на повече ентусиазъм отколкото на умения.

Има случаи от съвремието, в които група от хора поставени в екстремни условия стават канибали и изяждат други от групата.

Значи ще ядем вегетарианци в краен случай.

Ох, след снимките на оранжериите, които ти пусна /много са интересни междувпрочем/ и аз се запитах, химията в 1 кг зеленчук, дали е по малко от хормоните в 200 г пържола.

Всъщност хидропонно отглежданите зеленчуци се третират с много по-малко химия от отглежданите на полето.  

# 1 956
Само да се похваля, че моят хрян е поникнал! Party Листата му не са лютиви.

# 1 957
  • София
Фитохормоните, бидейки хормони от растителен произход, се съдържат във всички плодове и зеленчуци. При менопауза завишените дози са силно препоръчителни. Защо реши, че са нещо вредно?

При менопауза женските фитохормони на соята може и да са препоръчителни, но не и за момченца в пубертета, примерно. Аз соя не бих консумирала под каквато и да било форма.

# 1 958
  • гр. София
Казах "завишени дози фитохормони", а не какви да е дози. Има огромна разлика. Същите тия момиченца в пубертета приемат фитохормони от всяка растителна храна, която ядат. Ти също. Не се съдържат само в соята.

Условието, което постави Кристиян, беше човек да е изпаднал в екстремна ситуация. В такава ситуация може да няма как да изкопаем трапа за капан, надали ще си носим лопати и кирки за всеки случай. Може да нямаме сечива и инструменти. Много важно, че имаме познания по физика и пр. в тоя случай.
И как сами ще изработваме сечива? Ще топим руда и ще леем брадви ли? Или ще очукваме един камък с друг докато го наострим? То и за това си трябва познание на камъните - не всеки става за тая работа. Като нямаш условия, много важно, че имаш акъл  Laughing

Има сума ти капани, които могат да се направят без копане.

За тях пак ти трябват някакви подръчни средства и познания.  Peace Дори в съответната екстремна ситуация да имаш някакви средства, ако не знаеш как да направиш с тях примка за зайци примерно, все тая. Колко от съвременните хора могат да правят капани? Повечето от тях не са и виждали диви животни извън зоопарка. И колко ще се справят с паленето на огън без запалка/кибрит? Не е толкова прросто като по филмите.

# 1 959

Тези, които хапват пържола, не ядат ли плодове?    Laughing
Аз се тровя с плодовете, а те -и с плодовете , и с пържолата.

Направо ме изумяваш, предвид кулинарнията ти сайт /много го харесвам/. Човек трябва да има баланс, независимо месояден ли е или вегетарианец. Не става въпрос за преяждане или гладуване, а нормално хранене.
Сигурно си спомняш един стар филм - Крилце или кълка, тогава си беше хубава комедия, а днес е реалност. Не може да се спасиш от отровите, без значение какво и колко ядеш. Има и друго, хората са различни, някой може от една нитрирана маруля да получи стомашно разтройство, друг обаче може и десет да изаде без видими поражения т.е. всеки организъм обработва различно храната. Не е възможно да се направи точна статистика кой колко е отровен или не е.

Зимна роза,
Абсолютно съм съгласна с теб!

Ох, след снимките на оранжериите, които ти пусна /много са интересни междувпрочем/ и аз се запитах, химията в 1 кг зеленчук, дали е по малко от хормоните в 200 г пържола.

Всъщност хидропонно отглежданите зеленчуци се третират с много по-малко химия от отглежданите на полето.  

Напълно е възможно, но само с вода маса не се прави, нали.  Wink

# 1 960

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.
Това не е вярно.Така ти се иска само. Peace

Нищо не ми се иска-гледам какво E .На теб като ти е закодирано,защо посягаш към месото и си разместваш кодовете?

Нищо не Е,защото не е доказано.
За пореден пьт-не се занимавай с мен,темата не е за мен. Peace

След като не е доказано ,няма как да ти повярвам, че не е истина.Не се занимавам с теб,не го приемай лично.Само ми е интересен начина ти на мислене и разминаването му с това,което правиш...но то си е твоя работа.

Кравата или прасето откьде са ги  взели тези витамини?

Кое прасе? Дивото яде една храна,домашното може и с помия да расте.
И пак ли ще сравняваме физиологията на кравата с човека?

При преживните има търбух:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%83%D1%85

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 15:26 от ОМ

# 1 961

Тези, които хапват пържола, не ядат ли плодове?    Laughing
Аз се тровя с плодовете, а те -и с плодовете , и с пържолата.

Направо ме изумяваш, предвид кулинарнията ти сайт /много го харесвам/. Човек трябва да има баланс, независимо месояден ли е или вегетарианец. Не става въпрос за преяждане или гладуване, а нормално хранене.
Сигурно си спомняш един стар филм - Крилце или кълка, тогава си беше хубава комедия, а днес е реалност. Не може да се спасиш от отровите, без значение какво и колко ядеш. Има и друго, хората са различни, някой може от една нитрирана маруля да получи стомашно разтройство, друг обаче може и десет да изаде без видими поражения т.е. всеки организъм обработва различно храната. Не е възможно да се направи точна статистика кой колко е отровен или не е.
Принципно си права.
Аз не говоря за преяждане или гладуване.
Относно нормалното хранене....оказва се доста различен критерия за "нормално" за всеки човек.
Да, всеки организъм обработва храната различно.Но тук става въпрос за маруля, която не се яде 10 пъти примерно, а цял живот.И ти може да я обработваш известно време без видими поражения, но тук ключът е във "видими". Защото след години системно тровене и химизиране пораженията стават съвсем видими.Особено за лекарите.
И да, не мога да се спася от отровите.Поне не от всичките.
Но защо да не опитвам да ги намаля до минимум?
Ако не мога да ги отстраня изцяло, трябва ли да се самозалъгвам, че те са навсякъде , че всички ги ядат, какво толкова, и аз да се примирявам ?
Писах назад, не е лесно.Иска се време, усилия, и за четене, и за търсене на чиста храна, и за приготвянето й.Къде-къде по-лесно и неангажиращо е просто да отидеш до супера и за половин час да нахвърляш всичко в количката....
Мен обаче това вече не ме удовлетворява.И правя нужното, за да се чувствам Аз удовлетворена.
А промените, които отчитам след промяната, ме радват, карат ме да вярвам, че съм на правилния път и ме стимулират да продължавам.

# 1 962

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.
Това не е вярно.Така ти се иска само. Peace

Нищо не ми се иска-гледам какво E .На теб като ти е закодирано,защо посягаш към месото и си разместваш кодовете?

Нищо не Е,защото не е доказано.
За пореден пьт-не се занимавай с мен,темата не е за мен. Peace

След като не е доказано ,няма как да ти повярвам, че не е истина.Не се занимавам с теб,не го приемай лично.Само ми е интересен начина ти на мислене и разминаването му с това,което правиш...но то си е твоя работа.

Кравата или прасето откьде са ги  взели тези витамини?

Кое прасе? Дивото яде една храна,домашното може и с помия да расте.
И пак ли ще сравняваме физиологията на кравата с човека?
След като не е доказано защо именно ТИ даваш такива твьрдения,че вегетарианската диета не е закодирана?
Нали нищо не е е одказано (и според теб)?

Ако ям едно парче салам ведньж в годината защото цял ден не сьм имал вьзможност да изляза от работното си място,ядене на месо ли е според теб?

Хората не ядат диви прасета,а домашни,които се хранят точно както го казваш :с помия.
После помията я ядат хората.
Не сравнявам никаква физиология.Питам още ведньж: Откьде набавя прасето и кравата витамините и др.вещества,които толкова искаме да ги получим чрез тяхното месо?

# 1 963
Не с помия, а с ярма, която е доста хранителна всъщност, после се чешат с бъркалката за ярма и така стават щастливи прасета. Само за пълнота го казвам.

# 1 964
Писах назад, не е лесно.Иска се време, усилия, и за четене, и за търсене на чиста храна, и за приготвянето й.
А промените, които отчитам след промяната, ме радват, карат ме да вярвам, че съм на правилния път и ме стимулират да продължавам.

Краси, имам усещането, че наистина не ти е лесно и ти отнема много време да се храниш по този начин. Ти търсиш стимул, за да продължаваш. Защо не убедиш и детето си, че това е правилният път, а го оставяш да се трови.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт