Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 333
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
убеждението за по-малкото отрови и зарзаватите ми напомня на вярването, че щом човек си купи цигари "лайт", и пуши по-малко. Ако на човек му хрямват Х единици хранителни вещества, то той все отнякъде си ги набавя, а при положение, че едва ли има храна без химия, то все тая - пак се нагълтва.

# 1 936
  • гр. София
Андариел, изобщо не говоря за убеждение, а за неща, които ЗНАМ поради професионалната си обвързаност със сектора на земеделието и храните.

# 1 937
убеждението за по-малкото отрови и зарзаватите ми напомня на вярването, че щом човек си купи цигари "лайт", и пуши по-малко. Ако на човек му хрямват Х единици хранителни вещества, то той все отнякъде си ги набавя, а при положение, че едва ли има храна без химия, то все тая - пак се нагълтва.
Сто пъти се писа, колкото по разнообразни хранителни групи, толкова по голяма диверсификация, толкова по малко количество и концентрация от конкретна 'отрова', толкова по щадящо.
Като нема желание да се разбере както и да го обясняваш не става...

# 1 938

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.
Това не е вярно.Така ти се иска само. Peace

Нищо не ми се иска-гледам какво E .На теб като ти е закодирано,защо посягаш към месото и си разместваш кодовете?

Нищо не Е,защото не е доказано.
За пореден пьт-не се занимавай с мен,темата не е за мен. Peace

Не става дума кьде има повече отрови.Днес общо взето почти всичко е "отровено".
Ако трябва да ям само месо....няма да преживея дьлго защото месото не ми дава всичко,от което имам нужда.
Ако се храня с растения само,няма да имам нужда от месо,за да живея добре.

В месото има 2 витамина (грубо казано),няколко минерални вещества и готови животински белтьци.

В един банан или едно добре узряло манго или едно диво растение има всичко нужно на човешкия организьм.

# 1 939
  • София
а млякото и млечните продукти, че и яйцата къде ги забрави? Или изобщо не ядеш животински проеини?

# 1 940
Наистина ли не разбираш?
Не иде реч за по-малко отрови в зарзаватите, а за количество поглъщана отрова.
Един пример, като за детската градина:
ако приемем хипотетично, че:
зеленчуци-100 единици химия
плодове-120 единици химия
месо-120 единици химия
млечни-100 единици химия
зърнени-90 единици химия
и т.н.
аз "изяждам" около 310 единици химия
А всеядните си "хапват" около 530 единици химия.
Така ясно ли е кой се трови повече?
Изключвайки месото от менюто си, аз не го заменям с двойно/тройно количество зарзават, просто не е необходимо.Когато организмът получава необходимите му вещества, няма нужда от увеличено количество храна.Ако ги има в 1/2 пъпеш за момента, и той ще му е достатъчен за следващите 2-3 часа.
Или, с други думи казано, изключвайки месото, аз всъщност намалих количеството приемана храна.Т.е.,  консумирам още по-малко количество химия.

# 1 941
  • София

На много места вече ти казаха-вегетариaнството е избор,не ти е закодирано.
Това не е вярно.Така ти се иска само. Peace

Нищо не ми се иска-гледам какво E .На теб като ти е закодирано,защо посягаш към месото и си разместваш кодовете?

Нищо не Е,защото не е доказано.
За пореден пьт-не се занимавай с мен,темата не е за мен. Peace

Не става дума кьде има повече отрови.Днес общо взето почти всичко е "отровено".
Ако трябва да ям само месо....няма да преживея дьлго защото месото не ми дава всичко,от което имам нужда.
Ако се храня с растения само,няма да имам нужда от месо,за да живея добре.

В месото има 2 витамина (грубо казано),няколко минерални вещества и готови животински белтьци.

В един банан или едно добре узряло манго или едно диво растение има всичко нужно на човешкия организьм.

Я пак....?
Да давам ли доказателства?

# 1 942
  • София

Е тук вече не се сдържах. Черен дроб vs. ябълка:

Та какво за витамините, казваш Simple Smile

# 1 943
  • София
а аз говоря за това, че недостигът от едно нещо се наваксва количествено с друго, Краси. Ако изключиш месото и не го заместиш с повече яйца, млечни или зърнени, или каквото там ще да е, то наистина ще погълнеш по-малко химия, обаче ако го заместиш, може да се окаже, че изяждаш то поне същото количество химия. Няма как да знаеш колко единици химия ядат всеядните, нито вегетарианците, защото всеки яде различно количество храна. Вместо една пържола изяж еквивалента от плодове, пък пак ще ти станат същите единици химия!

# 1 944
Mama_Nana, аз и не случайно казах личното си правило - не купувам зеленчуци с произход от държави, в които няма климат за отглеждането им.  Peace Т.е. не купувам холандски домати. И не само, де.
Иначе, ако вземем един български домат от пазара и една пържола от магазина, пак българска, в пържолата ще има в пъти повече химия.  Confused

Разбирам, но каква е гаранцията, че картофите, които купуваш за български не са китайски или турски? Месото, което се продава за прясно е размразено, доставено от .... обработено с консерванти, които му придават крехкост, цвят и вкус. /Не става дума да пазаруваме от бабите на пазара или от някое село. /
За мен това е проблема. Иначе нека всеки си хапва каквото му харесва и се чувства добре.

Или, с други думи казано, изключвайки месото, аз всъщност намалих количеството приемана храна.Т.е.,  консумирам още по-малко количество химия.

Абе дали ще намалиш месото или зеленчука все тая, няма как да слезеш под определен минимум.

# 1 945
Един пример, като за детската градина:
...

Ще припадна  Laughing Не мога да повярвам, че сериозно ги мислиш тези щуротии.
Ти може и да си преяждала и затова като си махнала калориите от месото, пак да ти стига храната, но повечето хора, които се интересуват от темата, не си надвишават дажбите и е сметнато месото какво място заема. Ако се махне, ще трябва да го смениш с храни от другите групи, просто за да не ходиш недохранен.

# 1 946
  • София
Никой не може да ме убеди-освен тези,които сами си отглеждат зеленчуците и бобовите,че в купените зеленчуци и плодове има по-малко химия,отколкото в месото.

Ти го каза. Ясно е в такъв случай, че каквото и да се напише по въпроса ти няма да го приемеш, ако е различно от личното ти убеждение. Което е базирано на какво, обаче?  Wink

На това, че животното може да премахне чрез отделителната си система голяма част от отровите, с които са го тъпкали (може и да не ги приеме), докато растението поема всичко и не може да го отдели.

# 1 947
а аз говоря за това, че недостигът от едно нещо се наваксва количествено с друго, Краси. Ако изключиш месото и не го заместиш с повече яйца, млечни или зърнени, или каквото там ще да е, то наистина ще погълнеш по-малко химия, обаче ако го заместиш, може да се окаже, че изяждаш то поне същото количество химия. Няма как да знаеш колко единици химия ядат всеядните, нито вегетарианците, защото всеки яде различно количество храна. Вместо една пържола изяж еквивалента от плодове, пък пак ще ти станат същите единици химия!
Тези, които хапват пържола, не ядат ли плодове?    Laughing
Аз се тровя с плодовете, а те -и с плодовете , и с пържолата.

1.салата-около 300 гр, пържола-около 200 гр, зелен боб-около 200 гр,  1-2 филийки хляб
2.салата-около 300 гр, 10-12 маслини, 2 пълнени гъби с тофу

Чисто хипотетично, в кое от двете менюта има повече химия?Количествено?

# 1 948
Кравата или прасето откьде са ги  взели тези витамини?

Есенциалните витамини,които трябва да се набавят с храната не са в такова количество в месото,както в растенията.За това нещо говоря.
И не ме бомбардирайте с таблици и доказателства,няма нужда. Peace

Колко месо трябва да се яде според вас,за да има баланс и набавяне на нужните вещества (от месото) ?Някой може ли да даде пример? Peace

# 1 949
  • гр. София
Mama_Nana, аз и не случайно казах личното си правило - не купувам зеленчуци с произход от държави, в които няма климат за отглеждането им.  Peace Т.е. не купувам холандски домати. И не само, де.
Иначе, ако вземем един български домат от пазара и една пържола от магазина, пак българска, в пържолата ще има в пъти повече химия.  Confused

Разбирам, но каква е гаранцията, че картофите, които купуваш за български не са китайски или турски? Месото, което се продава за прясно е размразено, доставено от .... обработено с консерванти, които му придават крехкост, цвят и вкус. /Не става дума да пазаруваме от бабите на пазара или от някое село. /
За мен това е проблема. Иначе нека всеки си хапва каквото му харесва и се чувства добре.

Е, то е ясно, че в голяма част от случаите гаранция-Франция. Затова, за да има поне някаква сигурност, е добре да се купуват сезонни зеленчуци. Със сигурност има по-голяма вероятност доматите да са наши, ако ги купиш през август, отколкото през февруари (не че нямаме и оранжерийни, но са минимално количество за локалните пазари).
Освен това, за разлика от веригите магазини, по пазарите сезонните плодове и зеленчуци по-често са български. Без крушите например. За жалост отдавна не гледаме круши за стокова продукция. Ако си купиш от някоя баба, която си ги гледа в двора, да, иначе няма.  Confused

Никой не може да ме убеди-освен тези,които сами си отглеждат зеленчуците и бобовите,че в купените зеленчуци и плодове има по-малко химия,отколкото в месото.

Ти го каза. Ясно е в такъв случай, че каквото и да се напише по въпроса ти няма да го приемеш, ако е различно от личното ти убеждение. Което е базирано на какво, обаче?  Wink

На това, че животното може да премахне чрез отделителната си система голяма част от отровите, с които са го тъпкали (може и да не ги приеме), докато растението поема всичко и не може да го отдели.

Пробвай пак за месото Laughing

Общи условия

Активация на акаунт