Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 313
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 055
  • Linz
Краси, споделям ентусиазма ти, но вегетарианец не се става от днес за утре. Въобще много се спекулира с това понятие. Както казва ОМ, просто сякаш наистина стана модно да си веге. Аз също не съм изцяло вегетарианка, въпреки, че не съм хапвала и залък месо/риба от 23 год... Това е доста дълъг процес на трансформация на тялото и начина на живот. Пълното изчистване става в рамките на поне 2-3 поколения.
Интересувам се от вегетарианство още от 80-те год. и тогава това пишеше по книгите. Сега знам, че е друго, всеки 2-ри или 3-ти се обявява за веге. Или пък е бил за месец-два.
Иначе съм убедена, че сега съм по-здрава, отколкото бих била ако ядях месо. Случиха ми се неща, за които медицината няма обяснение. Аз вярвам, че е заради положителната ми нагласа към тези проблеми, в по-малка степен може би и храненето ми има роля.

# 2 056
  • София
все едно живея в 60-70-те години - ню ейдж, духовни течения, вегетарианство... само марихуаната липсва и разветите коси. Прилича ми на закъсняла сексуална революция.

# 2 057
В лични излияния около менюто си не смятам да влизам,заради Катрин.Здравето си го отдавам на начина ми на живот и най-вече на йогата,всичко останало е второстепенно.

Йога и месо са 2 несъвместими неща . За разлика от будизма Дзен по специално , в който наистина нищо не е задължително .

Цели нации са с непоносимост към лактоза , като китайците примерно. И в Европа е било така , но тези малкото с поносимост са оцелявали повече /писах го вече / било е мутация на гена , докато е станал доминантен /Дарвин/, защото много майки са умирали при раждането.  .Индианците и  коренното население на Австралия  не са се хранили с млечни също. Преди да ми развивате трактати , просто седнете и се опитайте да си поръчате ястие с млечни продукти в китайски ресторант . Цели нации , огромна част от индийците се хранят без месо и риба/ако някой я  изважда от месото/ , бременните си износват децата здрави , децата им растат здрави и създават и отглеждат други деца. Така е от хилядолетия . Да не говорим , че имам познати вегетарианки европейки , които си родиха и износиха децата живи и здрави без да са яли месо. Познавам и такава която не е яла месо 7 години и като е забременяла е прояла , защото от сакън да не му липсва нещо , от внушени убеждения като вашите.

Ом иначе да обижда може , но малко общата култура ви куца май .

Котките ядат мишки и врабчета, говорим за черния дроб който бил така витаминозен , чак се посмях. Моята котка я хранех само с черен дроб , почти по една или друга причина и после спрях , прочетох ,че ако се храни основно с това им е много вредно . Убива мишки , не разбира ,че са за ядене ,а ги носи на стопанина да се похвали  какво си е хванала. Имам 2 котки и ги храня само с месо , чисто , консерва не искат. И прясното мляко не е добре да се дава на котка, хващат растройство , както и яйце .

# 2 058
Това че ти сега се чувстваш добре не е задължително да е от липсата на месо. Ако си спряла глутена може пък той да е бил причината за не доброто ти състояние преди. Оказва се че глутена причинява доста проблеми. Освен това до колкото знам си била с наднормени килограми, нормално е като заслабнеш да се чувстваш по-добре.
Не съм изключила глутена.
И не кг са били причина да не се чувствам о.к......винаги съм била с нормално тегло, с изключение на последните 7-8 години.Т.е., започнах да качвам кг около 39-40-та си година.А главоболието, псориазиса, умората, киселините си ги имах кажи-речи от тийнейджърка.
Не знам доколко намалените кг имат значение, защото те започнаха да намалят последните 3-4 месеца, а аз се чувствам добре от поне 10-на насам.

Няма нищо високомерно или злорадо в постовете ми.Изобщо не се радвам на болестите на хората...по-скоро ме е яд, че толкова много хора изобщо не се замислят и си живеят по инерция.
Но, както написа някой назад, на човек "Насила не можеш да дадеш!"
Ясно ми е , че има болести, които не се лекуват с хранене.Но лечение, съчетано с определена диета, би било много по-ефикасно и щадящо организма.
Аз обаче неведнъж съм писала, че целта ми е да отложа/огранича/предотвратя болести, традиционно свързвани с възрастта, като високо кръвно, диабет, сърдечно съдови, стомашни , ставни......
А те имат много общо с храната и начина на живот.

# 2 059
Аз пък съм убеден, че поне 90 % от болестите и неразположенията могат да се излекуват или поне контролират с правилен начин на хранене и живот, което включва и позитивно мислене/поглед..
Наречете ме сектантка ако искате..)
Да не забравяме, че хапчета лекуват симптомите, а не причината за болестта..

# 2 060
  • София
Katarin X. а при мен пък се появяват киселини и стомашни неразположения от въглехидрати. Картофи, ориз, бобови, плодове и някои зеленчуци ми влияят много зле. Гледам да се храня с месо, млечни, зеленчуци и  малко плодове. Наблягам също така на животинските мазнини. С това хранене липидния ми профил е чудесен, кръвната захар също. Преди да открия истината за мене съм пробвала много режими на хранене. Включително чай с плодове, жито и какво ли не. От всичко се чувствах кофти. Открих моя начин на хранене и съм доволна. Да си истински вегетарианец е много трудно. Трябва да внимаваш какво ядеш за да си набавиш нещата които идват от месото. Много малко от хората го правят. Гледат някой филм и спират да ядът месо, но ме го правят умно. Мислят си че като ядът картофи и пица без месо всичко ще е ок. Имам си един такъв дългогодишен вегетарианец в работата. Преди няколко години закъса страхотно със здравето и лекарите му бяха казали че ако не започне да яде месо ще умре. Сега муа пържоли като невиждал.

# 2 061
  • Linz
все едно живея в 60-70-те години - ню ейдж, духовни течения, вегетарианство... само марихуаната липсва и разветите коси. Прилича ми на закъсняла сексуална революция.
Ти нещо съвсем се обърка май. Как в две изречения набута куп несъвместими едно с друго неща ooooh!

# 2 062
Няма нищо високомерно или злорадо в постовете ми.

Напротив, точно такива са постовете ти. "Дайте да видим кой е по-здрав, ето аз съм, сега сте вие!"
Интересен начин да се похвалиш.

# 2 063
В лични излияния около менюто си не смятам да влизам,заради Катрин.Здравето си го отдавам на начина ми на живот и най-вече на йогата,всичко останало е второстепенно.

Йога и месо са 2 несъвместими неща . За разлика от будизма Дзен по специално , в който наистина нищо не е задължително .

Цели нации са с непоносимост към лактоза , като китайците примерно. И в Европа е било така , но тези малкото с поносимост са оцелявали повече /писах го вече / било е мутация на гена , докато е станал доминантен /Дарвин/, защото много майки са умирали при раждането.  .Индианците и  коренното население на Австралия  не са се хранили с млечни също. Преди да ми развивате трактати , просто седнете и се опитайте да си поръчате ястие с млечни продукти в китайски ресторант . Цели нации , огромна част от индийците се хранят без месо и риба/ако някой я  изважда от месото/ , бременните си износват децата здрави , децата им растат здрави и създават и отглеждат други деца. Така е от хилядолетия . Да не говорим , че имам познати вегетарианки европейки , които си родиха и износиха децата живи и здрави без да са яли месо. Познавам и такава която не е яла месо 7 години и като е забременяла е прояла , защото от сакън да не му липсва нещо , от внушени убеждения като вашите.

Ом иначе да обижда може , но малко общата култура ви куца май .

Девойко, не му говoри на изуст.Какво знаеш ти за йогата изобщо? Преди спореше за будизма,сега клекна- изби те в друга посока.
За какво ми сравняваш храната на китайци и индийци?Хората ядат това,което имат,и не са като западният разглезен човек да се води от последните изследвания в интернета.
Лактаза и липаза има в суровото мляко-т.е. самосмилаемо е,човек не трябва да се харчи.Също както и плодовете се сaмосмилат.Само трябва да се консумира на празен стомах,защото иначе създава проблеми.
Ако си свариш сурово мляко и го консумираш горещо и с някои подправки също няма проблем.Проблема е в пастьоризацията и хомогенизацията,защото настъпват промени в самия продукт,но така или иначе не си тормози главата с излишна информация.
Благодарна съм,че съм лишена от твоята обща култура.

# 2 064
Позитивното мислене всъщност не е никак полезно, и много учени и издания ( о, ужас) пишат и коментират въпроса.
Имаше наскоро интервю с д-р Николай Михайлов ( психиатър) точно по тази тема. Няма да давам линкове и списъци, само да подскажа повод за търсене на информация.

# 2 065
Четох го това интервю преди около месец, интересно беше.

# 2 066
  • София
"Позитивното мислене е метафизика за домакини"

# 2 067
  • София
Ок де, изключвайки животинските мазнини откъде вегетарианците си набавят енергия?
Растенията с полиненаситени мастни киселини се броят на пръстите на едната ми ръка и са все някакви екзотични култури. Всичко останало е захар. Във всяка една форма. Кое точно му е полезното на едно безкрайно тъпчене със захар?
А останалите липси си ги знаете: витамин А, витамин Д,  витамин Б12, цинк, желязо.

# 2 068
Кое точно му е полезното на едно безкрайно тъпчене със захар?
А останалите липси си ги знаете: витамин А, витамин Д,  витамин Б12, цинк, желязо.

Обзалагам се, че при теб става дума за другата лудост - високомазнинната диета, според която всичко, дето не е мас и сланина, е захар.
Между другото, научих интересни неща за един от активните проповедници на тази диета и изобщо не е коравото копеле, за което се представя на клиентите си.

# 2 069
под "позитивно" нямах предвид да сме вечно ухилени, а да умеем да бъдем над нещата и съхраняваме нервите си.

Общи условия

Активация на акаунт