Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 194
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 250
  • София
цялата днешна и скорошна култура е култура на потребление, не на създаване, и като изключим цялата палитра захари и химични добавки в храните, то останалото е култура. Децата наистина трудно или изобщо не биват учени да се концентрират за по-дълго време, включително да създават и да отлагат удоволствието, както и да са по-търпеливи при извършването на някакви дейности и да знаят, че резултатът невинаги идва веднага. Те биват учени точно на обратното - да вземат и консумират веднага, да търсят резултат веднага, и да искат само да получат, а не да създадат. Малки потребители и фенове, които ще се превърнат в големи потребители и фенове. В началото списание "Принцеса", после "Хай-скул мюзикъл и Хана Монтана", а след това "Сексът и градът" и "отчаяни съпруги". Затова децата биват нарочени за хиперактивни, а в действителност много малко от тях наистина са диагностицирани по сериозни критерии и доказани проблеми в развитието. Останалите са просто деца, които нямат цел, нямат посока, нямат възможност да творят, а всичко това е пагубно за ума и душата.

# 2 251

Замисляли ли сте се с какво точно се храните?

Вече не, защото няма смисъл. Дали храната ще е от животински или растителен произход все тая - ще елиминирам един вреден показател, но веднага попадам на друг, който дори може да не е констатиран към момента, че е такъв. След време се установява, че избора, който към момента е бил най доброто спрямо условията, се оказва изключително погрешен.

Не мога да се преборя нито с производители, нито с търговци, най вече с тези, които искат да променят света.

# 2 252
Не мога да се преборя нито с производители, нито с търговци, най вече с тези, които искат да променят света.

Всъщност, можеш, по три пъти на ден. С избора, който правиш.

Ако повечето хора са избирателни към това, което потребяват, то критичната маса неминуемо ще повлияе и производители и търговци.

Знам, че това е пожелателно мислене, но ако се почне от малкото, не се знае какво може да се постигне.

# 2 253
  • София
досега така и никой радетел за промяна не каза какво точно може човек да направи. Много ще се радвам, ако някой напише с първо, второ, трето. Какво и как да потребявам? Колко ще ми струва?

# 2 254
Е, ти пък след толкова страници и неразбрала...... Crazy Вегатарианството и веганството ще спасят света и всичко останало. Ще бъдеш вечно млада и здрава. Ама...... де да беше толкова просто....... Whistling

# 2 255
  • София
досега така и никой радетел за промяна не каза какво точно може човек да направи. Много ще се радвам, ако някой напише с първо, второ, трето. Какво и как да потребявам? Колко ще ми струва?

Първо, може да спреш консумацията на полуфабрикати, вкл. бисквити и колбаси.
Второ, може да купуваш местни продукти или такива от по-близък регион. Понякога купувам гръцки краставици, поради липсата на български, но никога не съм купувала испански, примерно.
Трето, няма никакво значение дали си вегетарианец или месояден. Ако спазваш горните правила ще има и здравословен и екологичен ефект.

# 2 256
бискит, защо така иронично?

Андариел, аз за себе си не мога да кажа, че съм някакъв фанатик органик купувач. При нас е страшен монопол, от обувките до киселото мляко.

Като казах мляко, от мнооого години вече, купувам само мляко от един по-малък производител, не от големия монопол. Не, защото млякото е по-хубаво, не бих могла да направя тази разлика, ами за принципа.

# 2 257

Като казах мляко, от мнооого години вече, купувам само мляко от един по-малък производител, не от големия монопол. Не, защото млякото е по-хубаво, не бих могла да направя тази разлика, ами за принципа.

Точно това е момента - не може да се направи "на първо четене", че и последващо, разликата. И аз си купувам мляко от частник, но докато си намеря сигурен човек, години наред не смеех, защото не бях сигурна в това, което ми се продава в бутилка от кока - кола, какво е. Дали ще ям подобие на мляко или ще се сдобия с някое стомашно-чревно разстройство /а има доста по опасни неща/ не бих казала, че е избор, за който говориш.

Alexandria37,

Първо трудно ще разпознаеш визуално гръцките краставици от българските. Масово се продават турски картофи за български, но хората ги харесват и ги купуват, и вярват, че ядат български.
Второ - българските продукти не винаги са по добри от вносните.
Трето - производството, специално на плодове и зеленчуци е толкова свито у нас, че не би могло да задоволи пазара.

# 2 258
цялата днешна и скорошна култура е култура на потребление, не на създаване, и като изключим цялата палитра захари и химични добавки в храните, то останалото е култура. Децата наистина трудно или изобщо не биват учени да се концентрират за по-дълго време, включително да създават и да отлагат удоволствието, както и да са по-търпеливи при извършването на някакви дейности и да знаят, че резултатът невинаги идва веднага. Те биват учени точно на обратното - да вземат и консумират веднага, да търсят резултат веднага, и да искат само да получат, а не да създадат. Малки потребители и фенове, които ще се превърнат в големи потребители и фенове. В началото списание "Принцеса", после "Хай-скул мюзикъл и Хана Монтана", а след това "Сексът и градът" и "отчаяни съпруги". Затова децата биват нарочени за хиперактивни, а в действителност много малко от тях наистина са диагностицирани по сериозни критерии и доказани проблеми в развитието. Останалите са просто деца, които нямат цел, нямат посока, нямат възможност да творят, а всичко това е пагубно за ума и душата.
Колко си права!!

ПП В Австрия например продават лятото много хубави череши от Италия по 10 Евро кг.
Дори не си правят труда да махнат картоните,на които пише "внесено от БГ за Италия".т.е. бг череши,изкупени по 20стотинки на кг,а продавани като италиански за австрийски стандарт по 10 евро.кг.

# 2 259
  • София

Alexandria37,

Първо трудно ще разпознаеш визуално гръцките краставици от българските. Масово се продават турски картофи за български, но хората ги харесват и ги купуват, и вярват, че ядат български.
Второ - българските продукти не винаги са по добри от вносните.

Не разпознавам визуално националността на краставиците. Пише си откъде са. Поне в супермаркетите и някои по-малки магазини. Само на сергиите по пазарите си слагат каквито надписи си искат. Колкото и "добра" да е една краставица, на бих я взела ако е испанска.

# 2 260
  • София

1.Зарязваш си хубавата работа.
2. Зарязваш си хубавото жилище и въобще София.
3. И отиваш да копаш на село и да си правиш натурално стопанство!
Ще ти струва...да си промениш целия начин на живот и вероятно да живееш мизерно и то с много повече физически труд.
Аз лично не съм навита на това, да отбележа.

# 2 261
  • София
Точно, че за плодовете ии зеленчуците, че и за другите стоки, много често е преопаковането и направо лъгането от търговците. Спомняте ли си Двойникът с Тодор Колев? Там брат`чеда обясняваше с маслинките и наденицата
http://vbox7.com/play:36171938

Ето, същото се случва и сега!

# 2 262

1.Зарязваш си хубавата работа.
2. Зарязваш си хубавото жилище и въобще София.
3. И отиваш да копаш на село и да си правиш натурално стопанство!
Ще ти струва...да си промениш целия начин на живот и вероятно да живееш мизерно и то с много повече физически труд.
Аз лично не съм навита на това, да отбележа.

Хаха! Нищо чудно с тая рецепта да не успееш да доживееш до 100 г, ама ще ти е толкова гадно, че ще ти се сторят 200.

# 2 263
Какво значи "мизерно живеене"?

# 2 264
  • Linz
На мен пък "работа" и "жилище в София" не ми звучат никак "хубаво". Физическия труд сред природата не е нещо страшно, неестествено е седенето на столче по 8-9 часа на ден под изкуствената светлина. Аз "мизерно живеене" наричам липсата на свобода. А най-добре живеят хората, постигнали независимост от държавата- да си произвеждат и храната, и тока, и водата... другото си е робия.

Колкото до българската продукция- няма гаранция, че е такава, както и няма гаранция, че като е българска е по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт