Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 075
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 265
  • София
На мен някаква романтична картинка ми се заформя в главата - едни хора, надвили си на харча, с тлъста банкова сметка, си купуват едно място в едно китно селце, строят си една голяма, хубава ккъща с всички възможни благинки на съвременната цивилизация (като се започне от битовите уреди, та до комуникациите), имат си поне два високопроходими джипа, и по цял ден си кОпат прехраната. А, да , всичко е достатъчно наблизо до София или някой друг голям град, за да може децата да учат в хубави училища.  Обаче нещо не ми се връзва цялата работа с това целодневно занимаване със стопанство, което изцяло ще задоволи хранителните нужди на семейството.

# 2 266
  • София
Най-много салатата може да осигури целодневното занимание в градината.

# 2 267
Какво значи "мизерно живеене"?

Значи от зори,когато запee петела до здрач,докато слънцето се скрие да си навън с гумените ботуши независмо дали вали или е пек,с дикела,с Белчо и Cивушка,копане,плевене,разсад,сеитба,бране,резитба,колтучене,поливане,чистене на обора,доене на животните...ум да ти зайде ако трябва всичко да си произвеждаш сам-то затова хората на село на друга работа не са ходили,щото няма кога.И накрая колорадски бръмбар ти изяде картофа,попово праcе зеленчука...неблагодарна работа е земеделието,но който не се е занимавал,той не знаЙ.
Ако е само дребна занимавка за хоби,а остатъка от магазина-тогава няма мизерия.

А най-добре живеят хората, постигнали независимост от държавата- да си произвеждат и храната, и тока, и водата... другото си е робия.

Къде ги тези хора?Храната разбирам как,за водата се копае кладенец,но знаеш ли какво е да вадиш вода ръчно?Днес ползват ел. помпи-т.е. трябва да можеш да си плащаш тока,или и ветрогенератор си слагат в двора Laughing-ама перката прави шум,смущава полета на птиците,пък и ако не духа вятър....откъде ток?

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 22:34 от ОМ

# 2 268
  • София
мани, мани, това не си е работа да вадиш вода от кладенеца като в Под игото, да нямаш канализация и чешма с постоянно течаща вода, да трябва и животни да гледаш, и градината да копаш, и фуража да си осигуряваш... Дауншиффтинг отвсякъде!

# 2 269
Най-много салатата може да осигури целодневното занимание в градината.

Е ние с едно поливане след 9 вечерта осигуряваме повече от марулята. Целодневно, само ако ще продаваш на сергия.

# 2 270
Какво значи "мизерно живеене"?

Значи от зори,когато запee петела до здрач,докато слънцето се скрие да си навън с гумените ботуши независмо дали вали или е пек,с дикела,с Белчо и Cивушка,копане,плевене,разсад,сеитба,бране,резитба,колтучене,поливане,чистене на обора,доене на животните...ум да ти зайде ако трябва всичко да си произвеждаш сам-то затова хората на село на друга работа не са ходили,щото няма кога.И накрая колорадски бръмбар ти изяде картофа,попово праcе зеленчука...неблагодарна работа е земеделието,но който не се е занимавал,той не знаЙ.
Ако е само дребна занимавка за хоби,а остатъка от магазина-тогава няма мизерия.

Това обаче, ако имаш 20 крави, 20 овце, кошери, кокошки и 100 декара земя. Стъпвала съм на село, за да знам, че с няколко кози, 20 кокошки, прасе и 1 декар място може и една баба да се оправи (моята добре се справяше).

# 2 271
Ако си гладуваш вкъщи какъв бизнес е?
Нали? Големи обобщения из темата, наистина. За един е бизнес, за друг- здравословен начин за поддръжка, за трети- тера инкогнита, по която, обаче, може да се поклюкарства, поради наличието на време и липса на други неща.

Цитат на:  link=topic=708654.msg24927866#msg24927866 date=1365967754
Цитат на:  link=topic=708654.msg24927083#msg24927083 date=1365961305

Това обаче, ако имаш 20 крави, 20 овце, кошери, кокошки и 100 декара земя. Стъпвала съм на село, за да знам, че с няколко кози, 20 кокошки, прасе и 1 декар място може и една баба да се оправи (моята добре се справяше).

Не само, че може, ами се и оправя. Че и време за ТВ и домашни сбирки им остава на такива жени. Движат се, което също е добре за тях, не е като да се катурнат пред ТВ цял ден.
Козите и овцете, напр., си се извеждат сутрин от селския пастир и се прибират вечер. Моята баба сама си гледаше кокошките, двора, нивата И шиеше на жените, това работеше, след като се пенсионира.

# 2 272
  • Linz
Някои пишете колкото да не зАспите и си смучете от пръстите някви глупости за липса на канализация, джипове и целодневно гледане на салатата (сигурно трябва да й се бае от сутрин до вечер)... Не разбирам защо още не е заключена тази тема.

# 2 273
 Как за какво?  За да гледаме, пардон- да четем, сеир. Laughing

На марулите, освен това, им се свети нощем, пази им се сянка с чадър на обяд, чете им се поезия и им се пуска Верди, има клинични изследвания, които доказват, че това им влияе най- положително.

# 2 274
  • София
Чакахме ти да ни кажеш да си легнем!
абе, айде, не ми я хвалете селската работа! Ако беше толкова хубава, полезна и готина, всеки щеше да се натиска да я върши, а не да гледа да седне на стол в офиса и да държи химикалка! Май не сте копали на нивата и чистили обора достатъчно! Това да не ви е спретнатата немска ферма, тук е мизерия и всичко е примитивно, като изключим големите фермери, дето имат възможност да си купуват машини. Желаещите да живеят сто години с биомарули, сигурно вече са експериментирали с Верди и Моцарт как им влияят на клетките. Това е част от философията за здравословното хранене. Онзи с водните кристали и музиките хич не е будала, та сигурно има и с марули, расли на Верди.

# 2 275
досега така и никой радетел за промяна не каза какво точно може човек да направи. Много ще се радвам, ако някой напише с първо, второ, трето. Какво и как да потребявам? Колко ще ми струва?

1.Зарязваш си хубавата работа.
2. Зарязваш си хубавото жилище и въобще София.
3. И отиваш да копаш на село и да си правиш натурално стопанство!
И това е вариант, за работливите....   Laughing  
За мързеливите има и по-лесен.
1.Не купуваш храни с Е-та в съдържанието.
2.Не купуваш храни с трайност повече от 1-2 месеца.(на някои храни и това им е много...)
3.Не купуваш полуфабрикати, готови храни-пици, дюнери, сандвичи, тестени закуски, бисквити, "натурални" сокчета,  вегети, дресинги, сосове, чипсове, салами, и всякакви подобни боклуци
4.Купуваш предимно бг-храна.Колкото и да е "отровна" и тя, ако е с малък срок на годност, не е наблъскана с консерванти, за да трае, докато пристигне от другия край на света.
Пример:
ако ти си изпържиш картофи и ги оставиш в чинията, след един месец те ще са мухлясали и няма да приличат на нищо.
ако си купиш пържени картофи от Макдоналдс и ги оставиш в чиния, след един месец те са си като току-що изпържени.
5.И като цяло, спираш да купуваш храна, произведена във фабрика.Защото там произвеждат не храна, а продукт за ядене.Който няма нищо общо с натуралната храна.

Натуралната храна няма нужда от допълнителни овкусители, оцветители, консерванти, стабилизатори и прочие химия.Тя си е и вкусна, и цветна, и нетрайна (слава Богу), и най-важното, прясна.

# 2 276
  • София
Първата точка само не ми е ясно как да я изпълня, като дори в хляба има Е-та. Трета точка е почти изцяло изпълняема, но не може човек на сандвич да слага само сирене и маруля, все понякога иска да сложи саламче. Бг-храната е точно толкова пълна с консерванти, колкото и чужбинската, това просто е стандарт в ХВП, а и докарва добра печалба.

# 2 277
Как за какво?  За да гледаме, пардон- да четем, сеир. Laughing

На марулите, освен това, им се свети нощем, пази им се сянка с чадър на обяд, чете им се поезия и им се пуска Верди, има клинични изследвания, които доказват, че това им влияе най- положително.

Е, чак пък "клинични".  Joy то че ги одухотворухме растенията, вярно, но и в клинични изследвания да ги рандомизираме марулките..... hahaha

# 2 278
Първата точка само не ми е ясно как да я изпълня, като дори в хляба има Е-та. Трета точка е почти изцяло изпълняема, но не може човек на сандвич да слага само сирене и маруля, все понякога иска да сложи саламче. Бг-храната е точно толкова пълна с консерванти, колкото и чужбинската, това просто е стандарт в ХВП, а и докарва добра печалба.

Всичко е въпрос на мотивация и желание , Анди.
Ако човек иска нещо, винаги може.
И точно за хляба.....В събота ми се повреди казанчето на хлебопечката.И понеже до днес-утре няма как да стане, вчера купихме хляб.Ами, няма нищо общо с домашния.Да не говорим, че само от 1 филийка ми стана гадно на стомаха.....
Не купувам брашно в пакети.Пълнозърнестото е от мелница, единия път дори чакахме да го смелят, че били продали последното.А другите, купувам зърно и ми го мелят в "Мелето" на каменна мелница.
Така, че в моя хляб само маята е химия.    Laughing
Ама често правя и с квас, и със сода.
А салами не ям.Дори когато още ядях месо, ако изобщо ми се прияде нещо подобно, което беше доста рядко, предпочитах някакво филе.И то непушено.
Харесвах филе "Елена".
И понеже цената му също е "красива", намерих рецепта и тази зима правих за сина поне 4-5 пъти.

# 2 279
  • София

Купуваш си пекарна и си правиш сама хляб. Ако можеш да изпълниш 3-та, можеш да изпълниш и първа, защото Е-та има главно във полуфабрикатите.

Общи условия

Активация на акаунт