Значи от зори,когато запee петела до здрач,докато слънцето се скрие да си навън с гумените ботуши независмо дали вали или е пек,с дикела,с Белчо и Cивушка,копане,плевене,разсад,сеитба,бране,резитба,колтучене,поливане,чистене на обора,доене на животните...ум да ти зайде ако трябва всичко да си произвеждаш сам-то затова хората на село на друга работа не са ходили,щото няма кога.И накрая колорадски бръмбар ти изяде картофа,попово праcе зеленчука...неблагодарна работа е земеделието,но който не се е занимавал,той не знаЙ.
Ако е само дребна занимавка за хоби,а остатъка от магазина-тогава няма мизерия.
Това обаче, ако имаш 20 крави, 20 овце, кошери, кокошки и 100 декара земя. Стъпвала съм на село, за да знам, че с няколко кози, 20 кокошки, прасе и 1 декар място може и една баба да се оправи (моята добре се справяше).
Изобщо не е нужно да имаш пo 20 от нещо си..
И да не бъркаме понятията-една баба може да се оправи,защото тя това е правила цял живот от малка.Едни съвременни хора дето решават да загърбят цивилизацията и се отдават на селски живот без грам практика,само с четено на възвишени книжки няма как да се оправят."Лозето не ще молитва,иска мотика".
За марулките не знам с каква музика се гледат,ама знам че охлювите много ги обичат.
По-рано имаше коментар,който изтриха(на adelina),а там се казваше,че на прасето му харесвало да се въргаля.Ей това беше поредната заблуда -прави го по необходимост,а не за кефа и т.н.