Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 556
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 445
Днес на работа попаднах на препоръките на NHS (National Health System -UK) за здравословно хранене и там беше казано, минимум месо и млечни продукти ...

Умерени количества....... (Moderate amounts). За мен, това е разковничето:

there are no 'good' or 'bad' foods - it is how often, how much and how food is cooked or prepared that is important. Foods high in fat, sugar and salt can form part of a healthy diet if eaten occasionally

Тоест, дори и най-не здравословните храни са част от здравословната диета, ако се консумират рядко.

В понеделник ще се опитам да извадя точния цитат, тъй като нямам достъп до системата от вкъщи, но съм сигурна, че пишеше минимум а не модерате.

# 2 446
Днес на работа попаднах на препоръките на NHS (National Health System -UK) за здравословно хранене и там беше казано, минимум месо и млечни продукти ...

Направих си труда да видя за какво става. Ми това е все едно да кажеш какво са казали Cosmo за храненето  Joy

Не знам къде си гледала и какво си видяла, но това е най голямата и най стара здравна система в Европа!
Ако знаеше поне малко от историята и не би направила такова изказване Wink

# 2 447
  • София

Направих си труда да видя за какво става. Ми това е все едно да кажеш какво са казали Cosmo за храненето  Joy

Не знам къде си гледала и какво си видяла, но това е най голямата и най стара здравна система в Европа!

От коя история?

# 2 448
Хахахаха... забрави няма нужда  Mr. Green

# 2 449
  • София

Нещата които пишат в този сайт са абсолютно неправилни за мен и моя организъм. Какво точно да уважавам? Яжте яко хляб, картофи и ориз и махайте кожата и мазнините на месото за да не ви се вдигне холестерола!!!  Joy

# 2 450
  • София

Тоест, дори и най-не здравословните храни са част от здравословната диета, ако се консумират рядко.

Що за противоречиво обобщение? Колкото и рядко да консумираш колбаси, чипс, бисквити и кола, самият факт, че ги консумираш прави диетата ти всичко друго, но не и здравословна.

# 2 451

Нещата които пишат в този сайт са абсолютно неправилни за мен и моя организъм. Какво точно да уважавам? Яжте яко хляб, картофи и ориз и махайте кожата и мазнините на месото за да не ви се вдигне холестерола!!!  Joy

NHS не е сайт! Ще те помоля да помислиш преди да напишеш поредната глупост! Laughing

# 2 452
  • София

NHS не е сайт! Ще те помоля да помислиш преди да напишеш поредната глупост! Laughing

Чета в сайта на NHS. Нещо разбираемост нямаме май. Или просто ни се заяжда за всяка дума?
Друго нещо ще кажеш ли? По темата.

# 2 453
Явно е че четеш като дявола евангелието Wink
От тук нататък ще те помоля да не ми отговаряш...безмислено е Simple Smile

# 2 454
  • София

А дали е най-добрата? Или поне moderate добра?

# 2 455
  • София

Е това явно няма значение. Щом е най- старата и най-голямата явно трябва да слушаме!
 ooooh!

# 2 456

Може, аз лично нямам добри впечатления от здравеопазването им. При бронхит ме посъветваха да пия чай и да си почивам. Един приятел цял ден му мериха температурата и кръвното в спешна помощ (с остра бъбречна криза) и така и не го погледна доктор за 10 часа висене.

# 2 457

Мога да я сравнявам само с българската и мога да ти кажа защо Wink
Независимо какво ми правят не заплащам нито една стотинка!
Всяко лекарство ми струва 7.85 независмо в какво количество.
Лекарствата за пенсионери са безплатни.
За тези с ниски доходи също.
Не плащам за болничен престой и когато ме изписват ми се дават лекарствата за вкъщи- пак безплатно!
Ученици, майки с малки деца, лекарствата са пак безплатни!
Лекари и мед сестри не ме навикват и се държат с уважение и не си вдигат телефоните докато говорят с мен ...
Миналата година NHS са изхарчили над 3 милиарда за лечение на хора, които са били медицински туристи... та на фона на тези 3 милиарда колко е здравния бюджета на България или други еврпейски страни ?

Dеvorah, само преди няколко месеца имах бъбречна криза и само за 2 часа ме видяха, минах през СТ скан и си заминах с безплатни лекарства в чантата ....след седмица имах насрочена дата да отида за нов скан...

Всяка система си има предимства и недостатъци, но е смешно някой който няма никаква представа да прави такива обобщения!
Работя в системата и виждам нещата от вътре и смея да твърдя, че системата сама по себе си е уникална. Само дано не стане като американската ...

# 2 458

Dеvorah, само преди няколко месеца имах бъбречна криза и само за 2 часа ме видяха, минах през СТ скан и си заминах с безплатни лекарства в чантата ....след седмица имах насрочена дата да отида за нов скан...

Всяка система си има предимства и недостатъци, но е смешно някой който няма никаква представа да прави такива обобщения!
Работя в системата и виждам нещата от вътре и смея да твърдя, че системата сама по себе си е уникална. Само дано не стане като американската ...

Не претендирам за някакви обстойни впечатления. И в Англия, и в Щатите съм ходила на доктор няколко пъти. Слава Богу, много рядко се разболявам сериозно. А да, в Щатите за синузит ми казаха, че нищо не помагало, да съм си правела инхалации. Не споря - помага ми и това. За Англия - приятелки са ми казвали, че антибиотици се изписват в много редки случаи, носят си от България за зор заман. ГП-то на една приятелка отказа да я приеме по време на епидемията със свинския грип, каза, че 20 дни не могла да стане от леглото тогава.

# 2 459
  • София

Само да кажеш и колко ти струва на теб и на останалите ползватели тази система?

Общи условия

Активация на акаунт