Време е за Икеа! - Тема 17

• 84 271
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Искам да си поръчаме кухня, но не от готовите, а да ни направят проект за нашата кухня. Имате ли идея каква е цената на изготвянето на такъв проект и дали мога да си взема проекта вкъщи и например да откажа поръчка, ако преценя, че и някой дърводелец може да ми я направи по-евтино.

# 496
аз имам тройка разтегатална KIVIK и двойка и съм доволна

# 497
Искам да си поръчаме кухня, но не от готовите, а да ни направят проект за нашата кухня. Имате ли идея каква е цената на изготвянето на такъв проект и дали мога да си взема проекта вкъщи и например да откажа поръчка, ако преценя, че и някой дърводелец може да ми я направи по-евтино.
Безплатно е, но трябва да си запишеш час за проекта. Освен това трябва да знаеш какво искаш да има и да, можеш да си го вземеш в къщи. При всички случаи ще ти излезе по евтино някой дърводелеца да я направи, но не забравяй, че кухните на Икеа имат много години гаранция. Аз още съжалявам, че се отказах от икейската кухня.

# 498
  • Варна
Момичета, имам въпрос за тези чинии от разпродажбата http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=10877&storeid=181, някой има ли ги, отзиви за тях? Това, което най ме притеснява е цвета, като се мият и сушат после не остават ли бели петна по тях от водата?

# 499
  • София
И аз съм доволна, че се спряхме на варианта Икейска кухня. На мен същия проект калкулиран от no name работилница ми беше офериран за същите пари като тази на ИКЕА (пак с механизми на Блум). Оставаше риска как ще я изпълнят (обикновено дърводелците нямат шоу рум, където да видиш изработени от тях мебели), срока от 1 месец, който можеше и да не спазят и гаранция (не 25г.) на честна дума. А и от горчив предишен опит с кухня по поръчка, реших да заложа на ИКЕА.  Нещо, което оцених впоследствие - по-късно, когато решиш, че искаш да добавиш още 1 полица в шкафа или детето надраска вратичката на съдомиялната (примерно де  Laughing) можеш още същия ден да се сдобиеш с тях от магазина. А някои майстори за една полица могат и цял месец да те мотаят.

Медиса, до колкото знам в ИКЕА винаги ти правят индивидуален проект. Безплатен е и ти го дават като си тръгваш  Mr. Green

# 500
Безплатно е, но трябва да си запишеш час за проекта. Освен това трябва да знаеш какво искаш да има и да, можеш да си го вземеш в къщи. При всички случаи ще ти излезе по евтино някой дърводелеца да я направи, но не забравяй, че кухните на Икеа имат много години гаранция. Аз още съжалявам, че се отказах от икейската кухня.
Гаранцията не е ли само за определени неща, а не за цялата кухня? newsm78

# 501
  • Варна
За мен огромното предимство е, че виждаш кухнята наживо преди да я поръчаш. А Икейските кухни са направо като изляти, с много внимание към детайла. Стоят ми "леки" и елегантни, дори и обикновените модели като Applad, Rubrik, че и Harlig. Виждала съм кухни по мострени зали, уж подобни плоскости, ама не стоят така добре.
Ако се сравнява цената, сега определено може да се намери по-евтин вариант. Когато ние правихме нашата Lidingo преди 1г. цената беше същата като тази на непретенциозна местна фирма.

# 502
  • София
За мен огромното предимство е, че виждаш кухнята наживо преди да я поръчаш. А Икейските кухни са направо като изляти, с много внимание към детайла. Стоят ми "леки" и елегантни, дори и обикновените модели като Applad, Rubrik, че и Harlig. Виждала съм кухни по мострени зали, уж подобни плоскости, ама не стоят така добре.
Ако се сравнява цената, сега определено може да се намери по-евтин вариант. Когато ние правихме нашата Lidingo преди 1г. цената беше същата като тази на непретенциозна местна фирма.

И стига по-евтиния вариант да не се дължи на по-некачествен материал.

Медиса, гаранцията никога не покрива абсолютно всичко. Но пак покрива много повече от това, което може да ти гарантира някой майстор, който след 5г., да не говорим за след 20г., даже няма да знаеш как да откриеш. Да не говорим и за нашенския манталитет, когато правиш рекламации. Априори сам си си виновен за всички скрити дефекти!  Mr. Green

До тук излезе, че мразя всички майстори  Laughing Просто наскоро се отървах от такива, а ще ми се наложи да поръчвам шкафове по поръчка за килера (поради ред особености, с които трябва да се съобразя) и ми се изправя косата.

# 503
  • Варна
Нашата кухня я купувахме от Букурещ. Дано не се налага да опрем до гаранция.  Mr. Green Разчитам, че след като от Икеа дават 25г. гаранция, значи знаят какво правят. Ако се наводни кухнята и подгизнат ПДЧ-тата това няма как да се поеме от гаранцията, нали? Предполагам, че имат предвид механизми и дефекти в материалите.

# 504
  • София
аз попитах какво включва гаранцията, отговора беше повече от изчерпателен, всичко  Crazy
пазя си бележките за всичко, ще видим какво ще стане.
върнахме едно нещо, това което се слага кофа за боклук в него, то е една пластмаса, която се счупи при сглобяването, дадоха ни ново без проблеми.

# 505
  • София
Направете си копие на касовата бележка, че на повечето мастилото изчезва с времето  Wink

# 506
Въпрос към Ясмина-за проект на кухня в IKEA-Букурещ необходимо ли е предварително записване?Ще успеем ли да се разберем на английски с проектанта?

# 507
  • Sofia
Момичета, имам въпрос за тези чинии от разпродажбата http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=10877&storeid=181, някой има ли ги, отзиви за тях? Това, което най ме притеснява е цвета, като се мият и сушат после не остават ли бели петна по тях от водата?

Зависи преди всичко от водата - ако е варовита, може и да остават следи, но те се премахват лесно с мека кърпа.
В София няма такъв проблем, аз имам подобни чинии.

# 508
  • Варна
Tari, благодаря! Във Варна е доста варовита водата, но ще рискувам.

# 509
Ние също се замисляме за кухня от ИКЕА, даже доста сериозно.
Но, дали има по-дълги плотове, че мястото ми за кухня е в права линия и е 3,60 м., а виждам, че най-дългия плот в сайта е 2,46 м.?
Не съм виждала кухните " на живо", но в сайта ми харесват, а и ще е много по-качествено изпълнение, от който и да е квартален дърводелец предполагам.
Кажете обаче, като клиента сам си сглобява кухнята, кой, кога и как изрязва плота за котлони и мивка? и кой свързва вградените уреди?

Общи условия

Активация на акаунт