Отговори
# 315
Нанина, аз също имам болки, но са от онова гадно напрежение точно като ще ти идва. Около яйчниците и е една гадна, напрегната болка. 
Не знам подготвителните контракции как трябва да се усещат  newsm78 
И коремът не ми се втвърдява..нищо.Само беба като се разшава и виждам разни крайници и глави  Laughing   
Много се надявам да се обърне до раждането.  На 6-и пак съм на лекар и ще говорим. 
Аз да чукна на дърво-нямам проблеми с кръвното.Винаги ми е било ниско и само чат ми прилошава.Нооо с малко шоколад всичко се оправя  Grinning 
Нашето креватче ще стане Април месец.  Аз само показах цвета на едни от готовите мебели, въобще не знам какво дърво е това  hahaha   ММ искаше да е бяло, някакво паянтово, но аз ги мразя тия пластмасовите мебели. 
Искам да се усеща топлина в стаята, а с бели или черни не го усещам.Запланувала съм мебелите в детската да са от такова дърво.Докато беба е в нашата стая ще и правим нейната. Искам наситени, хубави цветове.Никакво бяло, розово,бебешко жълто и прочие.    В ранните си години стаята ми беше в розово и бяло.Но в тийнейджърството се наложих най-накрая и имах стая с по-нормални цветове.

Назад си говорихме за масажа на перинеума.Аз си купих едни масло на Веледа, специално за това.  Беше 25 лв, не е много евтини май  newsm78  Но четох и за пшенично на Икаров.Сигурно може и с него или някакви други растителни масла.   
Правя си вече масажа, но ММ настоява само той  Joy   Каза, че можел да направи бизнес-"Студио за масажи на перинеума" ...за мъже и жени .     Joy

# 316
Привет мацки  Simple Smile
Багажа за болницата ще ми е разделен на две. Ще отида да раждам само с една нощница и джапанки (почти)  Mr. Green а после ММ ще ми донесе останалия багаж за престоя ми там. Имам още малко неща да купя, което мисля да направя другата седмица.
За бебочка вече на 98% съм готова  Heart Eyes Само трябва да изпера и изгладя дрешките, но ми се струва още рано и за това чакам поне април да дойде  Whistling

# 317
За багажа и аз се ослушвам още  Laughing

# 318
сега пък кръвното ми и е 110/70 а се чувствам все едно е 200,значи това тежене в главата не е от него,от какво може да е тогава  newsm78.
 И аз не съм стегнала багажа а както гледам май трябва да ми е готов вече че не се знае,на 11 април съм на консултация и мисля че ще мие последната до тогава 100% ще съм стегнала багажа.Днес ММ дигнал къщата,боядисва пра килими  Grinning  подготвя се човека че не се знаело какво може да стане,така,че и тоя зор съм махнала от главата,почти всичко съм си накупила за бебка,остават дребни нещица само,дано наистина е женско и да няма изненади накрая,че всичко ми е в розово.Количка и легло имаме от баткото,само дето количката е синя,но така ще я караме Simple Smile,днес и аз имах една странна болка в дясно не е в яйчника а малко над него  не знам какво беше.

# 319
Schani, може да е от боли във венците, че бебо изсмуква калция първо оттам, може да е било моментно вдигане на кръвно от рязко ставане, може да е от напрежение, от липса на разходка и кислород.
а за цвета - нали знаеш, кола цвят няма!

наблюдавай се, винаги го мери ако ей така го чустваш на 200. и аз тия дни си го меря по-често, всеки ден,т.е. да се знам как съм. засега се държа. дори ми пада на моменти .и ми се замайва едно... и след като родиш задължително си го следи, иди да ти направят и ЕКГ,може и сега, иди и се изследвай от какво се е вдигнало кръвното и как ти е.
много се натоварих, но каквото и да преживява бебо, това е.
добре, че на записът се видя, че нямам и контракции. че и с миналата не ги усещах тия подготвителни, засега още нямам.

подготвителните може да се усещат, може и да не се усещат.
обикновено са моментно стягане на корема на топка на едно място, става твърд като камък, не боли, отпуска до 20-30 сек държи обикновено и си заминава както е дошла, ненадейно, може да пиете магнезий, да се поразходите леко или да легнете. преминава неусетно и не се връща обикновено веднага. без  болка е в кръста.

аз като за второ раждане, и понеже още в 26та с. бях скъсила шийката на 36мм съм си подготвила вече багажа.
за него е важно и какво ти искат от болницата или нищо не искат.
моят е една раница, щото миналия път тя се мъкна с мен навсякъде на количката,
другият багаж е после да ми го донесат, живот и здраве.
в първия чехли, джапанки, нощница+1, термометър, превръзки, водичка, лъжичка и чаша, бикини, сутиен, малка кърпа, тоалетна хартия, 9 памперса, шнола и ластик за всеки случай и 2лв., лична карта документи, към които трябва да прибавям още.
а и на алерголог трябва да ходя за тест за анестетиците... Crazy
Belle, най-добре е дървено креватче, каквито и цветове да подберете, важното на вас да ви харесва.
при нас леглото си е дървесен цвят, сега плетената кошница си е естествен цвят, стените са най-бледото розово, но завесите и шалтето са в оранжево-резеда-червено, лапмата е с оранж абажур и всичко се огрява като оранж.
а и сгъваемата кошара е резеда с калинка Simple Smile картините (собствено творчество)са много разнообразни като цветове.
т.е. не е монотонно бяло-розово. и на нас ни харесва.
така че действай смело както си решила!
а за име - бебето ще си дойде с името, ще видиш като го гушнеш за първи път Simple Smile

# 320
Добро утро момичета Simple Smile

https://plus.google.com/u/0/photos/104765574993066971183/albums/ … 59167004577114898
гледам обсъждате багажа и приготовленията newsm78 Simple Smile аз май нещо много се мотая  вече и трябва да взема да се стегна  Embarassed, но времето е толкова кофти че не ми се мърда от вкъщи  ooooh! Готови сме единствено с ремонта на стаята за бебо - боядисахме и  вчера сглобихме кошарата, гардероба и скрина. Изключително доволна съм от фирмата за мебелите  Grinning , ако някой не се е ориентирал още мога да споделя на лични, за да не е реклама Simple Smile всичко беше изработено в срок до минутата, никакви поражения при доставката, изобщо 6 Simple Smile.  А и стикерите за стените съм нарязала и трябва днес да ги подредя и залепя Sunglasses Иначе съм купила няколко неща за бебо като дрешки,но тъй като са от англ. сайтове още не са дошли и така. Но ще взема да приготвя багажа за болницата, за да няма изненади  Simple Smile
Желая ви лек и спокоен ден  newsm03

# 321
Добро утро , момичета  Simple Smile Снощи за сефте от доста нощи си поспах и минах само с едно събуждане за пиш  Wink Бебка от сутринта се е разиграла, подритва насам натам и много и се радвам. ие вчера сглобихме легълцето, оказа се обаче че стикерите, които взех за него, няма къде да ги залепя, защото не съм обърнала внимание, че няма толкова място.Ходихме по магазините за бебешки неща, ама да си призная нещо не мога да се впечатля и това е.Приятелка снощи ми стовари доста неща за бебка и сега си избирах сутринта, всичко мирише на бебенце, толкова е приятно а и са направо нови, нямам никакви забележки . Как сте вие днес в този дъждовен ден

# 322
  • София
Аз със спокойствие установих, че няма какво толкова да приготвям като багаж за болница. Направих си списък за улеснение при събирането, но всичко си имам у дома без лигнин, но него мога да го си го набавя от всяка аптека. Иначе и мен ме прихвана желанието да пазарувам и вече имам почти всичко.Остава само легло и матраче да купим с чаршафчета и протектор, но това ми се струва работа за 1 ден.
След всяко обуване на обувките ми с необичайни наклони настрани ми се приисква вече да се спасявам от корема, но пък бързо си припомням липсата на сън като се появи мъниче и почвам да се самоубеждавам колко по - добре ми е да си стои в мен Simple Smile Няма угодия за бременна жена.
Само малко се натъжавам, че ще изпусна всички тържества и концерти за края на учебната година на по - големите си деца, но какво да се прави.
на всички желая приятна седмица и само хубави емоции Hug

# 323
  • София
Добро утро  Hug

Наника, блазя ти за спането, при мен е мираж, вече започвам да усещам много сериозна умора и има дни, в които просто усещам, че е мога да стана  Sad
Аз да си призня нищо не съм подготвила още (не че има кой знае какво да приготвям, де). Живея си с идеята, че има още поне месец (дано Laughing) и съм решила като се позатопли времето да изпера дрешките и количката, ще натоваря ММ да направи едно пролетно почистване (отказа ми да извикаме фирма ?!? - будала Laughing) и само ще купя разни неща, като Лансинох за мен (миналия път ми беше страшно полезен), едно-две шишета, за всеки случай едни силикони зърна ще си взема и разни ей такива неща. Реално най-важните (според мен) неща са налични: кошче за кола (трябва си за изписването), легълце, спално бельо, някоя и друга дрешка, количка и май това е. Ваничка поне месец в началото няма да се ползва, а козметиката се купува за 5 минути от аптеката.
Събудих се днес с малко херпесче на устата  Sad Някой има ли идея какво да го правя? Мога ли да си взема Ацикловир или нещо подобно?

# 324
Felicity,и аз изобщо не спя в неделя цяла сутрин дремах ей така просто без да успея да заспя, защото през нощта беше много трудно.Затова и се радвам, че вчера вече си отспах поне малко, без толкова будения и ставания. И ние тези основните неща ги имаме- ваничка, количка, легло, матрак, столчето за кола, дрешки малко, шезлонг, малко козметика взех, помпа за кърма чакам една приятелка да ми даде май май това е за сега, а и малко чаршафи имаме, обиколник ,мама ми купи много сладко одеалце и една мн нежна пелена, която става и за леко одеалце, едно шише и биба за начало, основното сме го взели май  Wink Само да са ни живи и здрави бебоците, другото е лесна работа  Simple Smile

# 325
Добро утро ,моми4ета  Hug
Днес е Благовещение -един прекрасен празник!Пожелавам на вси4ки ни само с благи вести да посрещаме всеки един нов ден! Hug
Днес ве4е съм 35 пълни седмици!!! Hug Толкова много се радвам ,4е успяхме да я докараме дотук,наистина ми зву4еше като мираж преди време   Whistling Hug
Аз багажа съм си го стегнала-не съм прекалявала,но най-важните неща мисял 4е си ги сложих  Peace
пролетното по4истване  е готово,миналата седмица жената ,която води малката на градината  свърши това нещо и съм ве4е спокойна  Hug
за бебко-имаме основните първи неща ,така 4е смятам 4е сме готови долу-горе  Peace
В4ера си поръ4ах 6 бр  многократни подплънки за гърдите при  кърмене ли как се казват на български  newsm78.сториха ми се по-изгодни от тези ,които са за еднократна употреба  и за първо време само такива си поръ4ах,пък ще видим по-натам !
Тук времето е много студено тези дни,в4ера цял ден термометъра показвае 0 градуса  ooooh! все едно 4е е през януари  ooooh! Но май от днес малко ще се пока4ват !
за болките като менструални-и аз си ги имам от време на време,поякога пия магнезий,но ми се струва 4е трябва да го спирам ве4е  Peace...
4естити покупки,Нанинка
силви,гледай да стискате още малко,но дори и да се наложи раждане ,ве4е си в достатъ4но добър етап,така 4е няма нищо за притеснение  Peace Hug

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 11:04 от anni2002

# 326
Здравейте и от мен, и ние почти сме готови с покупките, остава ни да купим кошара за спане, протектор за матрака,козметика и някои други дребни неща като шишета.
Багажа ми за болницата вече е стегнат, да си кажа честно даже още от миналия месец, понеже нещо ме беше хванало шубето, и си викам чакай да съм готова. Crazy
Относно спането до преди два дни си спях без проблем, изобщо не се събуждах през нощта, но снощи какви сънища имах какво чудо, не е за описване  ooooh!
И така, в четвъртък съм на преглед, да видим бебчо какво прави,само се моля всичко да е наред Praynig
А кой може да ме добави в групата във Фб????    newsm78 Hug

# 327
  • Бургас
Честит празник и от мен  Hug

# 328
Добро утро момичета Simple Smile

https://plus.google.com/u/0/photos/104765574993066971183/albums/ … 59167004577114898
гледам обсъждате багажа и приготовленията newsm78 Simple Smile аз май нещо много се мотая  вече и трябва да взема да се стегна  Embarassed, но времето е толкова кофти че не ми се мърда от вкъщи  ooooh! Готови сме единствено с ремонта на стаята за бебо - боядисахме и  вчера сглобихме кошарата, гардероба и скрина. Изключително доволна съм от фирмата за мебелите  Grinning , ако някой не се е ориентирал още мога да споделя на лични, за да не е реклама Simple Smile всичко беше изработено в срок до минутата, никакви поражения при доставката, изобщо 6 Simple Smile.  А и стикерите за стените съм нарязала и трябва днес да ги подредя и залепя Sunglasses Иначе съм купила няколко неща за бебо като дрешки,но тъй като са от англ. сайтове още не са дошли и така. Но ще взема да приготвя багажа за болницата, за да няма изненади  Simple Smile
Желая ви лек и спокоен ден  newsm03
katerina_d, а мебелите, които споменаваш от какъв материал са изработени? Аз купих креватче този уикенд, но ми трябва шкаф за повиване сега, а фирмата, от която е креватчето прави само един модел, който не ми хареса.

# 329
Хей, момичета, как сте?
Нанинка и ние вчера ходихме да пазаруваме и направо лошо ми стана. Поръчахме леглата след като стояхме един час в магазина. После изкахме да накупим малко дрешки и тогава стана ужасно сложно. Като харесаме нещо и то е само една бройка и се отказваме, че сме решили бебоците да имат еднакви неща за сега. И накрая си тръгнахме само с по 3 бодита и се стресирах, че много трудноп ще им купим каквото трябва, отделно че не съм наясно какво точно трябва. А и за този сезон незнам колко се обличат тея бебета направо шок. Днес пак ще идем да видим някъде. За сега сме посетили само Вис Виталис и Хиполенд, някой ако знае магазини за дрешки в Пловдив да казва, че ми е сложно.

Общи условия

Активация на акаунт