Отговори
# 405
  • София
Rsdim, и аз от позната знам, че милата я болеше докато не роди – тогава всичко и мина  Hug. Аз имам разни дископатии леки, плексит, радикулити – каквото се сетиш и си ме наболва, ма търпя, нямам избор – сега не мога да се лекувам така или иначе. Пожелавам то по-малко болки   bouquet
Amen, дам, боли ме, на моменти много силно. Нямам спомен да ме е боляло така първата бременност. Даже във ФБ питах момичетата, защото най-силна болка чувствам ниско долу където е цикатрикса (родих секцио миналия път) и си мислех да не би да е от това, някакви страствания да не са.
Еличка, подсети ме, и аз от днес се водя значи в 45 дневен болничен   bouquet

# 406
rsdim,дано по-скоро ти мине Hug Hug Hug Hug Hug
Аз изобщо не успях да спя тази нощ, не можах място да си намер, краката ме боляка както и да легна точно отзад над коляното newsm78 За капак точно преди да ми звънне алармата, ми се схванаха двата прасеца едновремено 4 пъти един след друг направо #Crazy
Имам въпросче- вие какво мислите за кърма од друга жена? Жената на брата на ММ ми предложи понеже тя сега има много и хвърл, ако реша да ми замразява, ако случайно нямам или не ни стига.Малко се чудя още, според мен е по-добре кърма от АМ, ама не знам

# 407
Добро утро, МАЙчета!  Hug  Днес отивам да си взема 45-дневния болничен. Все по-малко остава до срещата с бебка.  Simple Smile

Малко се чудя още, според мен е по-добре кърма от АМ, ама не знам.
Аз също си мисля, че кърма е по-добре.

# 408
добро утро, мадами.

rsdim, и аз това щях да ти пиша, ако не е някоя дула, която е наясно с масажите и гимнастиките за бременни, да не рискуваш. защото може да ти засегнат някои точки, да предизвикат контракции вместо да облекчат болката.
питай док за колани за бременни, има специални за болки в кръста. ако не - поне но-шпа да пиеш.
пък след бременността, ще е по-друго.  Hug

взех си преди малко от една аптека лигнин на белана, много мек се оказа, и го мушнах в багажа. като се сетя миналия път какъв ми даваха в болницата...
Скрит текст:
все едно нищо не попиваше.. или пък аз бях като река  newsm78

днес следобяд съм на тонове, дано всичко е наред  Praynig

# 409
Имам въпросче- вие какво мислите за кърма од друга жена? Жената на брата на ММ ми предложи понеже тя сега има много и хвърл, ако реша да ми замразява, ако случайно нямам или не ни стига.Малко се чудя още, според мен е по-добре кърма от АМ, ама не знам

nanina, и според мен е по-добре кърма, отколкото АМ. В АМ има само 10% от съставките на истинската кърма, другите просто  не могат да бъдат възпроизведени изкуствено. Но имай предвид следното нещо. Прецени колко ще е времето между изцеждането на кърмата и даването й. Не трябва да е повече от 3 месеца. Ясно е, че ще се държи във фризер и за това няма проблем. Но просто с течение на времето кърмата променя състава си, според нуждите на бебето. Твоето новородено бебе например има съвсем други нужди от бебе на 5 месеца, да речем. 

# 410
  • Бургас
Добро утро  Hug

За кърмата - да, по-добре е от АМ, но е вярно и това, което Филийка е писала ...
Освен това, аз съм малко сбъркана и мисълта да давам на детето си кърма от друга жена не ми допада ... не казвам, че е правилно, просто не мога. Дори не мога да обясня защо точно ... Crazy

А и вече има прекрасни млека, които ако чак толкова кърмата не стига или пък хич я няма, я заместват добре и пак израстват здрави и жизнени дечица.

jos, дано са ок тоновете и бебо е добре Hug

В болницата, в която ще ходя уж давали лигнин, та засега не съм го сложила в чантата... а и на мен хич не ми е удобен и смятам само на визитациите да съм с него, а през другото време както аз си знам  Mr. Green

# 411
Мон, благодаря.
аз и затова взех лигнина, ако се наложи. по-добре да го имам.

nanina, пропуснала съм нещо.
щом иска - да ти замразява, пък имаш време да мислиш да ползваш или не.
това е много лично, аз не бих ползвала чужда замразена да си призная на новородено.
аз съм замразявала моя, която не се наложи да ползвам, но в отделно отделение на фризера, нищо че е в контейнерчета.
не съм я предлагала на други, хохо още имам за спомен, пазя  #Crazy кога ли ще я махна.

надявам се, обаче, да не ти се налага да ползваш чужда, по-добре да е прясна, а не изцедена и замразена, за пюрета вече по-го приемам, но
кърмата за бебо се регулира спрямо нуждите му, състава й се променя също. по-добро за твоето бебе от твоята кърма няма.
само да ти кажа, че аз съм дохранвана с кърма и от друга жена, като близнак, че по едно време не ни е стигало от майка ни, за около 2 седмици, явно докато се регулира кърмата. но е важно да е здрава жената и тн. пък и за едно време говоря.

по-добре сега не го мисли това, ами се настрой, че ще можеш да кърмиш.
а зълва ти може по-натам и в банка да дарява.
имаш време да мислиш, но сега се настройвай да кърмиш ти! ще помагаме.
огради си въпроса с червено за към КОНСУЛТант!

# 412
Здравейте Hug,
и аз вчера бях на преглед и съм леко притеснена-док каза, че има пъпна връв около врата на беба, но това било често срещано явление и нямало проблем. Но ми е притеснено...Другото, което не ми хареса е че като почна да мери главата излезна, че е с размери за 29-30 седмица #Crazy...
Дано всичко е наред!
Аз предния път за болницата си бях взела едни еднократни протектори за леглото-памучни, много удобни, да не се цапат чаршафите и от тези еднократните гащи като памперси, които свалях за визитацията и пак си ги обувах-също много удобни Peace.

# 413
Ох, малко тъп въпрос може би... но да питам... Това със свалянето на гащите по време на визитация - така ли си стоим без гащи през цялото време или просто като наближат до нас - тогава. Че с тия превръзки, лигнини и кървища нещо не ги виждам нещата да стоя и да чакам визитация.

# 414
  • Бургас
Филийка, зависи колко подвижна си.
Аз като бях първия път искаха да стоим без гащи /как ли пък не Crossing Arms/ и с лигнин... пълна простотия. Нагласях се само като дойде време за визитация, през другото време си бях с мои си гащи и превръзки.
Сега съм си взела еднократни гащи, но не са като памперси, а просто се обуват като обикновени и на тях се слага превръзка или каквото там ползваш... просто си спестяваш прането и разнасянето на бельо напред-назад...

# 415
Здравейте, момичета!  Hug
Снощи бях на 3Д. Добре сме, нещата вървят нормално. Най-вероятно към 30-ти април ще е секциото. Абе да попитам... За тези, които вече са раждали секцио... След операцията как става номера с гащите, превръзките и катетъра заедно?!  newsm78 Не мога да си представя хем да съм с бельо, хем с катетър... Ама ако съм без бельо как ще ползвам лигнин или превръзки?! Сори за тъпия въпрос, ама...
Нанина, според мен също е по-добре да се дава кърма а не АМ... Но ако бях на твое място просто щях да се доверя на инстинкта си. Както го чувствам... Надявам се, че ще имаш достатъчно мляко и няма да се налага да опираш до каквото и да е "чуждо".
На всички останали мами  Hug
П.С. Имам ужасни киселини. Освен дъвки и газирана вода някоя от вас да знае лек? Без хапчета ако може...

# 416
добро утро, мадами.

rsdim, и аз това щях да ти пиша, ако не е някоя дула, която е наясно с масажите и гимнастиките за бременни, да не рискуваш. защото може да ти засегнат някои точки, да предизвикат контракции вместо да облекчат болката.
питай док за колани за бременни, има специални за болки в кръста. ако не - поне но-шпа да пиеш.
пък след бременността, ще е по-друго.  Hug

взех си преди малко от една аптека лигнин на белана, много мек се оказа, и го мушнах в багажа. като се сетя миналия път какъв ми даваха в болницата...
Скрит текст:
все едно нищо не попиваше.. или пък аз бях като река  newsm78

днес следобяд съм на тонове, дано всичко е наред  Praynig

Здравейте и от мен!
Чета ви и се чудя-за какво ви е лигнин, вместо превръзки ли? В списъка,който ми дадоха за болницата пише дамски превръзки и някакви компреси. Лигнин не съм ползвала от времето, когато имаше само дп паломита, от тези дебелите.Леле каква мизерия беше едно време. Grinning

# 417
  • Бургас
На мен лигнин не ми трябва, в болницата го искат  Mr. Green

# 418
Здравейте, момичета!  Hug
Снощи бях на 3Д. Добре сме, нещата вървят нормално. Най-вероятно към 30-ти април ще е секциото. Абе да попитам... За тези, които вече са раждали секцио... След операцията как става номера с гащите, превръзките и катетъра заедно?!  newsm78 Не мога да си представя хем да съм с бельо, хем с катетър... Ама ако съм без бельо как ще ползвам лигнин или превръзки?! Сори за тъпия въпрос, ама...
Нанина, според мен също е по-добре да се дава кърма а не АМ... Но ако бях на твое място просто щях да се доверя на инстинкта си. Както го чувствам... Надявам се, че ще имаш достатъчно мляко и няма да се налага да опираш до каквото и да е "чуждо".
На всички останали мами  Hug
П.С. Имам ужасни киселини. Освен дъвки и газирана вода някоя от вас да знае лек? Без хапчета ако може...

За киселините-моя док ми изписа Bioanacid на билкова основа,за смучене безвредни за бременни,една опакова съдържа две стъклени шишенца с таблетки продават ги и по отделно цената им в аптеката с/у ОБ на цяла опаковка 10.20лв на едно шишенце 5.80лв
http://www.marvi.bg/bioanacid-pri-kiselini-24-tabl-714.html

# 419
Добре сега  newsm78
Аз си взех дамски превръзки за след раждане този лигнин за какво го искат (това е като хартията където се бършем след ехограф нали ) Да разбирам ли че освен превръзки трябва да купувам този лигнин където няма никаква попивателна способност-освен да жули кожата нищо др не прави  newsm61

Общи условия

Активация на акаунт