Отговори
# 420
Здравейте, момичета!  Hug
Снощи бях на 3Д. Добре сме, нещата вървят нормално. Най-вероятно към 30-ти април ще е секциото. Абе да попитам... За тези, които вече са раждали секцио... След операцията как става номера с гащите, превръзките и катетъра заедно?!  newsm78 Не мога да си представя хем да съм с бельо, хем с катетър... Ама ако съм без бельо как ще ползвам лигнин или превръзки?! Сори за тъпия въпрос, ама...
Нанина, според мен също е по-добре да се дава кърма а не АМ... Но ако бях на твое място просто щях да се доверя на инстинкта си. Както го чувствам... Надявам се, че ще имаш достатъчно мляко и няма да се налага да опираш до каквото и да е "чуждо".
На всички останали мами  Hug
П.С. Имам ужасни киселини. Освен дъвки и газирана вода някоя от вас да знае лек? Без хапчета ако може...

За киселините-моя док ми изписа Bioanacid на билкова основа,за смучене безвредни за бременни,една опакова съдържа две стъклени шишенца с таблетки продават ги и по отделно цената им в аптеката с/у ОБ на цяла опаковка 10.20лв на едно шишенце 5.80лв
http://www.marvi.bg/bioanacid-pri-kiselini-24-tabl-714.html

Здравей   bouquet  Благодаря за съвета, но в предния си пост писах за някакви алтернативни варианти или бабешки рецепти ако щеш, защото не живея в БГ, а и не съм фен на лекарствата... Благодаря ти все пак  Hug

# 421
  • Бургас
Да разбирам ли че освен превръзки трябва да купувам този лигнин където няма никаква попивателна способност-освен да жули кожата нищо др не прави  newsm61

Проучи в болницата, в която ще раждаш как процедират.
Аз няма да купувам, тук в болницата го дават и държат да си с него. Казах вече аз какво правя, че не го понасям.

п.п. На мен след ехограф ми дават доста по-хубава хартия за бърсане от този лигнин от началото на 20 век  Whistling

# 422

Stefkaki Извинявай  Confused пропуснала съм да прочета без хапчета   Peace

# 423
Добри ютро! (то обяд вече де  Embarassed)

Момичета, благодаря за подкрепата и коментарите   bouquet  bouquet

Единия от гинеколозите които ме следят ми каза, че само физиотерапевт на този етап може поне малко да помогне (колан не ми предложи, но може да се пробвам, нищо няма да загубя). Каза ми да избера човек с опит с бременни. Даже ми даде и визитка, но е доста далеч от вкъщи и не съм за големи разходки. Тук до нас има една клиника където имат специален отдел за физиотерапия за жени и правят подготовка за раждане (тазови мускули), процедури за възстановяване след раждане и за проблеми произтичащи от бременността като моят. Иначе нямаше да им се доверя така лесно. Той не ми прави точно масаж а само намества и напипва възпаления нерв (те са с лекарски дипломи, не са само масажисти) и после раздвижва крака. Както казах нямам подобрение, но пък и след вчерашната сесия нямам нито контракции, нито някакви оплаквания свързани с бременността.

Нанинка за кърмата нямам представа, но знам че съществуват банки за кърма, което означава че няма никакъв проблем да се дава чужда кърма. Но се дава прясна и не замразена, така че не знам. Жената на брата на МТ може да се информира дали има близо такива банки и да дарява кърмата си ако има желание.

# 424
Добро утро и от мен(при нас все още се води сутрин  LaughingHug
В4ера не ми остана много време да се разппиша и тук,нещо се замотах newsm78
Гледам обсъждате лигнин ...те пък още ли го та4ат това нещо в Бг  ooooh! Тук не знам дали има въобще,но превръзки използват винаги,има такива големи превръзки ,по дебели за след раждане ,които се водят!
При нас нищо ново,ве4е много ми тежи ,ставам все по-огромна търкаляща се топка  Joy
но още малко да покротува бебко,да вляза официално в 9-тия месец  Peace
При нас сега в неделя е Великден (католи4еският) и са 4 по4ивни дни от утре  Hug Поне ще си имам компания през следващите дни  Hug Кофти 4е още времето не е много хубаво,но днеспоне е слън4ево и ясно навън ,поне по друг на4ин изглежда   Hug
за кърмата-може да се замразява и знам 4е в добри условия във фризер издържа няколко месеца даже  Peace а в хладилник ,до 24 часа.
4ужда кърма може да се дава,защото наистина има такива банки за кърма Peace ..
това е засега ,приятен ден на вси4ки  Hug

# 425
  • София

Опааа ето ме и мен  Hug

Откакто съм в 45 днвения не съм се спряла да тичам... и то нищо за беба, само с глупости се занимавам  ooooh! На работа си почивах повече... днес обаче съм твърдо решена да си почина вкъщи  bowuu
Другата седмица ще ходя на ЖК и ще мина през ендото, че е крайно време  Mr. Green Т.е. ще се отдам на прегледи.
Ровя из нета за матраци.. търсим Магнифлекс Бейби Бамбуу, ако някой го мерне с намаление някъде може да каже  Blush

# 426
всичко ще е наред с пъпната връв, може дори да се размотае  Peace
Elichka, аз съм си взела бикини памучни, дамски превръзки, но лигнин сложих, защото там го искат, по-скоро с лигнин на визитациите, не искам да е техен, взех си мек като памук, затова.
после слагам превръзка и готово,
ако съм нормално,де, живи здрави.
така че да е в багажа.

# 427
Здравейте, майчета
за киселините - рядко имам, но ми минават от черни солени маслини, като с магическа пръчка.
А лигнина е по-евтин, за това него дават в болниците. Обикновено само за визитацията се ползва, защото е по-дебел и може да си го стискаш с краката, защото си без гащи. Но след визитацията си ползваш каквото ти харесва.

# 428
Момичета, благодаря за мненията.Аз смятам, че ще имам кърма да се храним достатъчно Simple Smile Просто нали си заслужава да помисля, но и аз като Мон имам едно специално усещане, макар че и аз съм сукала като бебе веднъж от друга жена , защото мама е нямала кърма.Но имам някакви си спирачки ли и аз не знам, ще го мисля малко по-нататък, може и да замаразя малко пък да прецен в последствие дали да давам, не мога да го обясня мисля си че това си е съкровено нещо между нас с бебчо, знм ли.Малко трудно да го обясня.Аз в понеделник ще си взема 45 дневния, иначе ми е от 30.03, утре пак съм на обекта и ще вид в понеделник акто ида в офиса какво ще говорим с шефа до кога мисли , че ще му трябам, защото с тия напускащи е ужас

# 429
Забравих да питам- знаете ли какво е положението със Скарлатината,защото все пак колегата на ММ имал скарлатина, ама му казали , че не с епредава по въдушно капков път, знам ,че тя не е точно шарка и с еповтар и потретва.Ама ако някой може д асподели нещичко иначе ще споделя и на доки в понеделник

# 430
  • Бургас
Забравих да питам- знаете ли какво е положението със Скарлатината,

Цитирам:

СКАРЛАТИНА

Тя е коварна и повтаря. Човешкият организъм не може да създаде имунитет срещу нея, дори и след преболедуване. Обикновено скарлатината засяга децата, но е възможно и възрастен човек да се зарази. Нейният бум е през зимата и пролетта.

Причинител

Причина за заболяването са бактерии от типа на бета хемолитичен стрептокок от група А. Обикновено се предава по въздушно-капков път. Инкубационният период е сравнително кратък - от 2 до 7 дни.

Протичане на болестта

Скарлатината започва с рязко повишаване на телесната температура над 39 градуса. Обикновено има симптомите на ангина - силно зачервено гърло, болезнено при гълтане на слюнка, течности или храна, увеличени сливици и гнойни налепи по тях. Езикът първоначално е обложен и в следващите дни става малиненочервен. Обривът се появява около два дни след повишаването на температурата. Той е ситен и се разпространява по цялато тяло и лицето, като остава триъгълника около устата с бледа кожа. В повечето случаи започва от слабините, корема и подмишниците. Болестта често е придружена с повръщане и отпадналост. Когато отмине обривът и температурата спадне, започва трицевидно люспене на кожата по ръцете и краката. Известни са случаи, в които дори липсва обрив, затова се препоръчва при съмнение да се направи изследване на гърлен секрет за стрептококи. При нелекувани случаи, или неправилно лекувани са възможни усложнения от страна на сърдечно съдовата система, бъбреците и пр. Затова в миналото се е правила пеницилинова профилактика, особено при често боледуващи.

Влияние върху плода

Скарлатината е инфекциозно заболяване, което почти е невъзможно да премине през плацентата в плода. Някои лекари дори твърдят, че то не бива да се причислява към групата на шарките, въпреки че е последвано от обрив. Лекува се с антибиотици от групата на пеницилин, които могат да се пият по време на бременност и не оказват усложнения върху детето.

# 431
Ох, Мон, благодаря ти Simple Smile по-леко ми стана Simple Smile надявам се да нямаме грижи Simple Smile

# 432
Здравейте момичета, надявам се всички да сте добре въпреки мрачния и студен ден  Simple Smile
Аз понеже съм на тема покупки - за мен и за бебето Grinning - и ровя нонстоп из разни сайтове  Rolling Eyes и попаднах на две много готини промоции, от които вече поръчах  newsm44.Едната промоция е за новата помпа на авент комфорт - целия комплект с доставката до Пловдив ми излезе 60 лв  Sunglasses - тук промоцията е до 31.3.2013
Другата ми придобивка е стрерлизаторът на Авент за микровълнова за 35 лв с доставката  Simple Smile за тази няма дата  Sad

# 433
Здравейте  Grinning
Днес ми е много натоварено  ooooh! Баща ми разглобява цял ден мебели и със зет ми ги карат в новия апартамент.Че ММ е на работа.
Със сестра ми пък ходихме до Джъмбо и накупихме много неща  Grinning Сега съм ги разпръснала по леглото и само ги сгъвам и разгъвам  Joy   Любимото ми е нещо като пелена, което е с тик-так копчета и става на чувалче.Има уши  Joy  Разни завивчици взехме, дребни аксесоари, взех си и за кухнята разни неща-прибори, кърпи, ръкохватки.
Абе развихрихме се  Grinning

# 434
в предния си пост писах за някакви алтернативни варианти или бабешки рецепти ако щеш, защото не живея в БГ, а и не съм фен на лекарствата...
За киселините помага
Скрит текст:
и сурови ядки - лешник 4-5 ядки са достатъчни
, иначе варианта със сода за хляб, колкото и да е неприятен май си помага най-сигурно и най-бързо Simple Smile
От днес вече и аз мога да се похваля с 45 дневен болничен и мога да почвам малко по малко да стягам багажи  Simple Smile Днес бяхме на преглед, всичко е наред - малко мънички сме 2 кг ,ама ще надебелеем,има време  Grinning Иначе и мен доктора ме успокоява,че не трябва да се плаша за пъпната връв - била дълга и нямало проблем къде се е увила  ooooh! ама аз си се шашкам тука ...
На всички - приятна вечер и много усмивки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт