Базедова болест - тема 3

• 60 176
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Lemy аз пия отдавна Селен ползвам този на Валмарк Laughing Понякога имат много хубави промоции  Mr. Green
Селен и аз съм пила в началото но само една опаковка. Идеята ми е за някаква комбинация ако има с останалите или с още нещо.

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 16:06 от Lemy

# 466
  • UK
Lemy аз пия отдавна Селен ползвам този на Валмарк Laughing Понякога имат много хубави промоции  Mr. Green
Селен и аз съм пила в началото но само една опаковка. Идеята ми е за някаква комбинация ако има с останалите.

Lemy нямам идея, оф обърках се newsm78 в коя тема ти пиша hahaha и в коя отговарям Joy

# 467
Lemy ,а Геритамин Нео пробвала ли си? Мисля че му се носеше славата на добър агент за коса, кожа и нокти  newsm78 Аз проблеми с ноктите имам цял живот, но пък и никога не съм се опитвала да им помогна като се замисля..единственото време в което и ноктите, и кожата и косата ми бяха супер - беше докато бях бременна. После пак същото си стана обаче  #Cussing out
Аз също иначе пих 3 месеца Селен, но ми казаха сега да ги спра  Thinking Kokona20 ти отколко време пиеш Селена? И правиш ли някакви паузи?

# 468
  • UK
ciarabella
вече 3-4 години като се замисля, да правя си някакви паузи в които не пие, но аз никога съм нямала проблем с антителата, д-р Катя Тодорова ми го беше изписала и аз си го взех и оттогава си го пия Crazy
Иначе и геритамин нео пия, той поне ми се отразява добре на МЦ Joy

# 469
Когато бях в хипо, ноктите ми бяха ужасни, цепеха се, чупеха се, направо нямах нокти. Тогава се мазах с  това масло на Икаров:http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=7989
Не е лошо, мисля че ми помогна, но като цяло ноктите ми се оправиха, когато хормоните се нормализираха.
Сега заради очите лекарката ми е изписала да пия Геритамин нео, наистина е много  добър и за нокти. Пия го периодично с почивки. Доволна съм
А за селена, аз го пия вече от две години, само с едно прекъсване за три месеца. Чудя се дали е нормално да го пия по година почти без прекъсване, но лекарката все ми повтаря да го пия, особено когато намаляваме дозите. Дори ми беше казвала, ако ме хване грип и ли настинка да пия по две. И моят е на Велмарк, по изгодно излиза Simple Smile

# 470
Не съм пила Геритамин нео, може и да го взема и него, но така или иначе съм решила да попия малко и минералите.
И моите нокти бяха в същото кошмарно състояние в началото на болестта, после с нормализирането на хормоните се оправиха. Сега уж хормоните са ми в ред, а ноктите от една седмица пак са в предишното плачевно състояние точно както в началото, когато единият хормон ми беше 0,010  Thinking И се чудя това дали не е сигнал за нещо неприятно което не сме го хванали с последните изследвания. Sad

# 471
Случвало ми се е и от лакочистител да си повредя ноктите, ако скоро си се изследвала, не си мисли веднага лошото Simple Smile

# 472
Леми, не бързай с лоши мисли.
Първо - една седмица е страшно малко.
Второ - спряла си терапия, трябва много време за наместване на хормоните. Първо идва рязък спад, след спиране на лекарствата, после постепенно наместване на ТСХ. Затова и периода на първата контрола след спиране на терапия не е 45 дена, а 3 месеца, с цел, ако ще става нещо да се хване веднага. Под веднага се разбират - 3 месеца.
По-ранно изследване не би било показател, в какво състояние си. Може да покаже ниско ТСХ, а може да покаже и нормално.
Това го пиша, с цел да не хукнеш да се изследваш по никое време.
Силно се съмнявам в последните резултати да е имало неточности.

И тези контроли на по 20 дена или 30 дена, за мен не са нормални и не са достатъчно показателни. Споделям лично мнение, базирано на личен опит.
Особено при промяна на доза. Получава се един рязък спад и после е нужно време на хормона да се намести, а с тези контроли на 20-30 дена се получава заблуждаващ резултат и едно лутане на ТСХ нагоре и надолу и съответно смяна на терапии.
На мнение съм, че не хормонът толкова играе ( както казваме някои от нас) и затова ни налагат чести контроли, а напротив: На хормона му трябва време да се намести с новата терапия, затова контрола на 20-30 дена не е показателна.
Така мисля.

# 473
Възможно е да е така. На мен ми прави впечатление, че в зависимост от промяната на дозата, лекарката ми определя на колко време да се изследвам. Имала съм контроли на 40 ден, на 30, както и на три или 6 месеца. Последно след като ми спря метизола и ме остави на тироксин, се изследвах на втория месец, намалих миналия месец тироксина и ми каза на 30 ден. Имам предвид, че е относително и според мен зависи от дозите.

# 474
Shanel_05, да, те ни викат на различни периоди. И мен са ме викали на 30 дена, на 20 дена един път, сега на 2 месеца, на 2 и половина.
Друга ми беше мисълта. Че като ме викаха на кратките контроли имаше едно играене на ТСХ от 30 на 0, и нещо. То всъщност за мен не е било играене, а рязък спад, който в случая не е бил показателен, предвид краткия период на измерване и контрола. Защото после следващата контрола показа прибързване на промяна на дозите и стана работата - 2 хапчета, 1 хапче, 2 хапчета 1 хапче, което можеше да се спести принципно. Wink Не е болка за умиране, де. Докторът ми спести по-нататъшните мъки, като ме задържа на една доза дълго време и си показа тогава ТСХ, че не ходи в хипер, а съм леко в хипо.
И понеже доста често чета за изследвания на ТСХ на 20 дена, или на 30. Хайде, 30 е добре, но пак е малко сякаш. 45 е ок. Та, на 20 дена чета изследване и се получава ТСХ 5, ТСХ - 0,20, ТСХ 4, ТСХ 0,25. С една дума, 2 тирозол, 1 тирозол, 2 тирозол, 1 тирозол. ТСХ няма време да се намести на 1 таблетка. Понеже 2 показват, че са много, а ранното изследване показва, че 1 таблетка е малко. И пациентът после вика - ми, правят ми контрола често, защото много ми играе ТСХ-то.
Това ми беше мисълта.
Иначе всеки доктор вика пациентите различно - всеки според случая.
Естествено - всеки си слуша доктора. Аз слушам моя. Simple Smile

Другата седмица ще правя контрола. Стана жега. Да видим какви резултати ще изкарам.
Пак ме цепи тиквата от два дена. Мисля, че е синузита този път. Имам алергичен, но не мога да открия какво го провокира сега. По принцип от върбовите клонки се провокира - от мъхчетата - и на Цветница щях да откача от болки, секрети от очи, нос и ги махнах. Ама сега се чудя от какво е се чудя.

# 475
И пациентът после вика - ми, правят ми контрола често, защото много ми играе ТСХ-то.
И на мен ми каза доктора, че са ми нестабилни хормоните с тирозола и ми прасна и по малко л-тироксин, та се  заковаха Laughing

Няма да хукна, само тайничко ми минават такива мисли.  Hug

# 476
И пациентът после вика - ми, правят ми контрола често, защото много ми играе ТСХ-то.
И на мен ми каза доктора, че са ми нестабилни хормоните с тирозола и ми прасна и по малко л-тироксин, та се  заковаха Laughing

Няма да хукна, само тайничко ми минават такива мисли.  Hug
Добре де, не сме доктори, ама... 20 дена за следене на хормон, ами много кратко ми се вижда.
Как няма да играе като на 20 дена ти сменят хапчетата - ту с по-висока, ту с по-ниска доза.
Той няма време хормона да се намести на новата доза.
Оф, к'во се обяснявам и аз. Joy

Знам, че ти минават такива мисли. Затова и казвам.  Laughing
Ако ще става нещо - на 3-ти месец ще се разбере и няма да е късно, а ще е най-ранното хващане. Ако това те тревожи. Laughing
И аз го мислих, то няма как да не го мислиш. Каквото ще да ми говорят, човек се притеснява.
Дано те напуснат скоро тия мисли и на първата контрола да си пушка и да се успокоиш съвсем. Simple Smile

# 477
Shanel_05, да, те ни викат на различни периоди. И мен са ме викали на 30 дена, на 20 дена един път, сега на 2 месеца, на 2 и половина.
Друга ми беше мисълта. Че като ме викаха на кратките контроли имаше едно играене на ТСХ от 30 на 0, и нещо. То всъщност за мен не е било играене, а рязък спад, който в случая не е бил показателен, предвид краткия период на измерване и контрола. Защото после следващата контрола показа прибързване на промяна на дозите и стана работата - 2 хапчета, 1 хапче, 2 хапчета 1 хапче, което можеше да се спести принципно. Wink Не е болка за умиране, де. Докторът ми спести по-нататъшните мъки, като ме задържа на една доза дълго време и си показа тогава ТСХ, че не ходи в хипер, а съм леко в хипо.
И понеже доста често чета за изследвания на ТСХ на 20 дена, или на 30. Хайде, 30 е добре, но пак е малко сякаш. 45 е ок. Та, на 20 дена чета изследване и се получава ТСХ 5, ТСХ - 0,20, ТСХ 4, ТСХ 0,25. С една дума, 2 тирозол, 1 тирозол, 2 тирозол, 1 тирозол. ТСХ няма време да се намести на 1 таблетка. Понеже 2 показват, че са много, а ранното изследване показва, че 1 таблетка е малко. И пациентът после вика - ми, правят ми контрола често, защото много ми играе ТСХ-то.
Това ми беше мисълта.
Иначе всеки доктор вика пациентите различно - всеки според случая.
Естествено - всеки си слуша доктора. Аз слушам моя. Simple Smile

Другата седмица ще правя контрола. Стана жега. Да видим какви резултати ще изкарам.
Пак ме цепи тиквата от два дена. Мисля, че е синузита този път. Имам алергичен, но не мога да открия какво го провокира сега. По принцип от върбовите клонки се провокира - от мъхчетата - и на Цветница щях да откача от болки, секрети от очи, нос и ги махнах. Ама сега се чудя от какво е се чудя.

Да, да аз те разбрах и си е така. Около ноември миналата година, две седмици след като ми намалиха дозата имах всички налични симптоми и мислех че имам рецидив, едвам издаяних още две за да пусна контрола, а трябваше два месеца да минат. Всичко беше ок, но явно както казваш рязко ми е спаднал хормона тогава и после се е наместил Simple Smile
И аз съм на контрола другата седмица, мисля че всичко ще е о.к.
Иначе аз съм с ужасна сенна хрема и откачам, от миналата година не се внася лекарството което ползвам от години и за сега нямам с какво да я потискам и съм луднала. В аптеката ми казаха да не ползвам кортикостероидни шпрейове, защото не се знаело на къде ще тръгне жлезата. Което ме изненада, на мен ми вляха 6 гр. кортикостероид венозно, под лекарски контрол. Та така, сега съм в шах. Някой има ли сенна хрема и как се оправя с нея?

# 478
Момичета на 17 съм на преглед и днес пуснах едни излседвания на хормоните и на антителата .
FT4 9,39  (12,00-22,00)
TSH 0,86 (0,27-5,50)
Anti Tg 385,70 (0-115,00)
Anti TPO 108,20 (0-34,00)
Какво ще кажете ? Тези антитела ги пускам за първи път и каточели са малко високички . Поне ТСХ е влязло най-после в норма . Какво ще кажете за резултатите ?  newsm78

# 479
Антителата не ги гледай. Те са за поставяне на диагноза.
На каква доза тиреостатик си ( метизол, тирозол, пропицил)?
Може да се наложи да ти включат малко елтироксин  ( освен тиреостатика) заради ФТ4, понеже е паднало надолу.
От колко време се лекуваше ти?

Общи условия

Активация на акаунт