Базедова болест - тема 3

• 60 765
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Значи ето моята логика ( която най-вероятно не е съвсем точна) -ТАО може да се отключи по всяко време, независимо от хормоналните изследвания, при диагностиран Базед. НО ако стойностите на антителата - ТРАК са високи (тук не мога да дефинирам добре какво се разбира под високи, особено високи и т.н. определения, които срещам в разни литератури) първоначално първо е по-малък шансът да се получи ремисия, и второ се увеличава шансът за ТАО  newsm78 Аз някак си под ремисия на заболяването разбирах до сега, хормони в норма, но не прецених, че се изследава и ТРАК за определяне на ремисията (мисля, че тук беше споделено по-напред в тази или предната тема, че изискването на някои специалисти е отрицателен ТРАК в три последователни изследвания). Така или иначе това което споделя Laura B и Eli Stoyanova, разби на пух и прах теорията ми, тъй като те споделят много ниски стойности на ТРАК, и имат отключена ТАО.... Така че май пак стигам до извода, че на медицината съвсем не й е ясно (дори бегло) какво аджеба точно може да го провокира (дори не като конкретна причина, а като тенденция да речем)  Hug
П.С. Значи и след операция на щитовидната жлеза може да се получи ТАО. ужасТ. Мереленда съвсем ми разби представите за нещата. Аз си мислех, че операцията е доста надежден метод да те вкара поне трайно в хипофункция и да се избяга от този черен дявол (ТАО)  Sad
Сега видях какво е написала Angeli777 - много съжалявам да чуя, че така неприятно се променят плановете ти  Hug Желая ти от сърце, да вземеш най-доброто за теб решение и да овладеете щитовидната бързо и ефективно  Hug

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 22:28 от ciarabella

# 646
Angeli777, кога ще ходиш при Пандев? Сподели после какво е казал. Успех! Hug
ciarabella, да ти кажа и аз не знам със сигурност дали причините да се отключи ТАО са по-високите стойности на ТРАК или нямат значение стойностите. Просто четейки описаното в цитата стигам до извода, че в малко случаи ТАО изпреварва отключването на хиперактивната жлеза, но реално, за да се стигне до отключване на заболяването, то е наличен висок ТРАК, а знаеш, че в началото никой не го изследва още при поставяне на диагноза, освен ако не са изявени симптомите на ТАО, а хормонално всичко да е ок.
Голям е процента (40%) на отключване на ТАО по време на лечението, където се предполага, че и самия ТРАК спада след като веднъж си започнал лечението.
Голям е процента (40%), когато ТАО може да се отключи години след като си се разболял, където не се споменава дали пациентът е в ремисия, а просто се споменава давността на заболяването.

Пак в тази връзка, преди година и половина, като ходих при доцент Христозов чакаше мъж, който имаше изпъкнали очи. Понеже кабинетът на доцента в единия медицински център е с отворени прозорци към чакалнята и се чува, доцентът говореше с офталмоложката по телефона и ѝ казва - при мен няма проблем с хормоните и с жлезата всичко е ок, затова го пращам при теб на лечение. Сега, дали ТАО е имал - нямам идея, но очите бяха както при Базеда изпъкнали.

# 647
Здравейте на всички,
да се отчета след последната контрола.
Хормоните вече са в граници, бетаблокера ендокриноложката каза да го продължа до следващия път /тя всеки път това казва/. Обаче аз нещо не се чувствам съвсем добре, някои от симптомите си ги имам все още, не е като в началото, но все пак. За пропицила сега съм на 2х2 до края на месеца, след това започвам да намалям по 1 хапче на 20 дена.
От няколко дни чувствам едно замайване, имам чувство, че всеки момент ще падна, мислех да не ми е нисък пулса, но като го меря е около 80, незнам на какво се дължи, уж хормоните са в норма, а не се чувствам както трябва.
Качих и 4 кила и ходя до тоалетна само ако преди това съм ходила поне 30-40 мин. бързо ходене или малко кростренажор. Сега трябва да мисля и кила да свалям, че ми станаха доста излишните.

# 648
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички, с Пандев се чухме и ми каза че на 10.09.2013 се прибира в БГ аз си запазих час при него на 24.09.2013 в 15.00 ч. в euroclinik в София.Каза още да му изпратя на е-меил резултатите от тези изследвания и след като ме прегледа и той тогава ще видим какво и кога ше се прави. Това е от мен лека и спокойна вечер отивам да гледам сериалче. Hug Hug Hug

# 649
Аз отново съм в хипофункция Sad Само за месец от 0.010 TSH e 14....Утре сутрин съм при Начев и сигурно ще ми добавят еутирокс, защото от Тирозола при 1т. падам рязко, при 2 т. скача рязко  newsm78
Какво е това чудо...

# 650
  • вече в собствен дом
Аз отново съм в хипофункция Sad Само за месец от 0.010 TSH e 14....Утре сутрин съм при Начев и сигурно ще ми добавят еутирокс, защото от Тирозола при 1т. падам рязко, при 2 т. скача рязко  newsm78
Какво е това чудо...
Ще ти включи л-тироксин -да. Сигурно към 2 таблетки тирозол ще имаш и 1 тироксин. Но доста ти се е вдигнало ТСХ. Внимавай с тези хипофункции , че за очите е лошо. Peace
Мама Вики , и аз вече от 7 месеца съм с хормони в норма, но не се чувствам добре. Даже и сърцебиене и прескачане на сърцето си имам. Също и задъхване, умора, изпотяване-всичко. Пращат ме на кардиолог за сърцето, че в болницата ми казаха, че не е нормално с хормони в норма да имам сърцебиене и прескачане.Ужас. Rolling Eyes

# 651
Ох, аз август ще си правя първата контрола от както спрях хапчетата, и от сега треперя Thinking
Момичета, и друг път съм писала, аз се почувствах нормален човек чак година и половина след като хормоните ми влязоха в норма. Дайте си време.
А сърцебиенето си го имам, пулса не ми е падал под 90 Confused

# 652
Ще ти включи л-тироксин -да. Сигурно към 2 таблетки тирозол ще имаш и 1 тироксин. Но доста ти се е вдигнало ТСХ. Внимавай с тези хипофункции , че за очите е лошо. Peace
Точно така- вече съм на комбинирано лечение - 2т. тирозол, и 1т. тироксин. Знам за тези скокове от хипер в хипо, че са опасни (особено за очите) - помня много добре, че ми го споделихте тук още в началото...за това и съм притеснена от последните си резултати...Но аз наистина внимавам с всичко друго, което е под мой контрол, и съм изключително стриктна в лечението - комплексно...та незнам какво още бих могла да направя  Sad Освен да се надявам, че дозата и медикаментите, най-накрая са точните, и ще успокоят жлезата....и нейните функции...и разбира се ще ме подмине отключване на други симптоматики  Praynig Praynig Praynig

# 653
Уф, тия жеги какви номера правят!
Бързо да ви се нормализират хормоните!  Hug
Аз съм с по-височко ТСХ на 1 и 1/2 тирозол, ТСХ беше 4,74. Но останах на тази доза, че не бях се появявала изобщо на слънце и докторът ми остави дозата.
Сега вече цял ден съм навън и ме пече. Не знам как са хормоните, ама нямам намерение и да ги проверявам. Чувствам се ок.
Мисля, че от слънцето ще поспадне ТСХ. Дозата не ми е висока.

Иначе ми е жега, ама то на кой ли не му е горещо.  bouquet

# 654
Laura B, пиши какво е казал кардиолога като отидеш. Ама за 7 месеца би трябвало да се чувстваш добре.
Lemi ти вече ме отчая. За сърцебиене то какво казват лекарите и пиеш ли нещо.

# 655
Laura B, пиши какво е казал кардиолога като отидеш. Ама за 7 месеца би трябвало да се чувстваш добре.
Е хубава работа, ще се отчайваш Naughty
Точно за това писах, за да не се притесняваш, просто на организма му трябва явно време за да си намести всичко. Не пришпорвай нещата, и гледай да си спокойна най-вече. И аз като теб исках да почна да спортувам, за да свалям килограми, но не би, толкова изморена се чувствах, че  нямаше как просто. Ето вече от половин година съм добре, свалих си постепенно килограмите, и така Simple Smile
При кардиолога все отлагам ходенето, омръзна ми от обикаляне по лекари и лаборатории, а и личната все мрънкя, че няма направления, а пък аз не съм диспансеризирана.
 Hug

# 656
  • UK
Мереленда, момичета,
които сте пациентки на д-р Николай Райков, моля за помощ  bouquet
В кои часове приемаше той във вторник в МЦ Плюс?
И ехографията, на каква цена беше?
  bouquet

# 657
Доколкото помня цял ден е там в тези дни ( вторник, сряда и четвъртък), но не знам от колко часа започва. До 18 часа са часовете, след 18 преглежда без час.
Не знам дали сутрин е в транспортна болница и от обяд започва в МЦ или още от сутринта е само в МЦ.
Не се притеснявай да звъниш на личния мобилен.

Помня, че и отпуск щеше да е 2 седмици август и то май в началото беше.

# 658
  • UK
Доколкото помня цял ден е там в тези дни ( вторник, сряда и четвъртък), но не знам от колко часа започва. До 18 часа са часовете, след 18 преглежда без час.
Не знам дали сутрин е в транспортна болница и от обяд започва в МЦ или още от сутринта е само в МЦ.
Не се притеснявай да звъниш на личния мобилен.

Помня, че и отпуск щеше да е 2 седмици август и то май в началото беше.

Да от 1 август е в отпуск Peace Благодаря за инфото  bouquet

# 659
  • вече в собствен дом
Кардиологът нищо не ми каза , освен да си пия пропранолола в по-висока доза- и сутрин и вечер по половинка. Сърцебиенето е от жлезата. Даже днес си направих изследвания, да не би ТСХ да ми е паднало, а то се оказа , че ми се е вдигнало на 4.27. Та днес се обадих на лекарката  и ми увеличи л-тироксина на 25+12.5 мг сутрин + си продължавам метизола по 1 на ден.

Общи условия

Активация на акаунт