Базедова болест - тема 3

• 59 914
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Пухи, много съжалявам да прочета това.
Като вариант, можеш да се консултираш с още един доктор. Не знам при кого ходиш в София, но може да вземеш мнение и от още един доктор.
Наистина са ти високи стойностите на ФТ4 и ФТ3 и за начало се иска повече хапчета. Обикновено високата доза се пие месец - 45 дена и после като спаднат ФТ4 и ФТ3 се минава на ниска доза, но не знам дали би желала след прекъсване от такъв период после да кърмиш и дали би поддържала лактацията.
Тони ти е писала, обърни се към консултант на ЛЛЛ, потърси и още едно мнение.
А ако си решила вече, че няма да кърмиш, а ще се лекуваш с висока доза, пожелавам ти скорошно влизане на хормоните в норма. Hug

# 61
Пухи, на колко месеца е детето?
И аз започнах със 3х2 тирозол на ден.
Момичета да ви се оплача, закъсах го и това си е. Цикъла не иска да ми спре 16 ден вече, тъпча се с оргаметрил, дицинон и калций фосфо с и ефекта е никакъв Cry Нещата вървят към кюртаж, а това ме плаши много.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 09:57 от Lemy

# 62
Здравейте момичета Simple Smile Прескачам и аз от старата тема , тук в новата . Аз смених доктора , започнах да ходя при д-р Лъчезар Лозанов , син на проф.Лозанов , който идва тук в Бургас от болница Токуда в София . Като за първи преглед , не мога да изкажа кой знае какво мнение , казват , че бил много добър , но интересно ми изпиза заедно с Пропицила да пия всеки ден по 2 таблетки Цефасел. На някоя от вас изписвали ли са ? Съдържало Селен ...

# 63
Между другото , виждам , че ,много от момичетата писали в темата имат малки бебчета  Hug Бяхте ли болни , когато забременяхте ?

# 64
Пухи, на колко месеца е детето?
И аз започнах със 3х2 тирозол на ден.
Момичета да ви се оплача, закъсах го и това си е. Цикъла не иска да ми спре 16 ден вече, тъпча се с оргаметрил, дицинон и калций фосфо с и ефекта е никакъв Cry Нещата вървят към кюртаж, а това ме плаши много.
Милата, не ти е никак лесно... Cry
На мен ми се е случвало, но бях се докарала до кръвоизлив от прием на аспирин...
Преди години ми се случи - пих от този американския аспирин, или както му се казваше там - без да ме светне, че може да предизвикам кръвоизлив и то в края на цикъла.
Помня че ми предписаха тогава Калций и Витамин Ц, но в по-големи дози. 300 Калций + 200 витамин Ц и от 2 разтворими таблетки, едната сутринта и другата вечерта - спря.
Иначе и удължен цикъл имах по 9-10 дена - мацане, и нещата се промениха с прием на Дуфастон.

Леми, а ти Сиофор пиеш ли? Какво казват докторите, каква е причината за продължаващ цикъл толкова време?

1852165215521552, Цефасел е полезен не само за антителата, а като цяло за организма.
Надявам се, докторът да оправдае очакванията ти! Hug
На мен не са ми предписвали, но много от болните пият селен под някаква форма.

# 65
Мереленда, нищо не казват, най вероятно е от хормоните. Имам хистология от абразио преди 2 години което ми го правиха само за да ми вземат парите, и там резултатите са, че ми няма нищо, та затова гинеколога се нави да пробваме първо с лекарства. Не пия Сиофор, не съм си и правила изследване за ИР, все още не мога да се наканя, не че някой доктор ме е карал де.

# 66
И аз имах такъв цикъл даже към три месеца ми цапаше.Сега пия дуфастон и нещата се нормализират.Само,че за шест месеца след абразио и конизация съм развила ендометриоза като преди това я нямаше,така че не изключвайте нищо.  bouquet

# 67
И аз имах такъв цикъл даже към три месеца ми цапаше.Сега пия дуфастон и нещата се нормализират.Само,че за шест месеца след абразио и конизация съм развила ендометриоза като преди това я нямаше,така че не изключвайте нищо.  bouquet
Благодаря ти за включването, а как установиха, че имаш ендометриоза?

# 68
Merelenda, реших, че няма да подлагам бебчо на каквито и да било рискове, свързани с приема на тиреостатици. Те и така са достатъчно токсични за нашия организъм, а какво остава за едно малко дете.
Lemy синът ми е на 11 мес. - не е толкова малък /яде всичко/ и със сигурност вредата от лекарствата е по-голяма от ползата от кърмене на тази възраст.
Крепи ме факта, че много леко понася засега отказа да цока, в противен случай сигурно нямаше да настоявам и щях да отложа лечението. Много съжалявам, за това което се случва с цикъла ти - дано да има и друг вариант, освен този, който ти предлагат лекарите. Друг път случвало ли ти се е нещо подобно???
1852165215521552 не съм имала проблеми досега със щитовидната жлеза. Това ми е 2-ра бременност и докато бях бременна се изследвах /последно в 8-ми месец/ и хормоните бяха в норма. Усетих, че нещо не е наред 6-7 мес. след като родих /отслабнах твърде много и продължавам, уморявам се лесно и вече едвам вдигам малкия, пулсът ми не е чак толкова висок - около 80, търпи се/ но го отдадох на преумората покрай бебето. Направих си изследвания преди седмица и после ехография и предстои лечение...

# 69
Пухи, според мен правилно си решила. Важно е да се погрижиш и за себе си, за да си здрава.
Радвам се, че с детето лесно се справяте на този етап. Дано така да продължи.
Все пак си го кърмила доста, не е като да не си, а и си хапва всичко. Направила си всичко нужно за него, сега се погрижи и за себе си. Hug

# 70
Пухи, за детето е най-добре да има една здрава майка! А пък си го кърмила и не малко време(на мен например от нерви ми спря кърмата на 2 месец). Така, че с чиста съвест се заемай със твоето здраве, защото последиците могат да бъдат сериозни.  bouquet

# 71
Lemy а предложиха ли ти да ти поставят инжекции Dicynone вместо да го приемаш на таблетки? Разликата е огромна и преди време така спряха един мой кръвоизлив... За ендометриозата - преди около 6 години ми правиха лапароскопия заради съмнения за ендометриоза-поне към онзи момент нямаше никакъв друг метод за диагностика на ендометриоза-само лапароскопска операция  Peace

# 72
И аз имах такъв цикъл даже към три месеца ми цапаше.Сега пия дуфастон и нещата се нормализират.Само,че за шест месеца след абразио и конизация съм развила ендометриоза като преди това я нямаше,така че не изключвайте нищо.  bouquet
Благодаря ти за включването, а как установиха, че имаш ендометриоза?

Симптоми ,наличие на шоколадова киста,странни течения,ехографи и онко лекър които се занимава с тези неща.Естествено не е задължително да си развила нещо и ти просто исках да кажа да не се изключват и тези възможности.Най-сигурното доказателство за ендометриозата е лапароскопията която го доказва или отхвърля но аз си имам всички симптоми и доверие на лекаря а и не искам пак упойки ,че съм шубе.  bouquet

# 73
еrika,мерси!
ciarabella, не са, изписаха ми го на таблетки и оргаметрил, като доктора каза, че се съмнява , че ще помогнат защото лигавицата е 8 мм. А сега ми се появи и някаква температура 37,3.... ooooh!

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 15:21 от Lemy

# 74
Lemy дано се оправиш бързо  Praynig Само да кажа, че ако температурата се повишава прогресивно, а кървенето се засили - потърси лекар без да чакаш понеделник. Стискам ти палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт