Базедова болест - тема 3

• 59 856
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Коконке и аз бях така, и на своя глава почнах Витаслим лайн, и чудото с отслабването започва да се случва. Мереленда мисля, че спомена , че не трябва да пием такива неща, но толкова ми беше писнало, че нищо не можеше да ме откаже да пробвам.  Пих ги само месец и половина, но имаше ефект при мен.
Ровейки за лекцията на Папазова, попаднах на това:
http://www.puls.bg/health/homeopathy/news_12936.html

това

http://merudia.bg/jivko_djamiarov_veganstvoto_ne-trqbva_da_se_na … _izbere_svoq_pat/

и това

http://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/video/1913188443-Boles … ili_diagnoza.html

Ама човека се е лекувал в Германия newsm78
Във видеото говори и д-р Ирена Маждракова, хомеопат и Шуслеров терапевт. Thinking

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 17:16 от Lemy

# 256
Цитат
Важно е също да се прочиства и черния дроб, защото при щитовидни проблеми много токсини не се преработват и остават в тялото. Заболяванията се отразяват на състоянието на емоциите на пациентите.
Цитатът е от първия линк. Прочистване на черния дроб не бих могла да направя.  Просто не ми стиска с тази хиперфункция и да не си докарам някоя тиреотоксична криза, та... затова залагам вече 2 години на пектина. Това са му и свойствата, да извежда токсините от организма. Действа добре на целия стомах, черва, черен дроб, всичко.

Иначе, веган няма да стана. Аз съм месоядна и обичам месо, млечни продукти... Просто не се виждам веган.
Клипчето сега го гледам.

За извличане на калция от костите - едно просто изследване може да докаже има ли липса или не на калций. Дори на началната страница на Хашимото, където има статия и инфо за витамините е писано:
Цитат
KAЛЦИЯТ, приет дори и под формата на млечни продукти също интерферира с резорбцията на Euthyrox, За това медикамента трябва да се приема 1 час преди, или 4 часа след консумация на калций Болните с тиреоидит на Хашимото не показват отклонения в калциевият баланс, за това включването му  към терапевтичния план не е задължително, с изключение на случаите при които се нналага прием на магнезий по повод на тежки мускулни крампи или за контрол на сърдечната честота.

Иначе, слушайки Живко, като гледам не казва нещо, дето не го знаем. Wink
Просто човекът се е заел сериозно, а ние си тъпчем хаповете.

Калций пият момичетата от темата за операция на щитовидната, на които са засегнати паращитовидните. Има момичета без жлеза и не приемат калций.
Което по пътя на логиката на Живко, трябва да са с остеопороза с висока доза Тироксин и липсваща жлеза.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 17:30 от Merelenda

# 257

Аа, за това няма спор Simple Smile
Аз се тъпках и с калций фосфо с докато се борех с дългият ми цикъл, дали има проблем? newsm78

Сега ми изникна един въпрос, мъжете дали имат като нас гинекологични проблеми newsm78 Laughing

# 258
Аз се тъпках и с калций фосфо с докато се борех с дългият ми цикъл, дали има проблем? newsm78
Аз с калций спирах кръвоизлив. Бях се докарала като пих аспирин по време на цикъл (4 -ти ден от цикъла) и доктор ми предписа еднократно 300 калций + 200 витамин Ц (продават се разтворими таблетки 300 калций и 200 витамин Ц), и кръвоизливът спря. Направо ми спря цикълът него месец.
Реално погледнато, пила съм и по 1000 мг витамин Ц при грип и настинки и не ми е повлиявал на цикъла, но тази нищожна уж доза от 300 калций и 200 витамин Ц ми спря кръвоизлива и цикъла него месец. Каза ми докторът, ако не спре от 1 таблетка да изпия още една вечерта. Rolling Eyes
Иначе преди месец-два, заради крампи пих 10 дена само калци 140 мг + магнезий 72 мг + цинк 5 мг + Невробекс и изчезнаха.
Иначе, спрях да пия калций, защото не съм изследвала нивата му, а казват, че рядко се срещат липси, въпреки тръбенето навсякъде, как тялото има нужда от това и онова...

Цитат
Сега ми изникна един въпрос, мъжете дали имат като нас гинекологични проблеми newsm78 Laughing
Grinning Нямам идея.

# 259
Дали да не питам Живко във Фейса Laughing

Мереленда, някъде беше писала, май за Сиофора, че си пила прогестерон, защо ти го изписаха? Ако не ти се пише, давай на лични.

# 260
Дали да не питам Живко във Фейса Laughing

Мереленда, някъде беше писала, май за Сиофора, че си пила прогестерон, защо ти го изписаха? Ако не ти се пише, давай на лични.
Хиперфункцията. Скъси ми цикъла и ми идваше на 18 дена. Склонност към функционални кисти.
Пила съм го, спирала съм го и жлезата като замине пак в хиперфункция и старата песен на нов глас.
Христозов беше против това, да го пия. После ме попита, защо ми е предписан и като му казах ми вика - ами тя жлезата (хормоните)  като влезе в норми и ще се оправят нещата (да ама кистата расте и не пита и не можех да се наведа да се обуя). В двата яйчника големи фоликули и т.н.
После Христозов вика - пий го, ама като влязат щитовидните в норма и го спирай.
Спрях го и после като се разбута жлезата и бях с едни фоликули от по 20 мм на 5-ти ден от цикъла и пак ми бе предписан.
Сега като ми изписа другия ендокринолог Сиофора и коментирах с него и попитах ще пречи ли на прием на другите лекарства! Каза, че няма проблем. Само ме попита защо ми е предписан и това е.
Преди щитовидното заболяване, никога не съм имала проблем с цикъл или някакви аномалии през всичките 22-23 години, в които съм имала цикъл до появата на щитовидното.

# 261
Значи продължаваш да го пиеш, колко време го пиеш?
 А какво се случва с кистите, изчезват и после се появяват пак, или си стоят едни и същи?

# 262
Значи продължаваш да го пиеш, колко време го пиеш?
 А какво се случва с кистите, изчезват и после се появяват пак, или си стоят едни и същи?
В момента да. Хормоните ми не са в норма все още. ТСХ последно беше над 5.
Да, още с първото пиене изчезнаха кистите, ама след месеци лечение. После го спрях за няколко месеца и всичко бе ок. Даже 15 дена преди хормонално да отчете рецидив заболяването бях на гинеколог и каза, че всичко е отлично, а и аз се чувствах страхотно след спиране на хапчетата за жлезата. После след като се отчете рецидива, 5 месеца бях с ТСХ 0,008 и функционалните кисти не закъсняха, та пак го почнах.

# 263
Ясно.
И малко встрани от темата, починала е Маргарет Тачър.

# 264
Ясно.
И малко встрани от темата, починала е Маргарет Тачър.
Чух по новините и аз. В такива моменти се сещам, колко хора си заминаха последните 2-3 години ( не само известни) и се хващам, че мисля, че одъртявам скорострелно.  Laughing

# 265
Мереленда,
 направо ти завидях за свалените кг Rolling Eyes аз пък сега, като се качих на кантара Rolling Eyes олеле-майкоооУ ooooh!
Не разбирам Crossing Arms диети спазвам, внимавам какво ям, хляб не ям, малко шоколад дето си позволявам, не пуша цигари от 6 години( не, че преди това съм била кой знае, каква пушачка една кутия за 3 месеца как ви се струва tooth), не ям вечер след 18.00 ч ограничавам се от любими неща и храни и накрая пак + кг Rolling Eyes ooooh! Outta Joint Ами аз ако започна да си ям, каквото ми душа сака, няма да мога да влизам през вратата ММ ще трябва да разширява портите Joy Ма хич не ми е смешно Whistling Чакам 18-ти да ходя при Райков и да му се жалвам Laughing

Коконче, аз хич не свалях, ама Райков като ми откри нарушения въглехидратен толеранс и като почнах Сиофора и нещата се промениха.
Жалвай му се, пък да видим какво ще ти каже.
Реално при мен се покачи за първи път захарта с рецидива на заболяването. При норма 6.1 0 моята беше 6,15 и Христозов каза да изчакам да влязат хормоните в норма и тогава пак да проверя захарта. Ама аз нали се прехвърлих при Райков и я следях през месеците. Все беше в норма, но понякога близка до граничната, та показах накуп резултатите на Райков.

Аз задържах свалените килограми. Хапвам си нормално. И преди съм казвала, че за мен основен проблем е хляба и тестените изделия. Много ги обичам - банички, питки, мекички, милинки и т.н.
Откакто разбрах обаче за проблемите с въглехидратите, ядях само грахам и всякакви черни хлябове.
Сега си позволявам и бял, но по филийка, повече не ми се и яде. А за тестените, от неделя на неделя и дори прескачам някои от неделите, за да приготвя нещо с бяло брашно.
Картофките бях изключила, но ги върнах в менюто, че те са ми главна храна при стомашни проблеми.
Общо взето избягвам газирано, мазни храни ( аз принципно не ги и ям), бяло брашно и бяла захар.
Райков ми даде и книжка с хранене при диабет, а то реално не е само за диабет, а си е хранене, за да е здрав човек.
Въпросът не е толкова в лишаване от храни, а в смятане на калории и според начина на живот да се изчисли нужния прием от дневни калории, без да се превишават, за да е здрав човек.
Естествено, поне 30 мин ходене пеш и 30 мин спорт дневно (упражнения, бягане и т.н.)

# 266
Точно това се замислих и аз, но не посмях да го напиша Laughing
Странно ми е, хора с чиито имена си израсъл, изведнъж вече ги няма.

# 267
Точно това се замислих и аз, но не посмях да го напиша Laughing
Странно ми е, хора с чиито имена си израсъл, изведнъж вече ги няма.
Каквото му е "писано" на човек. Днес си тук, утре не се знае. Лошото е, че не сме "научени" да живеем за мига. Това си е мое мнение, де... повечето хора мислят различно.
Правим планове, кроим, трепем се, депресираме се, тревожим се, а никой не спира за миг и да се замисли, че може да няма утре. Simple Smile Живеем така, като че ли сме безсмъртни.
Може би ако живеехме за деня, за мига... де да знам и аз... може би щяхме да сме по-щастливи, по-малко депресирани, или по-здрави! Знам ли, размишлявам си пишейки!

Да се редактирам: понеже видях, че се спомена Витаслима, та не помня...
Всъщност помня, че го коментирахме. Някакво инфо бяхме изнамерили, че при щитовидни или по-точно хиперфункция май не беше удачно да се пие. newsm78
Забравих вече, ама имам някакъв спомен.

Скрит текст:
Чакам "Гласът на България" и да седнем на вечеря с предаването (малко късна ама). Нямам търпение вече. Mr. Green

Намерих си мнението към теб:
Цитат
Имам някакъв спомен, но да не те излъжа, че тия Витаслим не са добри за нас. Просто някакъв спомен. Според мен консултирай се с ендото за килцата да видиш какво ще ти каже или препоръча.
Явно нещо някъде съм прочела, за да го напиша, или са ми казали. Ще трябва да проуча това.

Ааааа, и питай Живко във фейса и сподели! Интересува ме.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 18:57 от Merelenda

# 268
Чакам "Гласът на България" и да седнем на вечеря с предаването (малко късна ама). Нямам търпение вече. Mr. Green
И аз го чакам, малко да се разсея. В последно време чета само за болести и вече перкулясвам. Кой ти е любимеца, аз съм за Вася от отбора на Миро и Красимира Иванова на Данчо Караджов?

Правим планове, кроим, трепем се, депресираме се, тревожим се, а никой не спира за миг и да се замисли, че може да няма утре. Simple Smile Живеем така, като че ли сме безсмъртни.
Може би ако живеехме за деня, за мига... де да знам и аз... може би щяхме да сме по-щастливи, по-малко депресирани, или по-здрави! Знам ли, размишлявам си пишейки!
Да ти кажа замисляла съм се два пъти. Първият път ме шашна мамолога с някаква диагноза, която не беше вярна, вторият път наскоро гинеколога...... Rolling Eyes Та представям си това мислене как ми се отразява на хормоните, сигурно са полудели вече. И все си казвам, че трябва да си променя мисленето и нагласите, и все не се получава.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 19:08 от Lemy

# 269
  • UK
Я голяма раздумка станала тука  Laughing да поседна при вас  Joy
Мереленда, аз такива храни не ям, мазни, бели брашна, тестени от 2 седмици вечерям по една зелена ябълка, а закусвам овесени ядки микс с кисело мляко, през деня ям или салата или някое месно, но без хляб. Е позволявам си по някое парче торта, кекс, сладолед 2-3-4 пъти седмично, най-злоупотребявам с шоколад Mr. Green движа се поне по 30 минути пеш и пак качвам кг, абе от въздуха ми се лепи ooooh! А пък аз си чакам Ферията по БТВ tooth И аз се интересувам от този витаслим, макар че малко съм против всякакви хапове(химии) за мен таблетки за отслабване, ама като др неща не действат Crazy

Общи условия

Активация на акаунт